• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Informer.rs

02.08.2020

15:24

STOJKOVIĆ: Boris Milošević ponižava sve srpske prognanike slaveći najveći zločin u 20. veku u Evropi

Politika

STOJKOVIĆ: Boris Milošević ponižava sve srpske prognanike slaveći najveći zločin u 20. veku u Evropi

Podeli vest

Predsednik Saveza raseljenih sa Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je da najava prisustvovanja proslavi 25. godina od najvećeg zločina u Evropi u 20. veku, genocida Hrvata nad Srbima i proterivanje 500.000 Srba, predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića - SDSS jednako boli sve Srpske prognanike, bilo da su sa Kosova i Metohije ili Hrvatske

 

- To je dodatno poniženje za svakog Srpskog prognanika i poniženje srpskog stradanja. Takvi ljudi više ne mogu da budu pripadnici Srpskog naroda, jer se prodaju za lične interese, zanemarujući Srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Sumnjamo da se radi o isključivo ličnom, a ne kako žele da se predstavi kolektivnom interesu Srba u Hrvatskoj, poručio je Stojković.

On ističe da raseljeni sa Kosova i Metohije smatraju da je eventualni odlazak Borisa Miloševića u Knin na proslavu 25 godina od genocida Hrvata nad Srpskim narodom poniženje za sve prognanike iz Hrvatske i KIM.

- To je sraman čin i takav čovek u najmanju ruku ne može se smatrati Srbinom. Potpuno je neshvatljivo da neko ide na proslavu ,,Oluje", najvećeg zločina u Evropi u 20. veku koji se obeležava kao ,,oslobađanje" Hrvatske od Srba, tamo ode kao Srbin. On bi se na taj način odrekao svih mučenika i stradalnika. To je i za nas prognane sa Kosova i Metohije neprihvatljivo. To je isto kao kada bi predstavnik Srba otišao u spomen park teroriste i zikovca Jašarija, time bi se narugao svim prognanicima sa Kosova i Metohije, zaključio je Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gavrila

pre 3 godine

Otac mu je bio u Hrvatskoj vojsci tako da slavi njihovu pobedu. Sramota

Rade

pre 3 godine

On može samo da ponizi sebe! Svako nosi svoj obraz, ako ga uopšte ima!

Pravda

pre 3 godine

Taj samo sebe može da ponizi i nikog više! "Srećan mu put" na proslavu!

OLUJA ZLOČINA! Pročitajte najnoviji autorski tekst Nebojše Bakareca!
Politika

OLUJA ZLOČINA! Pročitajte najnoviji autorski tekst Nebojše Bakareca!

Doskorašnji predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj, funkcioner SDSS i potpresednik vlade Hrvatske, Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na proslavu vojne akcije „Oluja“ važan „gest“ koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj, piše Nebojša Bakarec, politički analitičar i budući poslanik SNS. Tekst prenosimo u celosti

01.08.2020

17:48

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija