• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

19:29

Vulin sa predsednikom Interpola u UAE! Dobri odnosi prijateljskih država

Vlada Srbije

Politika

Vulin sa predsednikom Interpola u UAE! Dobri odnosi prijateljskih država

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima sastao se danas sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata general-majorom Ahmedom Naserom Al- Raisijem.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin  čestitao je Al-Raisiju na uspešnom rukovođenju  najvažnijom međunarodnom policijskom organizacijom.

Predsednik Interpola Ahmed Naser Al-Raisi zahvalio se potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu na podršci Republike Srbije prilikom izbora za predsednika Interpola 2021. godine u Istanbulu, istakavši da je Interpol imao izuzetno značajnu saradnju sa srpskom policijom i ostvarene veoma značajne zajedničke rezultate u periodu kada je Aleksandar Vulin obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova Srbije. 

Foto: Vlada Srbije

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija pouzdan i snažan partner u borbi protiv transnacionalnog kriminala, te da je važno da Interpol zadrži svoj profesionalni karakter i da se ne dopusti njegova politizacija.

Na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina i predsednika Interpola Ahmeda Nasera Al- Raisija razmatrana je i bilateralna saradnja Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sagovornici su saglasni da su zahvaljujući dobrim ličnim odnosima dva lidera, predsednika Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, odnosi dve države na najvišem nivou, te da zajedničku saradnju treba i dalje unapređivati na dobrobit Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Foto: Vlada Srbije

 

Podsećamo, Ujedinjeni Arapski Emirati bili su uzdržani na glasanju o Deklaraciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN 23. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija