• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2024

11:34

Tokom posete Egiptu prva dama Srbije Tamara Vučić susrela se sa sestrom najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska! Toska Mask zainteresovana da snima filmove u Srbiji

Marko Đoković/Tanjug

Društvo

Tokom posete Egiptu prva dama Srbije Tamara Vučić susrela se sa sestrom najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska! Toska Mask zainteresovana da snima filmove u Srbiji

Podeli vest

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić razgovarala je u Egiptu sa Toskom Mask, sestrom zvanično najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska. Toska Mask je izuzetno cenjena rediteljka i producentkinja u svetu, i vlasnica kompanije Passionflix, platforme za striming filmova i serija snimljenih na osnovu ljubavnih romana koji su veoma popularni u Americi.

Toska Mask je izuzetno cenjena rediteljka i producentkinja u svetu, i vlasnica kompanije Passionflix, platforme za striming filmova i serija snimljenih na osnovu ljubavnih romana koji su veoma popularni u Americi. 

Svoj prvi film je producirala davne 2001. godine, a od tada je režirala desetine filmova, od kojih poslednjih godina namenski za platformu koja je u njenom vlasništvu.

Toska Mask je bila veoma zainteresovana o uslovima snimanja u Srbiji budući da su proteklih godina svoje filmove kod nas snimile neke od najvećih zvezda današnjice, počev od Džonija Depa, Rafaela Fajnsa, Pirsa Brosnana i mnogih drugih.

Supruga predsednika istakla je u razgovoru da je ključni razlog zbog kojeg Srbija privlači filmske produkcije strategija države koja se uspešno sprovodi i koja podrazumeva niz olakšica za produkcije - pre svega jednostavne procedure za obezbeđivanje snimanja, zatim podsticaji države koji su u visini 25% od troškova koje je investitor ostvario u Srbiji za snimanje filma, a isti uslovi važe i za strane i za domaće investitore. Osim toga, produkcije koje su snimale u našoj zemlji posebno su isticale profesionalnost i stručnost pomoćnih radnika - koreografa, rekvizitera, šminkera, pomoćnika, kao veliku prednost u odnosu na druge zemlje.

Toska Mask je nakon obraćanja Tamare Vučić u kojem je pomenula Milunku Savić kao najodlikovaniju ženu ratnicu na svetu, bila veoma zainteresovana za istoriju naše zemlje. "I vi u Srbiji imate baš bogatu istoriju" primetila je zainteresovano pred prisutnima i izrazila želju da poseti Srbiju.

 

 

Tamara Vučić nalazi se u poseti Egiptu gde joj je dodeljena nagrada "Better World Best Commitment Award" za diplomatske napore u promociji mira u Evropi i predanost humanitarnim ciljevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija