• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

22:21

Radnički sindikat "Puteva": Hvala Vesiću i Malom - deo zahteva ispunjen, sutra bez štrajka (FOTO)

Printscreen

Politika

Radnički sindikat "Puteva": Hvala Vesiću i Malom - deo zahteva ispunjen, sutra bez štrajka (FOTO)

Podeli vest

Predstavnici reprezentativnog sindikata u javnom preduzeću "Putevi Srbije" - Radničkog sindikata danas su na sasatnku sa ministom finansija Sinišom Malim i ministarkom privrede Adrijana Mesarović dogovorili ispunjenje dela njihovih zahteva, nakon čega su odustali od jednočasnovnog štrajka najavljenog za nedelju.

Radnički sindikat zahvaljuje prvom potpredsedniku Vlade i ministru finansija Siniši Malom, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću i ministarki privrede Adrijani Mesarević, kao i v.d. generalnom direktoru  Zoranu Drobnjaku, koji su imali razumevanja i pomogli da se dođe do ispunjenja dela zahteva.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se svima zaposlenima u JP "Putevi Srbije" u sektoru za naplatu putarine koji imaju koeficijent 2.0 i ispod 2.0,  koeficijent uvećava za 15 odsto, kao i da im se svake godine isplaćuje jednokratna solidarna pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Foto: Foto: Printscreen

 

Takodje, dogovorena je isplata prekovremenog rada, a poslodavac je u obavezi da pronađe model za isplatu.

S brzirom da je postignut dogovor, sindikat obaveštava zaposlene da se odustaje od najavljenog štrajka, koji je zakazan za nedelju 26. maj, a u narednim nedeljama pregovaraće se oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora kojim će se rešavati većina otvorenih pitanja.

"Nastavljamo dalju borbu do ispunjenja svih zahteva kako bismo opravdali i dokazali da je naš Radnički sindikat jedna jaka institucija koja će uvek stajati uz radnike", navodi se u saopštenju ovog sindikata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija