• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2020

12:12

(VIDEO) ZAMISLITE, STEFAN NEMANJA OKRENUO POZADINU SATU NA ŽELEZNIČKOJ STANICI?!? Vučić o sumanutim primedbama NVO: PA ŠTA DA RADIMO SA KNEZOM MIHAILOM, ON JE OKRENUO POZADINU NARODNOM MUZEJU?

Politika

(VIDEO) ZAMISLITE, STEFAN NEMANJA OKRENUO POZADINU SATU NA ŽELEZNIČKOJ STANICI?!? Vučić o sumanutim primedbama NVO: PA ŠTA DA RADIMO SA KNEZOM MIHAILOM, ON JE OKRENUO POZADINU NARODNOM MUZEJU?

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Predsedništvu Srbije komentarisao je burne reakcije nevladinih organizacija zbog najave Uprave za sprečavanje pranja novca da će kontrolisati njihovo poslovanje, a zatim se osvrnuo i na pojedine primedbe koji dolaze iz tog sektora na račun svega što se uradi u Srbiji, pa i na to kako će koji spomenik biti postavljen i na koju će stranu biti okrenuta njegova pozadina...

Predsednik Srbije istakao da je važno da civilni sektor bude jak u Srbiji i da se vodi računa o tome, ali je i tome da zakoni važe jednako za sve.

Na pitanje kako vidi burne reakcije nevladinog sektora zbog kontrole novca, kao i reagovanje ambasade Sjedinjenih Država da "deluje da je reč o selektivnoj akciji" Uprave za pranje novca, Aleksandar Vučić kaže da je kod nas uvek sve politika.

Ukazao je da ne može biti razlika kad je reč o primeni zakona.

U tom kontekstu kaže da ga je jutros nazvao jedan od ministara i pitao zašto je i on na spisku Uprave za sprečavanje pranja novca.

Primećuje i da je uvek potrebno da se "digne dreka" kako bi se dobilo više novca od donatora.

- Kad god su navodno ugroženi, stigne im malo više para - kazao je Vučić, komentarišući reagovanja nevladinog sektora.

Kako je kazao, on do sada nije to komentarisao, ali čekao je da ponovo bude proglašen krivim za nešto što se događa u Srbiji.

Komentarišući kako se u svemu vidi njegova krivica, uz besmislene argumente, pozvao se na primedbu Milana Antonijevića iz Fondacije za otvoreno društvo da će spomenik Stefanu Nemanji imati "okrenutu pozadinu satu na železničkoj stanici".

- Zamislite, okrenućete pozadinu...Pa šta da radimo za Knezom Mihajlom, čiji je spomenik okrenuo pozadinu Narodnom muzeju? Šta da radimo sa spomenikom Pobednika, kome je okrenuta pozadina celom Beogradu? I oni koji su bili protiv fontane na Slaviji - da ih je pitao neko šta fali fontani, niko ne bi znao da kaže, iako je prethodni kružni tok bio ružan - objašnjava Vučić i dodaje da morate da se naviknete da uvek budete krivi.

- Da li morate uvek da mrzite sve u ovoj zemlji - upitao je Vučić, misleći na nevladin sektor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 4 godine

U Srbiji nažalost postoje kritičari svega što se uradi, ma koliko to bilo dobro i u interesu građana i naše nacije, oni odmah dočekaju na nož. U svojim kritikama oni su često dvosmosleni i pokvareni.

BozaB

pre 4 godine

Optuzbe opozicije nemaju veze sa mozgom, to je jasno i vrabcima na grani.

Milan

pre 4 godine

Ма ко их бре ј...е, њима ништа не ваља што се уради у овој земљи. То зло треба ставити на ИГНОР и не придавати важност њиховим глупим критикама.

Ivana

pre 4 godine

NVO ako može oni bi celu istoriji preokrenuli. NVO je fašistička organizacija koja radi protiv Srbije.

Milan Karapandza

pre 4 godine

Kako god da se okrenes, dupe ti je pozadi. Mao Cetung.

Filip

pre 4 godine

Pojedinim političari iz opozicije uvek nešto smeta. Šta god da se uradi u interesu građana Srbije oni kritikuju.

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija