• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.12.2019

14:49

STIDIM SE ŠTO CELA EVROPA ĆUTI NA TO ŠTO SRPSKI NAROD MORA DA SE OTIMA ZA SVOJE SVETINJE! Vulin otvoreno o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori!

Politika

STIDIM SE ŠTO CELA EVROPA ĆUTI NA TO ŠTO SRPSKI NAROD MORA DA SE OTIMA ZA SVOJE SVETINJE! Vulin otvoreno o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori!

Podeli vest

Žao mi je što se danas ovo dešava u Podgorici i boli me što je moj narod jedini narod u Evropi koji mora da se bori i za svoje pravo da ide u bogomolju, da ide u crkvu u koju je išao vekovima, kazao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin pred poslanicama u parlamentu Srbije

 

- Stidim se ovog vremena i ovog regiona. Što svi ćute na to da srpski narod mora da moli ili da se bori i da se otima za mesta gde je sahranjivao svoje očeve i gde čuva svetinje koje su ga sačuvale i učinile baš onakvim kakav jeste. Ne znam zašto ćuti cela Evropa - rekao je Vulin obraćajući se poslanicima.

Naveo je da ne zna zašto Evropa, koja je tako osetljiva na svaku povredu verskog prava, na svaku povredu ljudskog prava, sada ćuti kada vidi da se Srbima oduzimaju njihova vekovna prava.

- Boli što EU, OEBS, sve te velike i moćne organizacije koje su nastale na suštini, na poštovanju ljudskih, pa i verskih prava, jer religija jeste ljudsko pravo, zašto sada tako uporno ćute i prave se da ne vide da srpski narod, jedini narod u Evropi mora da dokazuje da postoji i mora da pokazuje i dokazuje i da se izbori za svoje pravo da ima mesto gde će se moliti svom Bogu - kazao je Vulin i dodao da su Srbi jedini narod u Evropi koji je u opasnosti da ostane bez sećanja, bez temelja svog postojanja.

Ministar je rekao i da mi da ćutimo o tome ne možemo.

- I ja da doživljavam na isti način državu koja to radi mom narodu kao što sam do sada doživljavao ne mogu. Ne mogu da prihvatim da se to dešava i da se ništa ne menja. Stvari se menjaju. Kako se odnostite prema Srbima sa kojima živite tako se odnosite prema Srbiji kraj koje živite - poručio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branislav

pre 4 godine

Predstavi se kad si tako hrabar i pametan, čega se ti stidiš kad se sakrivaš odljude! Meni je bar jasno šta Milo radi i pod čijim patronatom, ako tebi i tvojim istomišljenicima nije. Prva faza je otimanje svih objekata i Svetinja od Srpske pravoslavne crkve. Druga faza je poklonjenje u Vatikanu, uz ono čuveno " ja sam svoje obavio... " Milo i satrapi su zaboravili jednu važnu činjenicu da protiv Boga-Istine niko ne može " ratovati!!! " Eto, živi bili pa videli, a videćemo i osetićemo strašno zlo, radi koga, radi interesa nekoliko bednika koji su prodali dušu đavolu!

Rade

pre 4 godine

Cela evropa ćuti, zato jer mrze srbe. Srbi su jedini neustrašiv i nepokoren narod, niko nas nikada nije porobio i stavio pod svoju šapu, zato nas i mrze i huškaju svakoga na srbe. Mislite da je ovo Milo sam smislio, glup je on za takve stvari. On ume samo da krade kao i naš Điki, neko mu je sa strane naredio da ovo što radi ,radi ! ! !

zoran

pre 4 godine

A ne stidi se što je huškao na rat, pa kad je počelo bombardovanje, a on nestao bez traga i glasa. Verovatno zbrisao kod tetke koja mu je kupila stančić za dvesta dvadesete hiljada cash para. Što je hvatan na granici sa neprijavljenim evrima za koje nije znao da objasni poreklo to ga ne pogađa. Obaška prijava što nije znao da objasni odakle mu umovina, pa postupak prekinut na neodređeno vreme. Bruka od čoveka i još ima obraza da postrojava vojsku, a ni predvojničku obuku nije u stanju da odsluša. Velika bruka, bruka i što je mnogo takvih na važnim mestima.

SS

pre 4 godine

Stidi se,normalno i pokri se tim ušima jer si navikao večito da te neko štiti,Mira,Sloba,a sad Aca,zarad čega.

VLADO

pre 4 godine

ONO STO JE JEDAN KROZ JEDAN TO PRIPADA VLASNIKU A STO NIJE NORMALNO DA PRIPADA DRZAVI STANOVI TEREN I SVE STO JE NA NJEMU.

JOYCE

pre 4 godine

Pojedinci u CG parlamentu nas nazivaju velikosrpskim nacionalistima. Taj termin nije stran Slovencima, Hrvatima, Bošnjacima, Makedoncima, Šiptarima a sad eto doživesmo od južne braće, da i oni koriste iste termine. Pitam se pitam, kako nisam bio velikosrbski nacionalista kada sam 11 godina izdvajao od plate za obnovu Crne Gore.

Djole

pre 4 godine

Pa Srbi jeli vas sram više....imate li obraza nakon 90ih opet ista priča s vama.

POSLUŠALI SMO MITROPOLITA AMFILOHIJA, INAČE BI PARLAMENT GOREO! Andrija Mandić uputio oštru poruku vlastima Crne Gore! (VIDEO)
Balkan

POSLUŠALI SMO MITROPOLITA AMFILOHIJA, INAČE BI PARLAMENT GOREO! Andrija Mandić uputio oštru poruku vlastima Crne Gore! (VIDEO)

Dobili smo i prihvatili poziv našeg mitropolita Amfilohija da odustanemo od onoga što smo planirali. Hteli smo ovde, u Skupštini, da, kako bi naš narod rekao, napravimo bugarsku skupštinu, rekao je u parlamentu Crne Gore jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić tokom rasprave o predlogu zakona o slobodi veroispovesti, koji je instrument za otimanje svetinja Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji

24.12.2019

16:46

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17