• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.06.2024

13:12

Tačan iznos novca koji će država poklanjati za kupovinu domaćih električnih automobila: Evo koliko ćete uštedeti

Shutterstock

Društvo

Tačan iznos novca koji će država poklanjati za kupovinu domaćih električnih automobila: Evo koliko ćete uštedeti

Podeli vest

Država razmatra mogućnost da ubuduće za kupovinu električnih vozila domaće proizvodnje daje subvencije od 7.000 do 7.500 evra, dok se sada dobijalo po 5.000 evra za svako kupljeno električno vozilo, saznaje Informer.

U praksi bi to značilo da ako kupite elektični auto, koji je proizveden u Srbiji, a domaća električna vozila proizvodiće se u Kragujevcu, prema poslednjim najavama, od jula, to znači da ćete značajno moći da uštedite. Ukoliko auto košta 23.000 evra, uz subvenciju od 7.000 evra, mogli biste da novi električni automobil platite zapravo 16.000 evra, što nije mala ušteda.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u svom obraćanju govorio o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu i najavio je dodatnu pomoć države za sve one koji se odluče da kupe električni automobil.

- Proizvodićemo električni automobil u Kragujevcu, što dovodi do novih problema. Za svaki auto električni dobićete stimulans. Od države ćete dobiti 5.000 evra za svaki električni automobil, još i više ako je domaći automobil.  Kada odete u Jokohamu videćete najviše Nisana, u Hirošimi Mazdi, svako brine o svom lokalnom proizvođaču pa je red da mi pokažemo poštovanje prema onom što se proizvodi kod nas - izjavio je predsednik Vučić tokom svog obraćanja.

Treba reći da su poslednjih nekoliko godina svi građani koji su se odlučili na kupovinu električnog automobila imali novčanu pomoć države.

Građani i pravna lica koji žele da ostvare pravo na subvencionisanu kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla, mogu da računaju na podršku od 250 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za kupovinu električnih motocikala, motocikala sa bočnim sedištem, teških tricikala, lakih i teških četvorocikala, predviđena je podrška u iznosu od 500 evra.

Najveći iznos subvencije dostupan je za električna putnička vozila sa najviše devet mesta za sedenje i električna teretna vozila čija je najveća dozvoljena masa do 3,5 tone i iznosi 5.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija