• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

19.12.2021

19:29

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Politika, logika, smisao, Čaušesku!

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Politika, logika, smisao, Čaušesku!

Podeli vest

Jednom mi je jedan uvaženi profesor Pravnog fakulteta ovako objasnio: Pravo nema uvek veze sa pravdom, kome je do pravde, taj neka ide na Bogosloviju, ali pravo i te kako mora da ima veze sa logikom, jer kad to nije tako, pravo se pretvara u nasilje

 

Slično vam je, gotovo isto, i sa politikom. Može u njoj, nekoj konkretnoj politici, da nema ni prava, ni pravde, ali ne može i ne sme da nema logike. Jer, najopasnija je politika bez logike, politika bez smisla, politika stihije i haosa.

Pišem, razumemo se, o onome što danas i ovde samo sebe naziva opozicijom. U Srbiji je, na toj strani 'barikade', i previše jako opasnog besmisla. Besmisla koji kaže da neko ima pravo na vlast samo zato što to tako kaže, samo zato što on misli i smatra da je pametniji i bolji. U tom i takvom 'sistemu besmisla' nema nikakve veze ko ima podršku naroda, za koga je ogromna većina građana, ko ubedljivo pobeđuje na svim izborima. Ne! Važno je samo ono što oni kažu, jer samo i jedino oni imaju pravo na glas i na izbor, oni koji su 'pametniji i bolji'. Zašto? Pa, zato. Kako? Pa, eto tako. I šlus. Kraj i tačka, nema zapete, nema bilo kakve dalje rasprave, ne važe tu nikakvi argumenti.

E, u toj i takvoj situaciji onda je i sasvim normalno da 'uvaženi građanin', slavni filmski režiser Goran Marković izjavi za 'ugledni nedeljnik' kako Vučić mora pod hitno da se povuče sa vlasti ili će biti streljan kao Čaušesku!?! Zašto, kako, otkud sad pa to? Pa, zato, tako i otud što to kaže 'uvaženi' Marković, jedan od pametnijih i boljih, onaj plavokrvi koji ima pravo glasa, onaj koji zna, ume i koji treba da odlučuje.

U sistemu političkog besmisla normalno je da 'uvaženi građanin' Goran Marković izjavi za 'ugledni nedeljnik' da Vučić mora pod hitno da se povuče sa vlasti ili će biti streljan kao Čaušesku!?!

I, kao što već rekoh, ne vrede tu nikakve činjenice, ne broje se rezultati, ama baš ništa nije važno, ništa osim onoga što kažu jurišnici politike besmisla, politike lišene svake logike, politike u čijoj srži nema ničega osim bolesne mržnje i još bolesnije politikantske ambicije.

Ne razumete?! Nije vam jasno kako je uopšte moguće javno pozivati na streljanje predsednika i prizivati mu strašnu sudbinu Čaušeskua? Ma ko ste vi uopšte da bilo šta razumete i zašto bi uopšte vama bilo šta trebalo da bude jasno?! Niste vi tu da mislite, nego da slušate one koji znaju, one 'pametnije i bolje' - markoviće, đilase, marinike, ćute, save i ostale škore...

Ko to ne prihvati, ko se ne pridruži hejterskoj histeriji, ko samo pokuša da kaže nešto pošteno o Vučićevoj politici, taj se ima odmah proglasiti za plaćenika, bota, sendvičara i uopšte krezubu budalu.

Zašto? Zato! Kako? Pa, eto tako.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sini

pre 2 godine

Eeeeeeee pa sad gospodine pametni, ako ti je stalo do Srbije, puteva, mostova, vrtica.....onda napisi kolmunu o bacanju 1 milijarde eura bacenih novaca na uvoz struje i gasa....a sve zaslugama ovog rezima... Posto je ova suma prevazisla i đilasa i one silne milione...sto tvrdite...koliko se sad dece moglo da leci, skola, vrtica, koliko pomoci za ometenu decu i socijalno ugrozene...ajde budite sad profi novinar, jer imamo jednu Srbiju i nebitno je ko je krade, vec da se to i objavi i u vasem mediju.... Đikija ipak ima vise u sadasnjoj vlasti...

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija