• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbijadanas.com

30.10.2018

12:06

(VIDEO) ŠEŠELJ ŠOKIRAO ZUKORLIĆA: JA SAM BOŠNJAK, ALI MI TO NE SMETA DA BUDEM NAJVEĆI SRBIN!

Politika

(VIDEO) ŠEŠELJ ŠOKIRAO ZUKORLIĆA: JA SAM BOŠNJAK, ALI MI TO NE SMETA DA BUDEM NAJVEĆI SRBIN!

Podeli vest

Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, gostujući u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji, šokirao je javnost izjavom da je Bošnjak.

 

- Ja sam Bošnjak, to mi je zavičajna pripadnost. Rođen sam u Bosni, u Sarajevu, u opštini Centar – rekao je lider srspkih radikala u emisiji „Ćirilica“ kod voditelja Milomira Marića, tokom polemike sa narodnim poslanikom i predsednikom Bošnjačke demokratske zajednice Sanadžaka Muamerom Zukorlićem.

- Međutim, to meni ne smeta da budem Srbin veći od svih - uzvratio je je Šešelj i dodao da je prvu peticiju za oslobađanje Alije Izetbegovića iz zatvora 1983. godine, pokrenuo upravo on.

Govoreći o tome šta je danas "Sandžak" ili Raška oblast, Šešelj kaže da je to specifična oblast koja je, danas, podeljena između Srbije i Crne Gore.

- Danas je to kolokvijalno jedna oblast koja je podeljena iz Srbije i Crne Gore. Specifična je po tome što tamo žive Srbi i muslimani. Ne smeta mi što se oni izjašnjavaju kao "Bošnjaci", imaju pravo da se izjašnjavaju kako hoće, ali meni taj izraz nije adekvatan - rekao je Šešelj.

Muamer Zukorlić je poručio da ne vidi problem u pojmu "Sandžaka", podsetivši čak i na četničku pesmu "Đurišiću, mlad majore" u kojoj se pominje taj izraz, a o svom političkom izdanju, muftija je rekao da su ga politički protivnici predstavljali kao ekstremistu.

- Želim da se srpskom narodu predstavim u pravom svetlu, a ne kako me predstavljaju moji politički neprijatelji - izjavio je Zukorlić.

Šešelj je, u nastavku emisije, izjavio da nije verovao da će Zukorlić organizovati oružanu pobunu u Raškoj oblasti, ali da ima podatke da je to planirao Sulejman Ugljanin i da je "Ugljaninu Arkan prodavao oružje".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VLAJS

pre 5 godina

STA JE VAMA CUDNO.SRBIN BOSANAC ILI SRBIN BOSNJAK JE ISTO.

Bože pravde

pre 5 godina

Eto šta se desi namseto Velike srbije........Hrvatska je danas počala sa raprodajom srpske imovine koja je oduzeta(konfiskovana) za ratnu štetu a prvi je na redu veliki hotel Sutjeska! Sveukupno je oduzeto imovine u vrednosti od 3,5milijarde evra a Srbi su tužili RH da im se vrati na svim sudovima u RH i u EU i sve tužbe izgubili pa su tužili i u UN i tamo im se još smejala da ne znaju pravila Ženevske konvencije o ratovanju koja jasno kaže šta je to konfiskacija.... Novosti.rs Hrvati prodaju naš vojni hotel

propaganda

pre 5 godina

Srbi kao Naro neznaju da detektuju propagandu koje u njeno ime kreiraju strane sluzbe . Lepo je mr Seselj rekao , predstavi se da si ,,srbn ,, i bredniraj srbe kao ratne zlocince .tako se to radi ..brendiraj ih 12 godina kao ,,zlocince ,, iz zatvora u Hagu , dok istovremeno dobijas dnevnice ..... koja steta je naneta Narodu Srbije o tome intelektiualci cute ,zapravo mi i nemamo intlektiualce jer nema ko da ih finasira , a kada si glada i bez dorucka tada nesmes ni da kazes ono sto mislis ,jer sledeceg jutra neces dobiti besplatan burek ( za Jogurt netreba da brinu , to je mnogim obezbedjeno ,kako jednom rece Dzej Ramadanovski , kada se sagnu ) # Srbiji kao zemlji nema spasa sa ovom ,,politickom elitom ,, ceka je totalna propast i kolaps , a masovan egzodus omladine je nesto o cemu se negovori .lepo je rekao Sinisa Kovacevic od Zgrade Vlade u 4 kolone da stanu kolona je duga do aeredroma ..........i to svake godine zemlja koja ce postati staracki dom osudjena je na propast .Omladino oduprimo se i sprovedimo lustraciju

Jovan

pre 5 godina

Šešelj je izgubio kompas šta mu smeta Rasim Ljajić koji je odmeten pošten patriota koji radi za Srbiju i nas sve građane !

Dragojlo

pre 5 godina

Gospodine Zukorlicu!Uz sva uvazavanja vi bi trebali znati dasu britanci i austrougari pisali istoriju naroda tih balkanskih prostora!!!Ko hoce da zna i shvati da su upravo oni stvorili 3 naroda od jednog da bi lakse manipulisali,da bi napravili rat i da oni u tom komesanju pokradu sve i svaki put su uspjeli.Te vase price su glupost ako niste shvatili sustinu problema!!!

Grobar

pre 5 godina

Sastale se dve skolovane budale plus treci Maric i po onoj narodnoj udri "Ja tebi vojvodo ti meni serdare..

Psihijatar

pre 5 godina

Bitan mu je onaj znak na reveru??? Srbijo "ubij se".

Ljubo

pre 5 godina

Dokle vise ovih balija i latina ,pa valjda su svi Seselji iz Hercegovine Hrvati ,a i ovaj krsten nije ,jel tako .Ti vojo i tvoja familija ...?????

hag

pre 5 godina

Nije Šešelj šokirao Zukorlića,nego javnost srbije......Znači Vučko je Bošnjak a na čelu srbije Za istinu nikad nije kasno )

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

HARADINAJ Kako moze ubojica biti sasvim korektan pa to jos u zatvoru.

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Aha, Arkan je 'junacki' prodavao naoruzanje Muslimanima na Sandzaku. I to po skupoj cjeni. A i vojna lica , samo ne znamo koje nacionalnosti.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17