• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2021

11:16

Predsednik Vučić sutra na važnim sastancima!

Politika

Predsednik Vučić sutra na važnim sastancima!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić imaće sutra važne sastanke - učestvovaće na sastanku lidera procesa Brdo-Brioni u Republici Sloveniji, a potom u radnoj oseti sedištu NATO-a gde će se sastati sa Jensom Stoltenbergom
Vučić sutra u Sloveniji na samitu Brdo-Brioni

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Republici Sloveniji, gde će učestvovati na sastanku lidera procesa Brdo-Brioni, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Samit Brdo-Brioni prvobitno je bio planiran za prošlu godinu, da bi se poklopio sa 10. godišnjicom te inicijative, ali je dva puta odložen zbog pandemije korona virusa.

Očekuje se da lideri usvoje zajedničku deklaraciju kojom šalju snažnu poruku o važnosti procesa proširenja Evropske unije, koji mora biti brži i ne sme se fokusirati samo na pojedine zemlje, već na čitav region Zapadnog Balkana.

Inicijativa Brdo-Brioni je zajednička slovenačko-hrvatska inicijativa, pokrenuta 2010. godine, u nastojanju da poveća poverenje između zemalja u regionu i pomogne im da se pridruže EU.
Sa Stoltenbergom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, boraviće sutra u radnoj poseti sedištu NATO-a, gde će se sastati sa generalnim sekretarom Alijanse, Jensom Stoltenbergom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.

Na agendi bilateralnog sastanka naći će se politički dijalog, partnerski i praktični mehanizmi saradnje Srbije i NATO-a, kao i misija KFOR i njena uloga u očuvanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Očekuje se i da predsednik Srbije i generalni sekretar NATO-a razmene stavove i o borbi protiv pandemije i kampanji vakcinacije, kao i o ekonomskom napretku i evrointegracionom putu Srbije.

Predviđeno je da se posle sastanka, oko 17 sati, Vučić i Stoltenberg zajedno obrate medijima iz zgrade sedišta NATO-a u Briselu.

Predsednik Vučić u Brisel stiže direktno sa samita lidera Zapadnog Balkana Brdo-Brioni u Sloveniji, a zatim nastavlja put za Prag, gde će boraviti u dvodnevnoj radnij poseti Češkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tina

pre 3 godine

Nadamo se da ce ovi sastanci doneti pozitivne rezultate za Srbiju.

Nikola

pre 3 godine

Svi ovi sastanci su za bolje i lepše sutra u Srbiji.

Milena

pre 3 godine

Sutra ce biti jako zanimljivo u Sloveniji i vazno jer ce tamo otici i nasa delagacija koju predvodi Vucic.

Petar

pre 3 godine

Praticemo sutra sva desavanja i sastanke na kojima ce prisustvovati predsednik Vucic.

Pera Savic

pre 3 godine

Predsednik pocinje nedelju veoma zustro,samo napred.

MILE

pre 3 godine

Svaki sastanak je važan sastanak i dobro je da predsednik stiže da se odazove na svaki od njih.Time dokazuje svoju odgovornost prema građanima Srbije.

Marina

pre 3 godine

Konacno imamo dostojnog predstavnika na ovako bitnim sastancima.

Tara

pre 3 godine

Verujem da će krajnji rezultat sastanka biti pozitivan i u našem interesu.

Ivana

pre 3 godine

Predsednik Vučić zaista radi na tome da se sačuva teritorijalni integritet, i pomogne našem na KiM da bolje žive. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu.

Maki

pre 3 godine

Sastanci koji će doneti pozitivne rezultate za Srbiju.

Lola

pre 3 godine

Verujemo da će predsednik na pravi način da predstavlja Srbiju i da će doneti pozitivne vesti za Srbiju.

Mima

pre 3 godine

Nadajmo se da će sastanci doneti dobro našoj zemlji, a predsedniku velika podrška u njegovoj borbi za svoje građane

Aki

pre 3 godine

Vucic je veliki drzavnik koji je uvek za korak ispred drugih!

Oliver

pre 3 godine

Samo oprezno predsednice jer ce na sastancina na Brionima biti mnogo hijena koje su gladne i koje bi napale Srbiju

Perica

pre 3 godine

Krece borba za svoju Srbiju jedinu sto imamo.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija