• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2016

07:35

VULIN: Bez obzira na razlike u Vladi nema trzavica!

Politika

VULIN: Bez obzira na razlike u Vladi nema trzavica!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne očekuje da će mandat nove vlade obeležiti trzavice ministara, bez obzira što svako ima svoj politički ugao o određenim pitanjima koji će pokazivati u javnosti, a koje ne treba doživljavati kao pukotine u vladi

Na pitanje šta će biti najveći ispit pred kojim će se naći vlada, Vulin za Novosti istakao rešavanje ekonomskih ptroblema kao i smanjenje nezaposlenosti.

Upitan o njegovom odnosu sa koleginicom Zoranom Mihajlović, sa kojom je 5. oktobra ušao u otvoren sukob, Vulin je odgovorio da "nije tajna da imaju različite poglede na određene istorijske događaje, ali da sarađuju po pitanjima dobrobiti građana".

Ministar je govorio i o postavljanju spomenika bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Milioševiću.

- O tome na prvom mestu odlučuje porodica. Dobro je za Srbiju i srpski narod što nismo odgovorni za genocid i zločinačke poduhvate. Zanima me samo presuda Haga kojom dobijamo argumentaciju da se botrimo u nekim eventualnim budućim tužbama i sudskim sporovima oko nas - rekao je Vulin.

On je dodao da narod "ne treba da ujedinjuju ili razjedinjuju istorjske i političke ličnosti, već živi ljudi i politika oko koje se okupljaju".

Ipak, Vulin se osvrnuo i na blisku istoriju odgovarajući na pitanje da li postoje pritisči na Beograd da utiče na kreiranje politike u Banjaluci.

- Tačno je da postoje snažni pritisci međunarodnih krugova koji smatraju da Dejtonski sporazum treba promeniti. Poštujemo svoje obaveze kao zemlja koja je garant Dejtona. BiH nam treba kao samostalan i miran sused, a Srpska kao garant očuvanja srpskog naroda na ovim prostorima - rekao je Vulin.

Ministar je ponovio i stav u vezi obustavljanja istrage protiv napadača na premijera u Potočarima tvrdnjama da je u pitanju "pokušaj ubistva Vučića koji je očigledno pažljivo planiran i sproveden uz političku podršku, a da obustravljanje istrage služi da se sakriju nalogodavci."

Vulin ostaje pri odluci da na provokacije Hrvatske ne odgovara, jer je "kao ministar dužan da sprovodi politiku srpske vlade" i dodaje da ipak "od prvog dana očekuje reakciju Brisela".

Ministar za rad nije hteo da govori o kandidaturi za mesto predsednika, jer je "rano za to" ali i istakao da će odluka biti doneta "u razgovoru sa Vučićem".

Odgovarajući na pitanje da li strahuje od zajedničkog kandidata opozicije, Vulin je rekao da " ne vidi to, a ni samu opoziciju kao opasnost"


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17