• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2024

16:20

Bojanu je majka nakon rođenja ostavila u štali sa stokom: Mara ju je dovela u svoju kuću, a onda su krenuli problemi!

freepik

Društvo

Bojanu je majka nakon rođenja ostavila u štali sa stokom: Mara ju je dovela u svoju kuću, a onda su krenuli problemi!

Podeli vest

Da život piše romane uverili smo se i iz priče ovih hrabrih ljudi.

Bojana, devojčica koju je majka odmah po rođenju ostavila u štali na selu, živela je nekoliko dana sa stokom. Na sreću, devojčica je preživela. Komšinica ju je pronašla i odvela kod bake i deke. Do druge godine je živela sa njima, pre nego što su je Mara i Vasa odlučili da je usvoje.

Bojana ima osam godina, nakon svih nedaća koje su je zadesile, ovaj bračni par joj je vratio osmeh na lice.

- Bojana je izuzetna devojčica, sa nama je već pet godina. Kad je trebalo da krene u školu mi smo je pripremali kako da joj kažemo da ipak nije naša biološka ćerka. Posavetovali smo se sa psihilogom i ona nam je dala sjajne savete. Tako da to nije bilo odjednom s neba, pa u rebra, već postepeno.

Mara joj je često puštala filmove o usvojenoj deci. Objašnjavala da majka nije samo ta koja rodi dete, već koja ga voli, pazi o othrani.

Foto: Shutterstock

 

- Bojana je tu činjenicu jako lepo prihvatila, međutim, problemi su nastali kada je krenula u školu. Najveće razočaranje smo dobili od njene učiteljice, koja je u razgovoru sa decom rekla našoj Bojani - Koji si podznak u horoskopu, a da, ti si usvojena, ti to ne možeš da znaš.

Tada su krenuli veći problemi. Deca su počela da joj se smeju, plačući je dolazila kući. Obavili smo razgovor sa učiteljicom koja je bila polunesvesna svoje izjave i svega što je ta nepromišljenost donela sa sobom.

Bojanu smo prebacili u drugo odeljenje, kod savesne učiteljice i sada nema nikakve probleme.

Mara i Vasa, poznati po svojoj plemenitosti i dobroti, trude se da Bojanu usmere ka lepšoj sadašnjosti i srećnijoj budućnosti. Njena prošlost, ispunjena tugom, predstavlja veliko breme koje nosi na svojim malim plećima.

- Moja supruga i ja smo se dogovorili da pomognemo Bojani jer smo bili skrhani i slomljeni posle svih loših stvari koje su je zadesile. Zavoleli smo je čim smo je prvi put ugledali - rekao je Vasa.

Mara, Vasina supruga, dodala je da su odlučili da usvoje Bojanu zbog svega što je prošla. Plakali su i mislili na nju prvih dana, sve dok nije došla kod njih i postala deo njihove porodice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija