• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

10.04.2022

18:45

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Izbori i država!

Informer

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Izbori i država!

Podeli vest

I šta ćemo sad? Šta ćemo sad, sinji kukavci đilasovski?! Šta ćemo sad kada smo se na izborima prebrojali, pa utvrdili da je vas 18, a nas 60 odsto? Najavljivali ste da sigurno pobeđujete, tvrdili da je narod u velikoj većini za vas, da nema ama baš nikakve šanse da Vučić osvoji drugi mandat, da 'zli diktator' sigurno gubi, a on je, evo, pobedio. I to ne bilo kako, nego najubedljivije do sada. Ne sa dva ili tri procenta razlike, nego je čovek sam dobio 20 odsto više glasova od svih ostalih sedam protivkandidata zajedno


I? Opet da vas pitam - šta ćete sad? Hoćete li i dalje da se pravite ćoravi kod očiju, da većinsku Srbiju proglašavate za ludu i glupu, da kao Marko Vidojković, vaš politički komesar iz 'Danasa', zaključujete da 'za Vučića glasaju oportunisti, pizde i maloumnici svih uzrasta' (!?!) ili ćete, za promenu, da se suočite sa realnošću, da prihvatite istinu i izvučete pouke iz nje? Na primer, da biračima u Srbiji ne mogu više da se prodaju prazne priče, da laž i bolesna mržnja nisu i nikako ne mogu biti politika za koju će većinska Srbija glasati, da se svako pljuvanje u politici pre ili kasnije ispostavi kao pljuvanje uvis - vrati se, naime, pravo u lice onoga ko pljuje, da - možda je to i najvažnije - ova zemlja ipak nije Tviter, a da se na izborima ne broje lajkovi i hejtovi, nego glasovi.

Srbija je, da li me pratite, u međuvremenu postala ozbiljna politička zajednica, društvo u kom se ne veruje rečima, nego delima, mesto gde se ne broje prazna obećanja, već rezultati. I zato one brojke sa početka teksta. Zato je Vučićeva politika, kako god i koliko god neki naopako brojali, ubedljivo pobedila i na parlamentarnim, i na beogradskim, i na svim lokalnim izborima. Ljudi, sad se to posve jasno vidi, hoće boljitak od politike. I glasaju za one koji mogu da obezbede sigurniju budućnost.

"Srbija je postala ozbiljna politička zajednica, društvo u kom se ne veruje rečima, nego delima, mesto gde se ne broje prazna obećanja, već rezultati"

Dobro, a zašto ja ovo pišem, pitaćete vi. Šta me uopšte briga šta će, kako će i da li će uopšte Đilas, Marinika, Jeremić i ostale Ćute? Pa, iskreno, nije meni do njih. Meni je do nas, do naše dece. Priznajem, znam, male su za to šanse, ali ako bi bilo odgovornosti i pameti sa druge strane medijsko-političke barikade, ovo bi danas i ovde mogla da bude dobra prilika za normalizaciju politike, za napuštanje politikantskih koncepata koji kažu 'što gore Srbiji, to bolje nama' i za postizanje prećutnog konsenzusa o nespornom zajedničkom, državnom i nacionalnom interesu.

Da prevedem, u vreme najveće svetske krize od Drugog svetskog rata, u osvit globalnog sukoba najvećih sila, nama je preko potrebno najveće moguće jedinstvo. Da pokušamo, svi zajedno, da kroz nadolazeću nesreću prođemo sa što manje štete.

Kako radili, tako nam Bog pomogao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazar

pre 2 godine

Ma nema tu šta da se diskutuju. Narod je rekao svoje na izborima. Naprednjaci pobedili, Vučić daleko ubedljiv. I da na kraju stavimo jednu veliku "tačku" na ove izbore, pa da krenemo dalje.

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NOVO DOBA
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NOVO DOBA

To što ste se jutros probudili u toplom stanu, to što ste spokojno popili kafu, doručkovali, ispratili decu u vrtić i školu, to što ste onda kolima ili javnim prevozom, otišli do posla, a predveče svratili i do omiljenog kafića na čašu vina, pa sve to jeste konkretan rezultat konkretne državne politike. Mir i stabilnost, jelte

27.03.2022

19:59

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17