• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

14.06.2024

14:34

Dodatna opreznost tokom leta i raspusta: Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala na oprez zbog veće gužve na putevima

AMSS/printscreen

Društvo

Dodatna opreznost tokom leta i raspusta: Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala na oprez zbog veće gužve na putevima

Podeli vest

Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je sve učesnike u saobraćaju da u letnjim mesecima, u sezoni godišnjih odmora, budu dodatno oprezni, jer se očekuje povećan obim saobraćaja na putevima, kao i povećano učešće osetljivih kategorija.

Kako navode, veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj motocikala, bicikala i mopeda, kao i veći broj pešaka.

- Apelujemo na vozače da posebnu pažnju obrate na najmlađe učesnike u saobraćaju. Školska godina se danas završava i očekivano je da će mališani raspust provoditi u sportskim aktivnostima i druženju na otvorenom, kao i u školskim dvorištima. Zato se u zonama škola i u blizini pešačkih prelaza vozačima preporučuje dodatni oprez - kažu u ABS.

Podsećaju i da je ograničenje brzine u naselju, u zoni škole, 30 km/čas. Svako prekoračenje te brzine drastično smanjuje mogućnost da se izbegne nezgoda zbog produžetka zaustavnog puta i značajno utiče na posledice saobraćajne nezgode.

- Pozivamo i roditelje da posebno vode računa o bezbednosti svoje dece u saobraćaju i da kao vozači i putnici upotrebljavaju sigurnosne pojaseve i adekvatna auto-sedišta za decu. Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da ponašanjem ne ugrožavaju ni sebe, ni druge, već da doprinesu povećanju bezbednosti na ulicama i putevima. Svim đacima želimo srećan početak letnjeg raspusta - navode u Agenciji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Uvode četvrto svetlo na semaforu? Belo će sijati možda i brže nego što smo mislili - Evo šta to znači!
Društvo

Uvode četvrto svetlo na semaforu? Belo će sijati možda i brže nego što smo mislili - Evo šta to znači!

Istraživači i saobraćajni inženjeri predlažu značajnu promenu semafora, dodavanje četvrtog svetla, belog, da bi se prilagodili autonomnim vozilima. Promena bi mogla da poboljša protok saobraćaja i bezbednost, jer samovozeći automobili na putevima postaju sve češći. Kada i da li semafori dobijaju četvrto svetlo i zaista, znaćemo vrlo brzo, nakon dodatnih istraživanja…

12.06.2024

15:57

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija