• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2020

10:02

NE SMEMO DA ŽIVIMO U ZEMLJI U KOJOJ VAŽI "ĐILAS TE TUŽI, ĐILAS TI SUDI"! Vučićević o sramnoj presudi Višeg suda: ZAŠTO ĆUTE UNS, NUNS I KOLEGE IZ DRUGIH REDAKCIJA?! (VIDEO)

Politika

NE SMEMO DA ŽIVIMO U ZEMLJI U KOJOJ VAŽI "ĐILAS TE TUŽI, ĐILAS TI SUDI"! Vučićević o sramnoj presudi Višeg suda: ZAŠTO ĆUTE UNS, NUNS I KOLEGE IZ DRUGIH REDAKCIJA?! (VIDEO)

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević gostujući u jutarnjem programu TV Pink govorio je o sramnoj presudi Višeg suda u Beogradu kojom se najčitanijim dnevnim novinama u Srbiji zabranjuje da piše o lideru SzS Draganu Đilasu

- Viši sud u Beogradu juče je zabranio Informeru da piše o Draganu Đilasu, tj. objavljivanje informacija u kojima se on označava kao osoba koja poziva na ubistvo Aleksandra Vučića. Mi to gotovo nikad nismo ni pisali. Ovo je pokušaj da se jednim novinama zabrani da pišu o jednom političaru. Ovo je silovanje novinarstva. Ovo je jedinstven slučaj u svetu, nigde se ništa slično nije dogodilo. Juče je Sergej rekao šta je rekao. Mi sad to prenesemo, a Viši sud nama može da naplati 100.000 dinara. Dakle, mi sad šta god da napišemo o Đilasu, a njemu se to ne dopada, nama će biti naplaćena kazna, meni lično, 100.000 dinara. Zamislite šta bi se desilo da je Vučić tužio bilo koji od Đilasovskih medija koji pišu tako kako pišu o njemu, da li bi sud tako reagovao?! Ne, digli bi se svi borci za medijske slobode u odbranu. Dakle, ovo je klasičan politički progon - rekao je Vučićević.

On je istakao da postoje dvostruki aršini prema različitim medijima.

- Sve troje sudija koji su doneli ovu odluku postavljeni su u vreme Dragana Đilasa. To znači dakle - Đilas te tuži, Đilas ti sudi. Kada NIN napiše da je Nebojša Stefanović kriminalac, to je kritičko mišljenje. Kada mi napišemo bilo šta o Đilasu, to je progon. Ja pitam: Zašto ćute UNS, NUNS, kolege iz drugih redakcija?! Ljudi, danas Informer, sutra Kurir i ostale redakcije - podvukao je glavni i odgovorni urednik Informera.

On dodaje da se na ovom primeru vidi kako bi se Đilas ponašao kada bi došao na vlast.

- Ja podržavam Vučića, glasam za njega, to ne krijem, ponosim se time. Ali jedno morate da priznate, Aleksandar Vučić nikada nikoga nije tužio za najstrašnije moguće laži koje su pisane o njemu, o njegovoj deci. Najgrozomornije stvari. Nikada nikog tužio nije. Sa druge strane, Đilas tuži za svaku zapetu. On nas tuži što ne objavljujemo njegovu fotografiju bez njegovog odobrenja, što je nonsens, jer zakon lepo kaže da je to dozvoljeno kada su u pitanju javne ličnosti. Zamislite kakav je to diktator, pa ne daj bože da on dođe na vlast. Ja pamtim vreme kada je Đilas komandovao medijima, kada su glavni urednici stajali mirno pred njim. Šta je taj čovek spreman da uradi kada bi vodio državu - rekao je Vučićević.

On ponovo apeluje na kolege iz drugih redakcija da ne dozvole progon jednog medija.

- Gde sad možete da čujete vest o žutom tajkunu Draganu Đilasu? Kod vas na Pinku i kod nas u Informeru. Zašto? Zato što se drugi mediji plaše ovih žutih sudija. Neko mora da se time pozabavi. Ja kad ne bih platio kaznu ovu od juče, išao bih 300 dana u zatvor. Ljudi, 300 dana. Mi ćemo se žaliti na ovu presudu, a mi apelujemo na kolege iz drugih redakcija da se solidarišu, da žute ostrašćene sudije ne mogu da sude po želji Dragana Đilasa. Protiv toga svi zajedno moramo da dignemo vlast. Ne smemo da živimo u zemlji u kojoj Đilas tuži i Đilas sudi - kaže glavni i odgovorni urednik Informera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rajko

pre 3 godine

E moj Dragane. Nisi jedino ti revoltiran. Medju svim postenim gradjanima je isti taj revolt sem kod tajkuna, lopova, kriminalaca i ostalih kabadahija u ovoj zemlji. Ali sta ces kazu sila zakon menja. Boli saznanje da drzava ne sme nista da promeni i da na sva ta desavanja cuti. Zasto se primaju plate i zasta nam trebaju ako nemaju moc i snagu da pobede zlo.

Aleksandar

pre 3 godine

Skandal jeste i to ozbiljnih razmera... Svi znamo u medjuvremenu ko je dotični gospodin Djilas. Ono što mene u ovoj situaciji čini besnim, jeste da SNS vlada već 8 godina, a sudstvo nam je i dalje pretrpano "žutim kadrovima"... pa jel to čekamo da se oni sami smene ili da se Djilas smiluje da ih promeni? Čija je to obaveza, naročito ako se ima u vidu da nam je sudstvo rak rana? Izgovaranje da se ne zameramo Evropi i da kao mora da se poštuje nezavisnost sudstva, čak i kada ono radi protiv nacionalnih interesa za mene je nešto nedopustivo. Sudstvo jedne zemlje mora pre svega biti legalno i profesionalno, a ovaj sastav to nažalost vrlo često nije! Pa se pitam ko treba te stvari da promeni, ako ne aktuelna vlast?

stefanovic momcilo

pre 3 godine

To treba sto pre smenuti sve javne tuzioce i sudije po kratkom postupku jr nerade svoj posao posteno a zasta vise nego dobro paceni.

Ljubiša

pre 3 godine

Nakrao se "Dj oka" na vreme, ne mora da radi, i sad se vucara po sudovima, kao neka baba.

Vlada

pre 3 godine

Evo ja neću da pominjem ime riđe lopuže,bivšeg predsednika DS-a,bivšeg predsednika KSS,bivšeg gradonačelnika Beograda,ali to što mu ne pominjemo ime ne znači da on nije lopuža i hohštapler.Nadam se da će budući parlament doneti Zakon o ispitivanju porekla imovine,da ta lopuža pokaže kako je zaradio svoje milone evra.

pekabinac2011

pre 3 godine

DRAGANE JA KAZEM ,OVAJ SUD JE ANTISRPSKI KO I NJIHOVE VODE,DILAS JE KRIMINALAC SA 600.MILIONA I KUSUR EVRA ,KOSTAPLER LOPOV PREVARANT ,NEK ME TUZI OVAJ SUD KOJI MOZE DA MI POPUSI,OSTALE NOVINE NISU SRPSKE ONE SU ANTISRPSKENORMALNO KAD SU IM GAZDE IZVAN SRBIJE ,PA SAMO LUD I NEPISMEN NJIVA VERUJE,A SUD KO STA VIDIMO ON STITI TE BANDITE ,ZA SRBE BAS BRIGA SUDU ONI BI DA NAS UTAMANE-ISTREBE

miroljub

pre 3 godine

Žuti ološ je postavio žute ološ sudije.Mnogo ljudi je zavijeno u crno,sudili po naređenju jer za normalnu presudu nisu bili sposobni.Niže sudije su telefonom zvale više sudije da potvde presudu.Danas se ništa nije promenilo.Neka neko bilo ko iz predsedništva ili vlade odgovori dali smo mi saovakvim sudijama pravna država-

Maki

pre 3 godine

Ocigledno je da te sudije vladaju Srbijom i da mora da se uradi reforma sudstva. Ako su zabranile da se navodi Djilasovo ime, nisu zabranilo da se navodi njihovo. Dajte da vidimo ko su ti vladari u senci.

Miro

pre 3 godine

O sudijama , tuziocima i ostalim go* nima zute bagre nema sta da se kaze. Nadam se samo da ce zabraniti i ostalim medijima da pisu o tom s* otu pa da malo predahnemo.

DRAGAN razmisli

pre 3 godine

Kada će oni koji vide sve to što N1 i ostali u grupaciji rade da se ujedine i usprotive a da to nije izraz volje vladajuće partije već izraz nezadovoljstva, po meni ogromne normalne većine gledalaca a za koje smatram da su i građani iste te države u kojoj nepoštujući njene zakone i ljude šamaraju nas normalne neostrašćene patriote. E, kad mi daš objašnjene, prihvatiću, a naročito posle besramnog gledanja njihovih reklama u tvojim novinama gde se petkom i subotom napinjem od povrćanja gledajući Ivana Ivanovića i Kesića kako se sprdaju sa svima i pljujući sopstvenu državu pa i tebe a ti im daš da se smeju sa tvojih reklamnih stranica. Objasni.

Vlado

pre 3 godine

Vućićeviću, zašto sad tražiš zaštitu od UNS i NUNS i kolega iz drugih redakcija, kad si svojevremeno izjavio da za ti ne priznaješ novinarski kodeks, već samo zakon?!

Ljube

pre 3 godine

Dosta nam je vise i vas gospodine Vucic(evic) ,i Djilasa i tvog vrhovnog komadanta ,. Gde li ces ti kada ode sa politicke scene drug Alek ...

Pera

pre 3 godine

Već tri godine pišem Informeru (drugi mediji neće ni da čuju) da pokrene inicijativu za smenu tužioca i sudija koji su partijski obojeni, ili su BILI partijski obojeni. Zakonodavno telo - Parlament treba da donese odgovarajuće propise, u kojima će jasno stajati da ko god hoće da bude Tužioc ili Sudija ne mogu biti partijski obojeni. To što će da pište i vrište sudije biće isto što i čudo - trajaće tri dana ali će jednom zanavek biti reda i pravde. Ko hoće da bude Tužioc ili Sudija neka se ne bavi politikom, svi partijski obojeni (ukuljčujući i članove SNS) napolje iz pravosudja. Sudije mora da se drže PRAVDE a ne politike. Niko još nije istražio a trebalo bi, koliko su sudije korumpirane, odakle im Maserati, BMW i luksuzne vile.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17