• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

15.08.2024

10:38

Novi izazov zaludeo omladinu! Devojčice se krvnički šamaraju zbog lajkova: Druga deca navijaju i snimaju

Shutterstock

Društvo

Novi izazov zaludeo omladinu! Devojčice se krvnički šamaraju zbog lajkova: Druga deca navijaju i snimaju

Podeli vest

Problem današnje omladine je taj što bi zbog lajkova na društvenim mrežama uradila svakave nepromišljenje stvari. Taman kada mislimo da nema dalje, oni smisle neki novi šokantan izazov.

Pojedina deca spremna su da čine mnoge gadosti i ludosti zarad lajkova na društvenim mrežama. Srpske tinejdžerke zaludeo je novi šokantni izazov - devojčice uzrasta od 14, 15 i 16 godina okupljaju se u parkićima u periodu između 20 i 21 sat i šaketaju se žestoko!

- Dve devojčice se u rundama najstrašnije pesniče i šamaraju, a ostali iz grupe što dečaka, što devojčica snimaju i navijaju. Sve to dok u parkiću ima male dece s roditeljima. Na nas ne reaguju, možda njihovi roditelji da probaju da razgovaraju s njima - upozorio je na društvenim mrežama jedan stanovnik beogradske opštine Voždovac.

Međutim, pojedinci su i njega odmah osudili u komentarima jer nije reagovao i zvao policiju.

Odgovorni roditelji

Sociolog Bojan Panaotović ističe da bi roditelji, razredne starešine i ostali nadležni trebalo da svoje telefone ostave po strani i da se pozabave decom, jer sve dok neko ne napuni 18 godina, za njega odgovara roditelj.

- To znači da ne može da se tuče u parku a da roditelj nema u to uvid, kontrolu i da ne interveniše. Oni koji prolaze i gledaju te stvari ne treba da snimaju, već da odmah zovu policiju, koja će da takve skupove neutrališe. Deci poručujem da makar sada, kada je prilika, otvore oči i pogledaju kako je Aleksandra Perišić, koja je samo pet-šest godina starija od njih, osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama - naglasio je Panaotović i dodao:

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Osvojila je i naklonost čitave nacije. Radom i normalnošću može se postići neuporedivo više nego tako što ćete biti budala, neakademski rečeno. Otvorite oči, uši, pogledajte šta se sad dešava oko nas, ceo svet priča o Jokiću i Đokoviću, a oni su počeli da treniraju kad su bili mnogo mlađi nego ovi što se sad mlataraju u parku!

Potreba za dokazivanjem

Psihoterapeut Jelena Manojlović ističe da je to što deca rade potreba za dokazivanjem, ali na pogrešan način.

- To je sve posledica društvenih mreža i roditeljska nekontrola, ne može roditelj sve da isprati, ali ako vidimo da se dete ponaša drugačije, da se njihovi drugovi ponašaju drugačije, treba pokazati interesovanje. Deca prolaze pored roditelja kao pored neprijatelja, umesto da u njima vide najveće prijatelje. Došli smo do toga da se devojčice ponašaju neprimerenije od dečaka! Nema više vaspitanja, nema više roditelja koji će da budu modeli ponašanja - navela je Manojlovićeva.

Foto: pexels.com

 

Nema želje da se pomogne, već se samo upali kamera napominje Manojlović i dodaje da to što mnogi okreću glavu govori o tome da smo postali apatični.

- Nemo posmatramo, nema saosećanja niti želje da se drugima pomogne, samo da se uključe kamere i da se snimi, postavlja na mreže... Nedavno je urađen jedan ogled, navodno je muškarac na ulici tukao ženu, svega 12 odsto prolaznika je pomoglo, ostali su slikali, snimali i okretali glavu. Upravo to "ne tiče me se" dovodi do toga da budemo otuđeni, nesrećni i nezadovoljni - objašnjava Manojlović.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija