• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

07.08.2024

14:45

Terzić za Informer posle šoka: Nemoguća misija je biti stalno u vrhu, desilo se, nije strašno

Starsportphoto

Olimpijske igre

Terzić za Informer posle šoka: Nemoguća misija je biti stalno u vrhu, desilo se, nije strašno

Podeli vest

Zoran Terzić, čovek koji je tvorac svih najvećih uspeha naše ženske odbojke, kaže da je nemoguće konstantno biti u vrhu i osvajati medalje i veruje da će devojke posle eliminacije sa Olimpijskih igara da se vrate na pobednički put već od narednog velikog takmičenja.

Prvi put još od 2015. godine srpske gracije vraćaju se kući sa velikog takmičenja bez odličja. Aktuelne svetske šampionke izgubile su četvrtfinalni meč Olimpijskih igara od Italije (3:0). Bio je to težak udarac, jer su nas odbojkašice razmazile, navikle su nas da se vraćaju sa medaljom, pa smo već jednu upisali. 

Posle srebra u Riju i bronze u Tokiju, Srbija se vraća kući bez odličja sa Olimpijskih igara.

- Svi smo se nadali i želeli medalju. U sportu je tako, ne može uvek da se dođe do vrhunskog rezultata. Te devojke su od 2015. svake godine uzimale medalje na velikim takmičenjima, uglavnom one najsjajnije. Logično je da se desi i ovako nešto, najnormalnija svar. Naravno, žao nam je svima, ništa strašno. Idemo dalje i da pokušamo da na sledećem takmičenju bude bolje - rekao je Terzić, nekadašnji selektor Srbije, za Informer. 

Foto: AP PHOTO

 

 

Aleksandra Uzelac, Katarina Lazović, Tijana Bošković, Maja Ognjenović... Odbojkašice su bile uplakana posle meča.

- Naravno da su plakale. Živite za nešto, tenirate, radite sve da biste napravili rezultat, ne koji se očekuje od vas, nego za koji mislite da ste sposobni. Onda se to ne desi i normalno je da su tužne. Što se javnosti tiče, da je iznenađena i tužna što su devojke izgubile, mislim da nema preterano smisla. Ljudi moraju da shvate da je nemoguće, ne samo da Srbija, nego i veće države, budu konstantno u vrhu i da nikad ne padnu. To je nemoguća misija za bilo koju zemlju, a ne za neku kao što je Srbija. Na kraju ne bih ovo nazvao preteranim padom. Jednostavno se desilo i mislim da će devojke na sledećem takmičenju pokazati da imaju snagu, volju, motiv, da naprave opet dobar rezultat.

Terzić je sa najboljim odbojkašicama Srbije za 20 godina osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima. Dve godine nakon odlaska Srbija je ostala bez medalje na Olimpijskim igrama, a svi su priželjkivali zlato posle srebra u Riju 2016. i bronze u Tokiju 2021.

Foto: OKS

 

 

 

- Razlog da li smo mogli bolje i da li je neko svoj deo posla mogao da odradi bolje ili je bilo lošije, to treba da se analizira u Svezu ili stričnom štabu. O tome ne mogu da pričam, niti mogu da znam, šta je bilo dobro ili loše i da li je bilo. Normalna je stvar kada nešto promenite posle 20 godina, promite loptu ili mrežu, pa vam je neobično, ali kada sam otišao ostala je ta ekipa. Osvojili su Svetsko prvenstvo, na Evropskom su bile druge. Zbog toga je moje mišljenje pozitivno. Desilo se sad ovo, ne znam iz kog razloga, ali sam ubeđen da  će biti bolje već od sledećeg takmičenja - poručio je Terzić.

Novak Đoković je konačno osvojo zlato, ako i strelci u miksu Zorana Arunović i Damir Mikce.

- Novak je nešto sasvim drugo, on nije sa ove planete. To što radi je neverovatno, nemoguće je da to neko ponovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Hronika

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi
revolt

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi

- Razočarana sam što je svirepom ubici moga brata smanjena kazna. Nadala sam se da će nakon žalbe tužilaštva taj čovek biti osuđen na strožu kaznu a nisam ni pomišljala da mu može biti umanjena. Smatram da se takvim odlukama šalje loša poruka zločincima da mogu da ubiju koga žele jer će iza rešetaka provesti koju godinu a njihove žrtve iz groba nikada izaći neće!

07.08.2024

15:09

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija