• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

17.07.2022

18:54

DOSTA ZLOČINA! 'Genocid'

Insajder/Zoran Sinko

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! 'Genocid'

Podeli vest

Noam Čomski, Amerikanac i najveći svetski intelektualac, kaže da se u Srebrenici nije desio genocid. Gideon Grajf, Izraelac i neupitni planetarni autoritet za pitanja Holokausta, posle višegodišnjeg istraživanja zaključio je da u Srebrenici jula 1995. jeste počinjen veliki i strašan ratni zločin, ali da nema ni govora o genocidu. Priska Matimba Nijambe, Zambijka, predsednica haškog Žalbenog veća na suđenju Ratku Mladiću u svom izdvojenom mišljenju konstatuje da nema nijednog jedinog dokaza za tvrdnje o genocidu u Srebrenici

I? Šta? Pa ništa. Ništa od svega toga ne važi, ne računa se. Nego se važi ono što evo već skoro pune tri decenije lažu lažljivi zapadni, gebelsovski mediji. Nego se računa ono što, bez ikakvih dokaza, kao mantru ponavljaju korumpirani briselski činovnici i takozvani intelektualci iz Srbije, Bosne i regiona.

Lažovima - i onima iz Berlina, Vašingtona i Londona, i ovima iz Beograda - do Srebrenice i srebreničkih žrtava stalo je koliko i do lanjskog snega. Njima je priča o 'genocidu' potrebna samo kao sredstvo pritiska, kao zlatna poluga kojom će uvek i u svakoj prilici lomiti i, na kraju, nadaju se oni - slomiti kičmu Srbima i Srbiji.

Ko ima bilo kakvu iluziju o pravim namerama kolektivnog, političkog Zapada glede Srba, Srbije i 'genocidnog mita' o Srebrenici neka samo progugla i pročita kada se i kako poteže ovo pitanje. Uvek onda kada se Srbija i region nađu na dobrom putu, kada god zaliči da bi o ovom parčetu zemlje mogli da se dogovore oni koji na njemu žive, kada god pomisle da bismo mi (Zapadno) Balkanci možda mogli da sami odlučujemo o sudbini (Zapadnog) Balkana; uvek, dakle, u tim i takvim trenucima oni se dosete Srebrenice. Pa onda usvajaju rezolucije, traže da se Srbi, jedini u istoriji, zvanično u UN označe kao genocidni (!?!), zahtevaju da se ukine Republika Srpska jerbo je, jelte, genocidna tvorevina (!?!), naređuju da se srpskoj deci, ako treba i na silu, u školama predaje o 'genocidu', a sa najviših ambasadorskih mesta poručuju da je pomirenje uvreda za žrtve (!?!)... A svima njima - znate ih, namerno im ne nabrajam imena - ne pada na pamet ni da pomenu Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, Oluju, Petrovačku cestu, svima njima nikada nijedna suza nije potekla za malim Slobodanom Stojanovićem (12), koga su Naserovi koljači u rodnom selu zverski ubili samo zato što je bio Srbin, svima njima je sasvim normalno i podrazumevajuće da Orić ima sarajevski sudski sertifikat o nevinosti iako postoje čvrsti i više nego konkretni dokazi da je odgovoran za jezive ratne zločine, da je sam, svojeručno zaklao sudiju Slobodana Ilića, kome je prethodno bajonetom iskopao oba oka!

Elem, priča o 'genocidu' jeste upravo to. Propagandna priča, zloupotreba ljudske nesreće, sračunata na opošljavanje prljavih geopolitičkih interesa moćnika na Balkanu. I baš zato, mi Srbi, nikada i nipošto ne smemo pristati na tu monstruoznu laž.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Haim

pre 1 godinu

Nikada ne zaboraviti i pamtiti.Obavezni doktorati sa obradom zločina po NDH...još nije kasno, ali je pet do dvanaest da se popisuju srpske žrtve sa svih stratišta, da se istražuju, obeležavaju. Još su živi svedoci- žrtve....a i krvnici. Da se štampaju knjige, da se ekranizuje sve. Dok.redakcije sa nac.frekfencijom da rade nešto!!!! Istraživački, istorijski instituti sa rade! Arhive. Srbima je to slabo mesto: zapisivanje, sistematsko dokumentovanje, prebrojavanje... raditi a ne lenčariti i kafenisati a primaju plate i imaju posao. Sanu da radi! Mreža saznanja mora da se uspostavi za generacije koje dolaze.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17