• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2024

19:39

Oluja sa grmljavinom protutnjala i Novim Sadom! Ovi delovi su u toku večeri sledeći na udaru nevremena

Shutterstock

Društvo

Oluja sa grmljavinom protutnjala i Novim Sadom! Ovi delovi su u toku večeri sledeći na udaru nevremena

Podeli vest

Do kraja dana i u toku večeri pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na istoku i jugoistoku Srbije, u Pomoravlju i Podunavlju i u Braničevskom okrugu. Pljuskova sa grmljavinom biće i na jugu Bačke, a oluja sa grmljavinom i jakim pljuskovima koja je zahvatila Novi Sad premeštaće se preko Fruške gore ka Sremu.

Preovladavaće severno i severoistočno visinsko strujanje, pa će se i padavinski sistemi premeštati od severa prema jugu.

U četvrtak će u većem delu Srbije biti vrlo nestabilno, uz pljuskove sa grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje, koje zbog slabih visinskih struja mogu doneti istom području lokalno i više od 30 litara kiše u kratkom vremenskom intervalu.

Početkom juna Srbija će nalaziti između vrele vazdušne mase sa juga i jugoistoka gde će temperature ići i preko 35°C i znatno svežije sa severozapada i iz oblasti Alpa, pa će biti idealnih uslova za lolalne grmljavinske oluje.

Maksimalna temperatura za vikend će biti do 30°C, potom sledeće sedmice u padu.

Dakle, kraj maja i početak juna doneće Srbiji nestabilno vreme i prosečno toplo vreme za ovo doba godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija