• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.10.2020

15:08

POJEDINI MEDIJI PLASIRANJEM LAŽI RUŠE RUSKO-SRPSKE ODNOSE! Šešelj: Oni to rade najogoljenije, brutalno i pokvareno!

Politika

POJEDINI MEDIJI PLASIRANJEM LAŽI RUŠE RUSKO-SRPSKE ODNOSE! Šešelj: Oni to rade najogoljenije, brutalno i pokvareno!

Podeli vest

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da pojedini mediji u Srbiji pokušavaju da ugroze srpsko-ruske odnose "plasiranjem neistina" o razlozima za nedolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiju, koji je bio predviđen za 20. oktobar

 

Na konferenciji za novinare u centrali SRS, Šešelj je optužio medije u Srbiji da "na najogoljeniji način, brutalno i pokvareno" to rade, a da je zbog toga morao da reaguje i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Kazao je da "zapadne sile" sve više novca ulažu u srpske medije kako bi se odnosi dve zemlje ugrozili i dodao da "zna koji su to mediji i koji su im ciljevi" i da na to gradjanima treba stalno da se ukazuje.

Šešelj se osvrnuo i na "napredak u odnosima" Hrvatske i Srbije i kazao je da velika razlika u tretmanu srpske i hrvatske manjine u dve zemlje - da su Hrvati u Srbiji uvek bili manjina, a Srbi nekad konstitutivni narod u Hrvatskoj.

On je ocenio da je hrvatska manjina u Srbiji slobodna, da im se niko ne meša u rad, a da se srpska vlast "nadmeće koje će im ustupke dati" i naveo primer kupovine kuće bana Josipa Jelačića.

Šešelj je naveo da Jalačić nije bio Hrvat, već Srbin katolik, te da njegovu kuću u Novom Sadu treba pretvoriti u muzej i podići mu spomenik u tom gradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija