• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2020

13:18

SAZNAJEMO! EVO ŠTA PIŠE U KRIVIČNOJ PRIJAVI ZBOG KORUPCIJE OKO IZGRADNJE MOSTA NA ADI!

Politika

SAZNAJEMO! EVO ŠTA PIŠE U KRIVIČNOJ PRIJAVI ZBOG KORUPCIJE OKO IZGRADNJE MOSTA NA ADI!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će sutra Grad Beograd sutra podneti krivičnu prijavu za korupciju protiv NN lica za igradnju Mosta na Adi

Nakon pisanja medija o malverzacijama porodice Đilas, kao i o nepravilnostima tokom izgradnje Mosta na Adi, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će Grad Beograd sutra podneti krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi tužilaštvo utvrdilo ko je sve bio umešan u korupciju u vezi sa izgradnjom Mosta na Adi.

Informer je došao do krivične prijave koja će sutra biti predata Tužilaštvu za organizovani kriminal, a šta u njoj piše pročitajte u nastavku: 



TUŽILAŠTVU ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL 

                                                                            Beograd, Ul. Ustanička 29

PODNOSILAC: GRAD BEOGRAD, koga zastupa Gradsko pravobranilaštvo Grada Beograda

Na osnovu člana 281 stav 1 u vezi sa članom 280 Zakonika o krivičnom postupku, Grad Beograd podnosi


KRIVIČNU PRIJAVU

PROTIV: NN LICA 

Zbog postojanja osnova sumnje:

Da su NN lica iz privrednog društva SEAL COMMERCIALS S.A. iz Grčke neutvrđenog dana tokom 2007. ili 2008. godine, u stanju kada su bili sposobni da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima, svesni svog dela i želeći njegovo izvršenje, svesni da je njihovo delo zabranjeno, podstrekli NN lica koja su odlučivala na tenderu o izboru izvođača radova za izgradnju Mosta na Adi, u Beogradu, na zloupotrebu službenog položaja kroz favorizovanje konkretnog ponuđača na tenderu, za šta su imala neposredan finansijski interes u vidu prethodno ugovorene provizije sa konzorcijumom čiji lider je bilo privredno društvo PORR iz Austrije, nakon čega su NN lica koja su neposredno ili posredno odlučivala o izboru ponuđača, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja u postupku izbora najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju Mosta na Adi u Beogradu, izborom upravo imenovanog ponuđača - kompanije PORR iz Austrije, pribavila imovinsku korist privrednom društvu SEAL COMMERCIALS S.A. iz Grčke (a eventualno i sebi lično), u iznosu od najmanje 2.491.506,84 evra.

Čime bi izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 u vezi stava 1 i krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju iz člana člana 359 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 34 stav 1 Krivičnog zakonika ("Sl. glasnik RS", br. 85/2005, 88/2005 - ispr., 107/2005 - ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013, 108/2014, 94/2016 i 35/2019)



OBRAZLOŽENJE

Podnosilac krivične prijave došao je nedavno u posed Sporazuma od 21.10.2008. godine, sačinjenog na engleskom jeziku, a koji Sporazum je potpisan od strane privrednog društva PORR Technobau und Umwelt AG iz Austrije (u daljem tekstu: PORR) i privrednog društva SCT d.d. iz Slovenije (u daljem tekstu SCT), odnosno između dve članica konzorcijuma koji je na tenderu dobio posao izgradnje Mosta na Adi u Beogradu u aprilu 2008. godine. 

Prilog: 

- Sporazum od dana 21.10.2008. godine, na engleskom jeziku. 

U gore pomenutom Sporazumu konstatovano je da je dana 30.06.2007. godine privredno društvo PORR zaključilo ugovor sa grčkim privrednim društvom SEAL COMMERCIALS S.A. (u daljem tekstu: SEAL), kojim Ugovorom je ugovoreno plaćanje novčane provizije privrednom društvu SEAL, u slučaju da se ugovor o izgradnji novog Mosta na Savi u Beogradu dodeli konzorcijumu čije je lider privredno društvo PORR

Nadalje, ovim internim sporazumom između privrednog društva PORR i privrednog društva SCT ustanovljena je obaveza privrednog društva SCT da snosi troškove plaćanja navedene provizije privrednom društvu SEAL iz Grčke, zajedno sa društvom PORR, u međusobno jednakim delovima.

Iz dokumentacije koju podnosilac krivične prijave poseduje proizlazi da je PORR dana 22.08.2008. godine, nakon dobijanja posla izgradnje mosta, uplatio privrednom društvu SEAL iz Grčke iznos od 2.491.506,84 evra. Takođe, uvidom u pomenuti bankarski izvod o izvršenom plaćanju, utvrđeno je da je osnov plaćanja „prvi deo provizije“, iz čega jasno i nedvosmisleno sledi da je reč o ispunjenju obaveze privrednog društva PORR prema privrednom društvu SEAL, a koja obaveza je propisana Ugovorom o proviziji od dana 30.06.2007. godine, koji Ugovor podnosilac krivične prijave ne poseduje. S obzirom na sve napred navedeno, ima se zaključiti da je predmetna isplata izvršena na ime posredničke provizije, a u vezi sa uspešno ispunjenim obećanjem da će se dobiti posao oko izgradnje Mosta na Adi

Prilog: 

- Izvod plaćanja od 22.08.2008. godine,

- Ugovor o proviziji od dana 30.06.2007. godine – pribaviti službenim putem. 

Imajući u vidu da je gore pomenuti iznos označen kao „prvi deo provizije“, podnosilac krivične prijave osnovano pretpostavlja i ukazuje postupajućem Tužilaštvu za organizovani kriminal da su po navedenom osnovu verovatno izvršena i dalja, dopunska plaćanja i to prema privrednom društvu SEAL iz Grčke, kao prikrivenom posredniku i podstrekaču u ovoj krivičnoj stvari. Međutim, kako podnosilac krivične prijave ne poseduje mehanizme kojima bi pribavio dokaze za isto, to predlaže da nadležni organi službenim putem pribave sve neophodne dokaze o eventualnim daljim plaćanjima po iznetom osnovu. 

Nadalje, podnosilac krivične prijave ukazuje i na sledeće činjenice, a koje se pre svega odnose na kompaniju SEAL, kao primaoca provizije radi „obezbeđivanja“ ovog građevinskog posla za kompaniju PORR.

Pre svega, u dostavljenom Sporazumu ne navodi se ko je zakonski zastupnik napred navedenog privrednog društva, nije naveden matični broj društva, niti poreski identifikacioni broj. Takođe, pretragom registra privrednih društava u Grčkoj, utvrđeno je da u istom pominjano privredno društvo ne postoji, što osnovano ukazuje na to da je predmetnom društvu promenjeno poslovno ime, ili je isto brisano iz registra, a što se bez matičnog broja ili poreskog identifikacionog broja ne može utvrditi. Iz tog razloga, kontaktiran je registar privrednih društava u Grčkoj, ali do dana podnošenja krivične prijave, od navedenog registra tražene informacije nisu dobijene. Stoga, podnosilac krivične prijave predlaže da se postupajuće tužilaštvo službenim putem obrati nadležnim organima Grčke radi dobijanja sveobuhvatnih podataka, neophodnih za vođenje postupka

Ukazujemo i na to da je pretragom interneta podnosilac krivične prijave došao do saznanja da je napred navedeno privredno društvo bilo registrovano za trgovinu duvanom, a da se prilikom pozivanja brojeva telefona datih uz predmetno privredno društvo utvrdilo da su isti trajno isključeni, što sve budi sumnju da radilo o društvo jednokratno osnovanom sa ciljem da direktnim i nezakonitim uticajem na donosioce odluka o izboru ponuđača za izvođenje radova na izgradnji Mosta na Adi, stekne imovinsku korist naplatom provizije od „preporučenog“ i potom izabranog ponuđača. 

Prilog: 

- Izvod sa internet pretraživača.

Potrebno je ukazati i na to da je u Panami postojalo registrovano privredno društvo pod gotovo identičnim nazivom SEAL COMMERCIAL S.A. sa matičnim brojem: 287515, koje privredno društvo je osnovano dana 23.05.1994. godine, a prema dostupnim podacima isto je ugašeno 2019. odnosno 2020. godine. U predmetnom društvu odgovorna lica – direktori su bili Rajičić Rajan, Rajičić Lara i Komatina Ivana, za koje pretpostavljamo da su naši državljani, dok je poslove pravnog zastupnika obavljala kancelarija „FRANCO & FRANCO“. Za Rajičić Rajana imamo neformalnih saznanja da je jedno vreme živeo upravo u Grčkoj.

Prilog: 

- Izvod iz registra kompanija.

Na osnovu navedenog možemo sa razlogom da pretpostavimo da je privredno društvo SEAL COMMERCIAL S.A. iz Paname bilo osnivač privrednog društva SEAL COMMERCIALS S.A. iz Grčke. 

Podnosilac krivične prijave ukazuje na odredbu člana 282 Zakonika o krivičnom postupku, kojom je propisano da ako javni tužilac iz same krivične prijave ne može da oceni da li su verovatni navodi prijave ili ako podaci u prijavi ne pružaju dovoljno osnova da može odlučiti da li će sprovesti istragu, javni tužilac može sam prikupiti potrebne podatke, pozivati građane u cilju prikupljanja obaveštenja od istih, odnosno podneti zahtev državnim i drugim organima i pravnim licima da mu pruže potrebna obaveštenja. 

Iz svega rečenog, podnosilac ove prijave smatra da postoje osnovi sumnje da su NN lica iz privrednog društva SEAL COMMERCIALS S.A. podstrekla NN lica koja su odlučivala o izboru izvođača radova za izgradnju Mosta na Adi u Beogradu, na neki od zakonom inkrimisanih vidova zloupotrebe službenog položaja, za šta su imala neposredan finansijski interes u vidu prethodno ugovorene provizije sa konzorcijumom, čiji lider je bilo privredno društvo PORR iz Austrije, a koji konzorcijum je potom i dobio predmetni posao. Na navedeni način, iskorišćavanjem svog službenog položaja ili prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja NN lica koja su odlučivala o izboru ponuđača u konkretnom slučaju su pribavila imovinsku korist makar svom podstrekaču, privrednom društvu SEAL COMMERCIALS S.A, a eventualno i sebi lično, u iznosu od najmanje 2.491.506,84 evra, koliko je iznosio „prvi deo“ provizije uplaćene od strane privrednog društva PORR, iz čega nalazimo da se u radnjama prijavljenih NN lica stiču sva obeležja krivičnih dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 3 u vezi stava 1 i zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju iz člana 359 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 34 stav 1 Krivičnog zakonika.

Imajući u vidu sve napred navedeno, predlažemo da naslovno Tužilaštvo postupi po podnetoj krivičnoj prijavi, donese naredbu o sprovođenju istrage i sprovede predložene i druge dokazne radnje koje smatra potrebnim, a sve radi prikupljanja dokazne građe u cilju podizanja odgovarajućeg optužnog akta nadležnom sudu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zzz

pre 3 godine

zasto tek sad? zasto slika djilasa ako se ne pominje u prijavi?

Milos

pre 3 godine

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno, a ja se nadam da cemo doci do pravde ovoga puta.

vela

pre 3 godine

Daj boze da tuzilastvo konacno proradi!!!!! Ako ga drzava tj. narod Srbije placa kako da se konacno zaposle ljudi koji ce raditi u interesu Srbije a ne biti na platnoj listi kojekakvih lopova. Mozda da se napise peticija za uspostavljanje tuzilastva ako ne postoji nacin da se ta institucija osposobi.

Lazar

pre 3 godine

Jasno je da se opozocija bavi iskljuivo i samo lazima!

Zoca

pre 3 godine

Kriminal je iskljucivo svojstven za predstavnike opozocije!

Nevena

pre 3 godine

Svaka istina izadje na videlo pa tako ce i ova.

Maja

pre 3 godine

U Srbiji se zakon mnogo postuje i to je Amin, svako lazi dodje kraj i onaj ko je pocinio bilo sta nezakonito bice kaznjen.

Kole

pre 3 godine

SAZNAJEMO! EVO ŠTA PIŠE U KRIVIČNOJ PRIJAVI ZBOG KORUPCIJE OKO IZGRADNJE MOSTA NA ADI!

Miki

pre 3 godine

Krajnje je vreme i bilo da se istraze poslovi oko izgradnje mosta, klupko kada pocne da se odmotava ko zna sta ce sve isplivati na videlo.

Ale

pre 3 godine

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će sutra Grad Beograd sutra podneti krivičnu prijavu za korupciju protiv NN lica za igradnju Mosta na Adi

Jelena

pre 3 godine

U svakom momentu opozicione malverzacije i kriminalne radnje treba da se dokažu!

Oki

pre 3 godine

Beogradu, na zloupotrebu službenog položaja kroz favorizovanje konkretnog ponuđača na tenderu, za šta su imala neposredan finansijski interes u vidu prethodno ugovorene provizije sa konzorcijumom čiji lider je bilo privredno društvo PORR iz Austrije

Stefan

pre 3 godine

Da ponovim, most na Adi, 400 miliona evra, za isti novac je u Francuskoj sagradjen najvisi most na Svetu "Viaduc de Millau" 394 miliona evra, i ostao kusur 6 miliona.

Marko

pre 3 godine

Lele Dragane, kad tuzba postane pravosnazna, plus kamata, al ce se nabrojis...

Luka

pre 3 godine

Nismo ni sumnjali da korupcija nije sastavni deo poslovanja koje je vodio Djilas, bilo bi pravo cudo da je nesto zaradio posteno i da nije dopunio svoje dzepice na racun drzave. Svega mu je malo, ali uskoro ce pravda pokucati i na njegova vrata.

Rade

pre 3 godine

Kada već postoje dokazi, naravno da treba podneti prijavu.

Slobodan

pre 3 godine

Voleo bih da konačno tajkunčina koja sebe predstavlja kao uzornog biznismena odgovara za sve mahinacije koje je počinio!

Ana

pre 3 godine

Pravda je spora, ali dostižna! Verujem da će uskoro biti pronađen i osuđen krivac za korupciju prilikom izgradnje ovog mosta!

Sandra

pre 3 godine

Za pravdu i istinu nikad nije kasno.Jako je vazno rasvetliti sve malverzacije tajkuna i ostalih lopova.

Iva

pre 3 godine

Konacno da se procesuiraju svi koji su radili ispod zita.

Saška

pre 3 godine

Evo dokaza da je Srbija pravna drzava u kojoj vladavina prava i pravde nije vise mrtvo slovo na papiru.

Darec

pre 3 godine

Bilo je i vreme da se konačno pronadju neki dokazi jer je jasno svima u Srbji da je taj most previse koštao po svim standardima i da je neko dobro vajdio od tog posla.A poreski obveznici Srbije bili ošteceni.

Marija

pre 3 godine

Sve je ovo lepo ispisano mada mislim da od ovoga nema ništa.Tolike godine su prošle a oni neznaju ko ih je pokrao i koliko.Da imaju neke dokaze taj neko bi već bio lišen slobode.Ovako, sa ovim papirom mogu samo građane da obmanjuju i mažu oči da ne bi palo nekome na um isto da ponovi u budućnosti.

Lovac

pre 3 godine

Krajnje je vreme da saznamo malo vise detalja o izgradnji najskupljeg mosta na svetu, Mosta na Adi.

Vlada

pre 3 godine

Red je da se zuta banda privede licu pravde. Nadam se da ce pravosudni organi raditi svoj posao i da ce se doci do istine.

Nikolina

pre 3 godine

Siguran sam da će tužilaštvo odraditi svoj posao i oni koji su učestvovali u malverzaciji oko mosta na Adi odgovarati pred lice zakona i snositi odgovarajuće posledice koje su propisane zakonom.

Milica

pre 3 godine

Nakon podnošenja krivične prijave grada Bg-a protiv NN lica na tužilaštvu je da odradi svoj posao i utvrdi ko je sve bio umešan u korupciji u vezi sa izgradnjom mosta na Adi.

Danijela

pre 3 godine

Svako ko je bio umešan mora da odgovara pred lice zakona i dobije zasluženu kaznu.

Julija

pre 3 godine

Ovo su itekako dobre vesti, vreme je da se ukljuci tuzilastvo i da proveri ko je sve bio umesan u korupciju u vezi sa izgradnjom Mosta i da svako odgovara za svoje postupke. Jedino je na ovaj nacin mocicemo da saznamo pravu istinu.

Perica Savic

pre 3 godine

Tesko ce se dokazati ali opet nada zadnja umire.

Sonja

pre 3 godine

Gradjani Srbije zele i imaju pravo da znaju gde su zavrsile i u cijem dzepu pare iz drzavnog budzeta. Istraziti sve sumljive poslove u vezi izgradnje mosta na Adi.

Teodora

pre 3 godine

Nadam se i verujem u nase tuzilastvo da ce NN lice dobiti ime i prezime koje svi dobro znamo ko je i da ce pravda biti zadovoljena.

Julija

pre 3 godine

Konacno, tuzba je jedini nacin da se otkriju sve nezakonite radnje. Konacno ce neko da odgovara za svoja dela.

Ana

pre 3 godine

I vreme je da se ispitaju sve malverzacije, a ne samo da se o tome polemise.

Dragan R

pre 3 godine

Čitava ova kriminalna igrarija oko mosta na Adi zaslužuje epilog. Evidentno je da je mnogo nula u igri, što je itekako u domenu tužilaštva.

Branko

pre 3 godine

Djilas je u vreme potpisivanja ugovora za izgradju Mosta na Adi bio i te kako upućen u sve to iako nije u tom momentu bio gradonačelnik Beograda.

Željko

pre 3 godine

Počinje da se odmotava klupko korupcije i kriminala riđeg tajkuna i njegove žute bratije. Kad ih građani Srbije vide na optuženičkoj klupi, biće im lakše zbog 12 godina života izgubljenog pod njihovom vlašću.

Saša

pre 3 godine

Vreme je da žuti tajkun odgovara za svo zlo koje je kriminalom i korupcijom naneo narodu i državi.

Lazar

pre 3 godine

Građani Srbije jedva čekaju sudski epilog u vezi sa malverzacijama oko Mosta na Adi. Oni koji su ojadili narod i državu moraju odgovarati.

lord_x8

pre 3 godine

Sad kad klupko bude počelo da se odmotava... Upravnici zatvora se zlokobno smeju.

Radovan Korli

pre 3 godine

E jedva čekam okončanje istrage, da vidim koliko ih ima u lancu. Tipujem oko 100.

MilovanB

pre 3 godine

Pravi momenat i delo da se vidi koliko je silno srpsko pravosuđe, iskreno verujem da će ih procesuirati po pravilniku i po Zakonima.

Slavisa

pre 3 godine

Konacno je stiglo vreme da grad Beograd sa ovakvom tuzbom izadje pred nadlezne organe koji treba da utvrde sve nepravilnosti u vezi sa slucajem izgradnje mosta na Adi,kao i umesanost Djilasa i njegovih tadasnjih saboraca!

Filip

pre 3 godine

Đilas mora da odgovara za svoje malverzacije. Zakon je isti za sve i nema povlašćenih.

Filip

pre 3 godine

Ovo smo svi čekali. Saznaćemo kako su žuti tajkuni pljačkali Beograđane.

Filip

pre 3 godine

Onaj ko je kriv treba da bude adekvatno kažnjen. Niko nema pravo da potkrada Beograđane.

Marija Ruzic

pre 3 godine

Konacno ce cela Srbija videti o kakvim malverzacijama je rec,sta je sve bespravno radio Dragan Djilas!

Marijana

pre 3 godine

Sve ce biti transparentno i na uvid gradjana. Samo polako.

Mara

pre 3 godine

Treba da odgovara onaj ko je kriv, tu nema dileme.

Tanja

pre 3 godine

Jasno je kao dan ko je NN lice... mrzim protokole, ali potrebni su!

Petar

pre 3 godine

Crni Vesić, nema preča posla, napravi od Đilasa političara par ekselans...

Dragan

pre 3 godine

Da se stvari obelodane i da istina izadje na videlo.

Dragan

pre 3 godine

Tužilaštvo bi moralo da se pozabavi ovim mutnim radnjama.

Dragan

pre 3 godine

Podrzavam maksimalno ovu odluku pa neka već jednom Đilas dokaže odakle mu toliko bogatstvo.

Nešo N

pre 3 godine

Nadam se da će se konačno saznati prava istina oko izgradnje Mosta na Savi.

Milja R

pre 3 godine

Sada je na redu Đilas da objasni zašto je Most na Savi koštao toliko da je se od tih para mogao sagraditi još jedan.

Mily

pre 3 godine

Za ucinjene prekrsaje i krivicna dela svi moraju da odgovaraju, odakle god dolazili! Niko ne sme da se igra drzavnom imovinom i narodom!

dendzi88

pre 3 godine

Tesko je sada to sve dokazati. Trebalo je mnogo ranije. Ceh je platio grad Beograd.

Sanja

pre 3 godine

Dosta dugo su se krili vreme je da se sve sazna!

Ana

pre 3 godine

Vešto je tadašnja vlast prekrivala tragove i pravila buku jer napad je najbolja odbrana! Sve će se sanati!

Jelena

pre 3 godine

Došlo je vreme da se obelodane svi prljavi poslovi tadašnje vlasti!

Nena

pre 3 godine

E tako! Krivična, pa nek tužilaštvo i sud utvrde odgovornost svih koji su vršili zloupotrebe službenog položaja i bogatili se na račun građana RS!

Dragica

pre 3 godine

Svako mora da odgovara za svoje prestupa. Nadležni organi su tu da rade svoj posao.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija