• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2020

19:45

BRISEL DA REAGUJE! PRIŠTINA KRŠI OSNOVNA LJUDSKA PRAVA! Đurić o zabrani ulaska Nikoli Selakoviću na KiM: Evropska unija da preduzme mere!

Politika

BRISEL DA REAGUJE! PRIŠTINA KRŠI OSNOVNA LJUDSKA PRAVA! Đurić o zabrani ulaska Nikoli Selakoviću na KiM: Evropska unija da preduzme mere!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je Priština zabranom ulaska na Kosovo i Metohiju generalnom sekretaru predsednika Srbije Nikoli Selakoviću još jednom na prekršila sporazume o slobodi kretanja čiji je garant EU i pogazila sve evropske standarde poštovanja ljudskih prava i sloboda

- Evropska unija je obavezna da preduzme korake i mere kako bi osigurala sprovođenje sporazuma u čijem je donošenju posredovala u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a na hitnu akciju poziva i činjenica da je ova zabrana doneta kako bi se uticalo na nezavisne pravosudne organe Srbije - naveo je Đurić.

U saopštenju koje je Kancelarija dostavila medijima, Đurić kritikuje i međunarodne misije i međunarodne predstavnike na KiM i pita čemu služe ako ne mogu da garantuju poštovanje elementarnih ljudskih prava i "spreče drsko, agresivno i samovoljno ponašanje Prištine".



- Sloboda kretanja je stanje koje mora prethoditi svakom daljem razgovoru o normalizaciji, a Priština se mora odučiti od stalnih pokušaja da provokacijama i ucenama isteruje svoju volju - kaže Đurić i dodaje da je hajdučija kad se jednom legitimnom političkom predstavniku Srbije zabrani kretanje po teritoriji sopstvene zemlje da bi se time iznudilo nečije oslobađanje iz pritvora, te zaključuje da takvom ponašanju nema mesta u modernoj Evropi.
 

ŠIPTARI ZABRANILI POSETU SELAKOVIĆA, traže oslobađanje RATNOG ZLOČINCA?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija