• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2020

07:18

VUČIĆ DANAS I SUTRA U BRISELU, očekuju ga VAŽNI SUSRETI!

Politika

VUČIĆ DANAS I SUTRA U BRISELU, očekuju ga VAŽNI SUSRETI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je završio posetu Vašingtonu, već danas će u Briselu imati važne susrete sa zvaničnicima EU i SAD, a u ponedeljak ga čeka nova runda dijaloga Beograda i Prišine na najvišem nivou

Predsednik Srbije sastaće se danas prepodne sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom za dijalog Beograda i Prištine i specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta Metjuom Palmerom.

Tema ovog sastanka biće dijalog Beograda i Prištine, do sada postignuto na sastancima sa obe strane Atlantika, kao i naredni koraci u ovom procesu.

Za nedelju uveče predviđen je sastanak predsednika Vučića s predsedavjućim Spoljopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidm Mekalisterom.

Razgovore o evrointegracionom putu Srbije Vučić će nakon Mekalistera nastaviti u ponedeljak ujutro s komesarom za prošrenje EU Oliverom Varhejijem. U diplomatskim izvorima u Briselu navode da će osnovna tema razgovora srpskog predsednika i evropskog komesara biti ekonomski investicioni plan za Zapadni Balkan, koji bi Evrpopska komisija trebalo da predstavi početkom oktobra.

Foto: tanjug

Iz EU su za ponedeljak 7. septembra najavili i treću rundu u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Srbije, koji predvodi delegaciju Beograda, sastaće se u ponedeljak oko 11.30 sa šefom diplomatije EU Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana u Briselu se očekuju trilateralni razgovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu.

Očekivanja Brisela su da se u ponedeljak na sastanku o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine otvore tri nova poglavlja: položaj nevećinskih zajednica, međusobna potraživanja i imovina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 4 godine

Neverovatno vazni dani su pred nama to je sigurno.

Filip

pre 4 godine

Važni susreti na kojima će predsednik braniti interese našeg naroda.

Poslednji mohikanac

pre 4 godine

Pregovori koji su rezultirali Sporazumom u Beloj kući nisu gotovi. Ima još dosta posla, briselski nastavak pregovora, nema sumnje , doneće još nešto dobro.

Verica

pre 4 godine

Vucic danas i sutra u Briselu na vaznim susretima radi zastite interesa Srbije.

Ivana

pre 4 godine

Brisel mora da prestane sa nezavisnosti KiM.Mora da prestane da radi uništava našu Srbiju, jedinstvo naroda.Svi narodi na KiM moraju da imaju normalne odnose.

Tanja

pre 4 godine

Vucic ce se i dalje boriti za nacionalne interese.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija