• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.05.2024

20:42

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!

Shutterstock, Pexels

Društvo

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!

Podeli vest

Jedan Španac, koji je nedavno posetio Srbiju i Beograd, ljutito je priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira i da bi zbog nje, "pravio skandal" da ju je primetio u Španiji. U svojoj anonimnoj objavi na Reditu objasnio je da se jako zbunio, ali i iznervirao kada je primetio da mu u lokalnim prodavnicama i marketima niko od radnika nije vratio kusur - bio on 2,5, ili 10 dinara.

"Da li je normalno da prodavci ne žele da vam vrate kusur?"

"Bio sam par dana u Beogradu sa prijateljima i u maloj radnji su mi rekli da nemaju kusur, međutim kada smo svi zajedno plaćali nešto onda su imali su kusur... U kiosku sam za sok od 95 dinara dao 100 dinara i radnica mi nije mi dali kusur. A u restoranu brze hrane za porudžbinu od 190 dinara dobili su 200 i nisu mi vratili kusur. Moj prijatelj Srbin kaže da to nije normalno. Da li je ovo neka fora za turiste samo ili važi i za lokalno stanovništvo? Izgleda kao da ne vole da vrate kusur", pitao je on na kraju.

Beograđani su mu odmah odgovorili da je tako nešto najnormalnije u Srbiji: "Kratak odgovor. To važi za sve", "Šta praviš dramu, nisi ostavio 5 evra nego 5 dinara", "Brate s 5 dinara ne možeš ništa, tako da lagano", "Ne slažem se, dečko lepo pita. Ne dam kusur nikom, 5 po 5 evo ga 100", "Možda je to normalno u Beogradu, međutim nikada mi se to nije desilo u Nišu a da nisam rekao 'zadržite kusur' ili da se nisu izvinili par puta jer nemaju sitno", "Neću žvaku hoću kusur", pisali su oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija