• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2021

11:30

POPOVIĆ OTKRIO: Jedan od najbližih Putinovih saradnika sutra stiže u posetu Srbiji!

Politika

POPOVIĆ OTKRIO: Jedan od najbližih Putinovih saradnika sutra stiže u posetu Srbiji!

Podeli vest

U ponedeljak u posetu Srbiji na Dan državnosti, 15. februar, stiže potpredsednik ruske vlade i jedan od najbližih saradnika predsednika Vladimira Putina Jurij Borisov, najavio je danas ministar za inovacije u Vladi Srbije Nenad Popović



On je u intervjuu za TV Pink ocenio da dolazak Borisova predstavlja jasnu Putinovu poruku kakav je njegov odnos prema Srbiji.

- Predsednik Rusije je rešio da Srbiji za ovaj praznik pošalje veoma jasnu poruku da je on uz nju, da je Rusija uz srpski narod i jednog od svojih najbližih saradnika, potpredsednik vlade Jurija Borisova, odredio je da dođe u Srbiju za Dan državnosti - rekao je Popović.

Kako je rekao, kada strani državnici dolaze na državni praznik druge zemlje u posetu, to je velika čast i iskazivanje posebnog poštovanja.

Popović je istakao da je Borisov odgovovan za dva najvažnija sektora - cela ruska privreda i vojna industrija su pod njegovom ingerencijom, kao i proizvodnja vakcina.

- Srbija ima odličnu saradnju u vojnoj industiji s Rusijom i njegov dokazak predstavlja jasnu poruku Vladimira Putina kakav je njegov odnos prema Srbiji, ali i odnos poštovanja prema predsedniku Aleksandru Vučiću - rekao je Popović.

Borisov i Popović su inače kopredsednici Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije, koji će se sastati tokom posete ruskog zvaničnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija