• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.06.2024

15:06

Oblak koji donosi nepogode na putu ka Srbiji: Meteorolog otkriva u koliko sati nevreme stiže u Beograd!

Društvene mreže

Društvo

Oblak koji donosi nepogode na putu ka Srbiji: Meteorolog otkriva u koliko sati nevreme stiže u Beograd!

Podeli vest

Sa istoka Bosne jaka grmljavinska oblačnost prelazi u južni deo Mačve i deo Zlatiborskog okruga, a do 18 časova stići će i do Beograda, najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

Kako navodi, oblak će se kretati prema istoku i severoistoku, zatim i ka Valjevu, Šapcu, Obrenovcu i Beogradu, a zatim i prema Sremu, Bačkoj, Banatu, Braničevu i Borskom okrugu.

Kada je u pitanju jug Srbije danas će biti mirnije, a najviše kiše očekuje se na istoku i severoistoku naše zemlje.

Grmljavinski oblak stiže u Beograd oko 18 časova

Prema najavi meteorologa Ivana Ristića, grmljavinski oblak stići će u Beograd oko 18 časova.

- Iskoristite lepo, ali sparno vreme prepodne, jer će popodne biti puno pljuskova i kiše praćenih grmljavinom i nepogodama - napisao je meteorolog Ivan Ristić na svom fejsbuku.

Šansa za grad u delu Mačve potez Osečina-Valjevo iznosi oko 90% sa kretanjem centra oblaka na severoistok ona polako opada, navodi Ristić.

Dugoročna prognoza

Kraća stabilizacija vremena očekuje se za vikend, kada se ponovo očekuju tropske temperature oko 35 stepeni celzijusa. Već od prvog jula stiže nam dugo očekivano osveženje, kroz bečka vrata.

Vazduh iz Afrike, pustinjski i prašumski, odlazi i na njegovo mesto poguran jakim azorskim anticiklonom stiže svežiji atlanski, koji nam više prija i na koga smo navikli.

Vremensku prognozu odlikovaće smena sunca i oblaka, koji će povremeno donositi pljuskove kiše praćene grmljavinom lokalno i nepogodama. Vetar je u skretanju, slab i umeren, zapadni i severozapadni, a najviše dnevne temperature biće oko 25 - 30 stepeni Celzijusa, a u danima sa više oblaka i koji stepen niže, najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

Upozorenje RHMZ za područje Beograda

U posebnom upozorenju, RHMZ je upalio alarm i za Beograd:

- Do petka, 28. juna, biće toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar - navodi se na sajtu RHMZ.

Kako dodaju, narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, "a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred".

Popaljeni meteoalarmi, negde i zbog tri pojave

Zbog nestabilnog vremena, upaljeni su meteoalarmi u celoj Srbiji sve do 27. juna.

Danas je pola Srbije u narandžastom, a pola u žutom, a u nekim delovima (pogledajte mapu) upozorenje važi za čak tri pojave u isto vreme - pljuskove, grmljavinu i visoku temperaturu.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija