• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2024

14:48

24 Kitchen Piknik u Bašti: Vikend za uživanje u prirodi uz vrhunsku hranu i muziku!

Srđan Maksimović

Društvo

24 Kitchen Piknik u Bašti: Vikend za uživanje u prirodi uz vrhunsku hranu i muziku!

Podeli vest

Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja! Manifestacija "24 Kitchen Piknik u Bašti" po četvrti put održaće se 7. i 8. septembra u Botaničkoj bašti "Jevremovac". Posetioce očekuje bogata ponuda izabranih proizvođača hrane i pića, a sve će biti začinjeno odličnom muzikom.

Piknik će biti sjajna prilika da, u najlepšem parku u Beogradu, posetioci uživaju u kulinarskim iznenađenjima i specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara 24 Kitchen, kao i da učestvuju u radionicama kulinarstva.

Foto: Srđan Maksimović

 

 

Osim u prirodi, gastronomskoj ponudi i druženju posetioce oba dana očekuju i sjajni koncerti autora i izvođača različitih muzičkih žanrova. U subotu 7. septembra od 18 časova nastupiće soul-funk-r'n'b zvezda Zoe Kida, koja je prisutna kao kantautor i interpretator na domaćoj muzičkoj sceni preko dvadeset godina. Najpre kao član alternativnog benda Mistake Mistake, a zatim kao osnivač i dugogodišnji član grupe Zemlja Gruva. Početkom 2022. godine započela je solo muzičku karijeru hit pesmom "Bejbi", a potom je objavila i singlove "Žena dete", "Sunce", "Voli me", "Adam i Ševa", koji su dokazali da je Zoe kantautorka koja publiku osvaja originalnim zvukom i tekstovima u kojima se svako može pronaći. Izvanrednost njenog vokala, energije i scenskog nastupa nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, zbog čega je publika raznih generacija voli i podržava. Muzički stil Zoe Kida predstavlja vešt spoj elemenata soul, r'n'b, funk, pop, afro i aktuelnih muzičkih trendova i tendencija. 

Foto: Srđan Maksimović

 

 

Muzički program prvog dana će početi u 13:30h DJ setom, a od 16 časova nastupiće ReCover Rock Band, jedan od najboljih klupskih cover bendova iz Beograda koji se trudi da održi pop, mainstream rock i hard rock muziku aktuelnom i u ovom vremenu. Bez kompromisa sviraju najveće hitove stranih i domaćih bendova iz perioda od 70-ih godina pa do danas.

Posle dve godine na muzičku scenu "24 Kitchen Piknika u Bašti", na radost posetilaca, vraća se hrvatski bend Ljetno kino, koji će nastupiti u nedelju 8. septembra od 18 časova. Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk ovog sastava, a pesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ludi ples.

Nekadašnji gitarista Azre i grupe Film Max Juričić pokrenuo je bend s Vladom Matulićem i Filipom Petkovićem u leto 2009. na Braču i od tada nastupaju na urnebesnim zabavama na jadranskim ostrvima, u najboljim gradskim klubovima, na otvaranju filmskog festivala u Kanu, na festivalima InMusic, EXIT. Samostalni singlovi su "Ruke" i "Za ljubav", a tokom saradnje sa Vladom Divljanom ostali su zabeleženi hitovi na EP "4 GODIŠNJA DOBA" i na koncertnom albumu "LiveŽTVORNICA KULTURE".

Foto: Srđan Maksimović

 

 

Pre Ljetnog kina u nedelju od 16 časova nastupiće Indigo Blues. Njihov nastup posvećen je Janis Joplin i drugim muzičarima koji su stvarali šezdesetih godina prošlog veka. Na repertoaru će se, osim Janis, naći i Tina Turner, Cream, Piter Green, Etta James i drugi.

"24 Kitchen Piknik u Bašti" je pre svega porodični događaj, zato će i ove godine ulaz za decu do 12 godina biti besplatan. Najmlađi posetioci će ceo dan moći da uživaju u Dečjem kutku, gde će se održavati raznovrstan program sa animatorima, mađioničarem i predstavama za decu.

Kapije Botaničke bašte biće otvorene 7. i 8. septembra od 13 do 20 časova, a ulaznice po ceni od 2.000 dinara po danu mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!
Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!

Iranski odgovor na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu će se desiti u pravo vreme i u odgovarajućem obliku, izjavio je vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Irana Ali Bageri Kani.

07.08.2024

19:03

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija