• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2021

16:45

Petković: Raspisan novi konkurs za KBC Gračanica

Politika

Petković: Raspisan novi konkurs za KBC Gračanica

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković primio je danas u Palati "Srbija“ 17 građana s Kosova i Metohije koji su nezadovoljni rezultatima konkursa za prijem u KBC Priština s privremenim sedištem u Gračanici

To je bio njihov drugi sastanak, a u razgovoru koji je trajao više od tri sata bilo je reči o mogućnostima za novo zaposlenje, ali i svim drugim problemima sa kojima se svakodnevno građani susreću na KiM.

Petković je preneo sagovornicima da je u petak raspisan novi konkurs za 26 radnih mesta u KBC Gračanica i da će na posao moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove, ali i prema prioritetima u odnosu na svoju porodično-materijalnu situaciju na čemu će lično insistirati.

Poručio im je da je država Srbija tu za njih i da se trudi da rešava probleme, ali da nije u mogućnosti da ođednom reši sve njihove zahteve, ali da će se o svakom opravdanom angažovati.

Svaki učensik izneo je svoje probleme, a Petković im je poručio da će Kancelarija svuda gde je to moguće naći način da im pomogne.

Jedna od molbi odnosila se i na to da se poboljšaju uslovi školskog prevoza na teritoriji centralnog Kosova i Metohije, predloženo je da se poboljša rad ambulanti u seoskim područjima i ti problemi će, kako je navedeno, biti rešeni u najkraćem mogućem roku.

Tokom sastanka obezbeđeno je i pet radnih radnih mesta za poziciju geronto-domaćica.

Ovo je, inače, drugi sastanak koji je Petković održao sa građanima koji su nezadovoljni nakon konkursa za KBC Gračanica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija