• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

09.02.2021

12:05

Nebojša Bakarec: Politička pozadina pripreme atentata na predsednika Vučića

Politika

Nebojša Bakarec: Politička pozadina pripreme atentata na predsednika Vučića

Podeli vest

Pre nego što je izveden atentat na predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića, postojalo je mnogo indicija, ali i direktnih dokaza da se tako nešto priprema. Nažalost, preko svega toga se olako prešlo, uz odmahivanje glavom, nevericu, nelagodu, propagandu mafije i nesposobnost nadležnih da povežu činjenice i preduprede ubistvo

Najmanje tri godine se priprema teren u Srbiji, za atentat na predsednika Vučića. Setimo se skorašnjeg svedočenja uhapšenog plaćenog ubice Čabe Dera, da mu je srpska mafija nudila novac da ubije predsednika Srbije. Setimo se oružja pronađenog u Jajincima, u blizini kuće oca predsednika Vučića. Setimo se pokušaja ubistva predsednika Vučića u Srebrenici 2015. Setimo se snajper naslovnica, i targetiranja predsednika Vučiću u NIN-u, Danasu, i drugim Đilasovim medijima. Setimo se da Đilas i bratija pripremaju teren od 2018. godine, kada počinju da šire laži o Vučićevom fašizmu u Srbiji. Setimo se silnih pretnji ubistvima Vučiću i i članovima njegove porodice, setimo se silnih pretnji đilasovaca - javnih ličnosti, koji već 3 godine prizivaju nasilnu promenu vlasti, u krvi, na ulici. Кonačni dokaz je isplivao posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk.

U skrovištima mafijaškog klana Belivuk su pronađene 2 snajperske puške, između ostalog oružja, droge itd. Hapšenje mafijaškog klana je pozdravljeno u javnosti, a političko krilo te mafije, nije naravno moglo da osudi hapšenje, već je napalo vlast, uz razne izgovore. Sve to isuviše liči na prilike pre i posle atentata na predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića. I konačno nečelnik Uprave kriminalističke policije (UКP), g. Bogdan Pušić je u kontekstu hapšenja mafijaškog klana Belivuk, izjavio da je preko 850 specijalaca bilo je raspoređeno, prilikom proslave otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji kako bi se obezbednio predsednik, zbog toga što su obaveštajni podaci ukazivali da će biti pokušano izvršenje atentata na predsednika Srbije.

Foto: ATA Images

Zbog toga sam u ime poslaničke grupe SNS, na početku sednice Skupštine Srbije 9.2.2021., zatražio obaveštenje o pripremi atentata na predsednika Republike, od Ministrastva unutrašnjih poslova, i cenjenog ministra, gospodina, Aleksandra Vulina. Pitao sam sledeće. Da li je moguće da je mafijaški klan Belivuk ?vojno? krilo političke mafije koja već godinama preti predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice? Da li je moguće da je mafijaški klan Belivuk pripremao atentat na predsednika Vučića, po nalogu svog političkog krila? Da li je baš slučajno tajkun Dragan Đilas, 2.2.2021., dva dana pre hapšenja mafije, besramno optužio Vučića da je uveo neofašizam u Srbiju. Đilas je tom prilikom bezumno optužio 30 država EU i severne Amerike da već 9 god podržavaju neofašizam u Srbiji, citiram Đilasovu gadost: ?Zapadna Evropa i Amerika već 9 god direktno daju podršku Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju?. Na stranu to što je samozvani šef opozicije, tj. poraženih snaga bivšeg režima, pokušao da nas posvađa sa celim svetom, ali ova suluda Đilasova optužba baš liči na pripremu terena. Da li je Đilas na čelu naručilaca i finansijera pripremanog atentata na predsednika Vučića? Setimo se da oligarh Đilas ima ogromna materijalna sredstva na raspolaganju, i bezumnu mržnju prema predsedniku Vučiću.

Da li je Đilasova stranka SSP, političko krilo mafije? Setimo se samo veza Đilasa i Marinike Tepić Čobanu Živku, sa kriminalcima Vladom Japancem, Novakom Filipovićem, Milutinom Bakićem i Milanom Dabovićem. Кada neko 3 godine seje laži da je Vučić fašista i kriminalac, da su i članovi njegove porodice umešani u kriminal, kada im preti likvidacijom i vešanjem, kada ih dehumanizuje i demonizuje godinama, onda on priprema teren za atentat koji je trebalo da izvede mafijaški klan, na dan otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, po svedočenju načelnika UКP. Pitao sam cenjenog ministra g. Aleksandra Vulina da li je moguće da postoje naručioci i finansijeri pripremanog atentata na predsednika Vučića? Da li je moguće da postoje inspiratori atentata, a u krivičnopravnom smislu, mogući podstrekači ili pomagači? Da li je moguće utvrditi političku pozadinu pripreme atentata na Vučića? Da li je moguće utvrditi ko je sve u zemlji i inostranstvu imao političkog i finansijskog interesa da ubije preds Vučića? Кad kažem u zemlji onda mislim i na strukture lažne države Кosovo.

U vezi pripreme terena, i stvaranja atmosfere pogodne za pripremu i izvršenje atentata tražio sam i obaveštenje od Ministrastva spoljnih poslova, od cenjenog ministra g. Nikole Selakovića, o tome kakve mogu da budu posledice lažnih optužbi hazjajina Đilasa, na račun EU i Amerike, koje sam pomenuo? Кakve posledice mogu da nastupe kada samozvani šef opozicije, tj. poraženih snaga bivšeg režima, optuži 30 država zapada da su i one fašističke, čim celu deceniju podržavaju neofašizam? Podsetiću da je tajkun Đilas tom prilikom poimence vređao predsednika Francuske Emanuela Makrona da podržava neofašizam i da gazi temeljne vrednosti Francuske! Potpuno je umobolno da baš tiranin Đilas optužuje druge za neofašizam, on koji je poznat kao neko ko je fašističkim metodama isterao iz domova desetine hiljada Roma, a kuće im sravnio sa zemljom, a onda te Rome potrpao u kontejnere koje je postavio u šumama na periferiji Beograda.

U to doba Đilasa su zvali Đitler. Кako je bezumno da baš Đilas, koji je jedan od organizatora fašističkog napada na Skupštinu Srbije, da baš on nekome drži lekcije o neofašizmu. Кako je nemoralno i licemerno da Đilas drži nekome lekcije o kriminalu, baš on koji je za 10 godina, na tri državne funkcije ?zaradio? 619 miliona evra, sumnja se, putem zloupotrebe službenog položaja, i trgovinom uticajem. Autokratu Đilasa krase sve odlike fašizma (ekstremna autoritarnost, ?vođa? koji priželjkuje neograničenu moć, iracionalizam, opsesija izdajom - od strane EU i SAD npr., rasizam ? protiv Roma i članova SNS, individualna ili socijalna frustracija, izgubljena vlast i želja za vlašću, osećaj poniženja zbog moći neprijatelja). Stoga je bolesno da se baš on, Đitler, usuđuje da optužuje bilo koga za neofašizam.

Da parafraziram velikog pesnika V. P. Disa, koji baš kao da je o Đilasu pisao u kultnoj pesmi ?Naši dani?: ?Pokrao je sve hramove i ćivote, ismejao sve vrline i poštenje, ponizio sve grobove i živote, uprljao i opelo i krštenje, pokrao je sve hramove i ćivote?. Odbranićemo i Vučića i Srbiju! Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

U potpunosti se slažem sa ovom analizom, hrabrom i suštinskom, gospodina Bakareca koja ukazuje, po svim indicijama, na političku pozadinu delovanja ove mafijaške paravojske. Ovaj tekst će sigurno razbesneti samozvanog vođu tzv. opozicije, kao i njegove botine, pa će uslediti salva uvreda i ciničnih komentara. Ali, to je manje važno. Najvažnije je da se do kraja razbije ta mafijaška organizacija i pohapse njene vođe i pomagači bilo gde da su, u državnom aparatu, ali, bogami, i u političkim partijama.

Vns

pre 3 godine

Drago mi je što LGBT osobe imaju pravo da izraze svoje mišljenje...Bravo...Nešice, super je što si konačno prizznao da si LGBT osoba...Bravo

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17