• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

26.01.2021

13:36

VULIN: Srbija razmeni oko 400 informacija sa službama Rusije!

Politika

VULIN: Srbija razmeni oko 400 informacija sa službama Rusije!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Rusije o saradnji o borbi protiv terorizma, koji je na dnevnom redu parlamenta, način da Srbija bude deo svetske borbe protiv terorizma

Vulin je rekao da taj sporazum jača i unapređuje saradnju u oblasti borbe protiv terorizma, i to na sveobuhavatn način putem razmene informacija o terorističkim grupama, njihovim vođama i članovima, o njihovim finansijskim sredstvima i načinima njihovog finansiranja.

Kako je rekao, sve su to informacije koje svakoj bezbednosnoj službi znače mnogo.

- Srbija je zemlja kroz koju se vrlo često ukrštaju različiti putevi. Na tim putevima mnogi koji ne žele dobro, ni Srbiji, ni čitavom svetu mogu da se nađu i da prođu. Zato je važno da naše službe prikupljaju informacije o takvim licima i organizacijama i da takvu informaciju podele - rekao je ministar.

Foto: A.G.

Aleksandar Vulin

Vulin je ocenio da MUP dobro sarađuje sa najznačajnijim partnerskim službama u okviru Ruske federacije, kao što su Savet bezbednosti Rusije, MUP Rusije, Federalna služba obezbeđenja i Federalna služba Nacionalne garde.

On je dodao da MUP Srbije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije ima zaključen veći broj sporazuma u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i regularnih migracija, readmisije, kao i u oblasti vanrednih situacija.

- Posredstvom Interpola ostvarujemo saradnju kroz razmenu operativnih informacija. Godišnje je to u proseku negde oko 400 informacija koje razmenimo sa nadležnim službama Rusije, kao i kroz obuke koje organizuje ruska strana u kojima se doprinosi podizanju stepena profesionalne obučenosti pripadnika MUP-a - rekao je Vulin.

Foto: MUP Srbije

Aleksandar Vulin

Smatra da nema nijednog razloga da se ne sarađuje sa nadležnim službama Ruske federacije ili bilo kojom drugom partnerskom službom.

- Terorizam je univerzalno zlo kome se možemo suprostaviti samo tako što stavljamo Srbiju na mapu sveta i imamo što veći broj potpisanih sporazuma - rekao je Vulin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vuin o izjavi Bakira Izetbegovića: MALE LJUDE NOSI VELIKA MRŽNJA!
Politika

Vuin o izjavi Bakira Izetbegovića: MALE LJUDE NOSI VELIKA MRŽNJA!

Male ljude nosi velika mržnja i niko ne može da načini tako veliko zlo kao mali čovek, izjavio je sinoć ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom izjave lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, koji je nagovestio da Srbe smatra lošim narodom

24.01.2021

08:13

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija