• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2020

13:55 >> 14:19

ZAPAMTITE MOJE REČI, OVO SE NEĆE MENJATI NAREDNIH 10 GODINA! Predsednik Vučić o smanjenju cenzusa: NI OD KOGA NEĆU DA TRAŽIM DA GLASA NI ZA ŠAPIĆA, ŠEŠELJA, ČEDU ILI GOCU ČOMIĆ! (VIDEO)

Politika

ZAPAMTITE MOJE REČI, OVO SE NEĆE MENJATI NAREDNIH 10 GODINA! Predsednik Vučić o smanjenju cenzusa: NI OD KOGA NEĆU DA TRAŽIM DA GLASA NI ZA ŠAPIĆA, ŠEŠELJA, ČEDU ILI GOCU ČOMIĆ! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić nenajavljeno je posetio pripadnike 5. bataljona Vojne policije u kasarni "Topčider". Tom prilikom komentarisao je izmene izbornih zakona, spuštanje praga cenzusa i odredbu koja propisuje da žene čine 40 odsto na svakoj izbornoj listi

- Ponosan sam na to što smo od 2014. godine uredili naše javne finansije, zato što smo ojačali našu vojsku, jer smo uspeli da povećavamo plate i penzije, da opremimo vojsku. Uspeli smo takođe da donesemo suštinski demokratsku reformu i izbornog i političkog sistema. Nikada niko više neće ukidati cenzus od tri odsto. Nikada se ovo neće promeniti, to je jedna izvanredna demokratska norma, kako što je to izvanredna demokratska norma to što ćemo imati 40 odsto žena na izbornim listama - rekao je predsednik.

- Zapamtite moje reči, ovaj zakon se neće menjati u narednih 10 godina - naglasio je Vučić i dodao:

- Boriću se za izlazak svakog čoveka, za svaki glas za listu čiji ću biti nosilac. Ni od koga neću da tražim ni da glasa za Šapića, Šešelja, Čanka, Gocu Čomić, Jovanovića, ni za SPS, ukoliko ne budemo išli zajedno. A ako ne dobijemo više od 48,2 odsto koliko smo dobili na poslednjim izborima, biću srećan. U vreme kada smo pobedili na prošlim izborima nismo imali ni Novu S, ni N1, ni Blic, ni NIN, u ovakvoj meri kao sada. Na RTS ste imali predstavljanje od po pola sata i Jeremića i PSG Sergeja Trifunovića... Onaj Trifunović ako nastavi ovako da vozi, ko zna ko će još da strada... - naglasio je Vučić.

Foto: printscreen

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, Vučić je naveo da mi moramo da pokažemo razliku između nas i njih i da se njom ponosimo u nadi da je neće biti u budućnosti.

- Zamolio sam naše ljude da ne reaguju negativno na dešavanja u Crnoj Gori i njihove izjave. Zamolio sam Zlatibora Lončara da se izvini za jučerašnju izjavu. Želimo dobre odnose sa Crnogorcima, niko nema ništa protiv njih, ali ne damo da nam neko zabrani da zaštitimo svoju imovinu i građane - rekao je Vučić.

 

 

Predsednik Vučić se osvrnuo na dijalog Beograda i Prištine rekavši kako je za Srbiju teško svako rešenje.

- Svako rešenje koje bude dolazilo spolja ili od Albanaca ticaće se ovakvog ili onakvog priznanja kosovske nezavisnosti. Ostaje da se vidi kako će to teći. Ne mogu da dođem do rezultata koji je jednako nezadovoljavajući za Prištinu u Beograd, ili pomalo zadoovljavajući - istakao je predsednik Vučić.

Upitan da li će razgovori Beograda i Prištine biti nastavljeni pre izbora, Vučić je rekao da bi racionalno voleo da se nastave i da je uvek dobro da se razgovara.

Vučić je naglasio da Kurti mora da odgovori šta podrazumeva pod reciprocitetom.

- Ja u to ne mogu da ulazim. Što se taksi tiče, ako ih ukinu stvarno, to je dobra odluka. Sa naše strane nama je važno da Srbi budu dobro snabdeveni i nećemo gubiti 0,1, 0,2 i 0,3 bruto domaćeg dohotka - rekao je Vučić.

Vučić ističe da je uvek dobro da postoji dijalog.

 

OPREZ, SERGEJ OPET GAZI! TRIFUNOVIĆ IZAZVAO NOVU SAOBRAĆAJKU! Svojim audijem zakucao se u fijat, VOZAČ ZAVRŠIO U BOLNICI!

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 4 godine

Slušam preCednika,i shvatam kako mi odlično živimo,čekam migrante iz siromašne Švajcarske i bednog Japana...mi ćemo im biti utočište i spas....

Lazni Bot

pre 4 godine

On sve sto kaze ispuni,platu od 500€ za dva meseca rada ispunio onu od 900€ za godunu dana i tu ce ispuniti,svaka vast,dugo nam ziveo i lagao pardon obecavao.

Lane

pre 4 godine

Nas predsenik se zalaze za svoj narod i zemlju !

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17