• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2019

14:30

CRNADAK: Sastanak Vučića i Pompea dobar iz više razloga!

Politika

CRNADAK: Sastanak Vučića i Pompea dobar iz više razloga!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas da je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku dobra vest zbog podrške Vašingtona ukidanju taksi, te većih šansi za nastavak dijaloga i konačan dogovor Beograda i Prištine.

 

- Posebno raduje čvrsta podrška Vašingtona ukidanju taksi na robu iz BiH i Srbije, koje nam nanose ogromnu finansijsku štetu. Nadam se da će to dovesti do njihovog ukidanja što pre, možda i pre izbora na Kosovu. Posebno ću to potencirati u susretima s predstavnicima američke administracije, koje ću uskoro imati, kao i naš novi ambasador u Vašingtonu koji narednih dana počinje svoj mandat - rekao je Crnadak.

On kaže, prenosi Fena, da veći nivo razumevanja na relaciji Vašington-Beograd značajno povećava šanse za nastavak dijaloga i konačni dogovor Beograda i Prištine.

- Vašington neće menjati stav o nezavisnosti, ali njihov izbalansiraniji pristup koji je Vučić nagovestio može biti podstrek za konačno rešenje, što je od velikog interesa i za BiH i za ceo region - rekao je šef diplomatije BiH.

On, kao predstavnik Republike Srpske, smatra da je veoma važan dijalog rukovodstva Srbije na najvišem nivou sa Vašingtonom, "jer oni koji svađaju Srbe sa Amerikom ne misle im dobro".

- Nama treba otvoren i korektan odnos sa SAD, kako bi diplomatskim putem čvrsto držali svoje dejtonske pozicije i obezbedili ekonomski razvoj RS - zaključio je Crnadak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17