• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2021

13:47

Selaković: Zahvalnost Italiji na podršci Srbiji na evropskom putu!

Tanjug

Politika

Selaković: Zahvalnost Italiji na podršci Srbiji na evropskom putu!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da Italija podržava nastavak proširenja Evropske unije i zahvalio Vladi te zemlje što podržava Srbiju u procesu evropskih integracija

Nakon sastanka sa italijanskim kolegom Luiđijem di Majom, Selaković je na zajedničkoj konferenciji za medije rekao da će se u novembru održati zajednička sednica vlada Srbije i Italije koja će biti praćena biznis forumom.

Selaković je poručio da Srbija i Italija imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, kao i da je Italija jedan od najvažnijih naših političkih i ekonomskih partnera u EU.

Foto: Tanjug

"Sa zadovoljstvom konstatujem da su naši strateški odnosi, uspostavljeni još pre 12 godina, razvijeni u praktično svim institucionalnim oblastima, da su veoma stabilni i konsolidovani", rekao je šef srpaske diplomatije.

Kaže da je sa italijanskim kolegom razgovarao o svim temama koje su od interesa za obe zemlje i dodao da su konstatovali da se ekonomska saradnja izmeđe dve zemlje u ovoj godini razvija u dobrom smeru, kao i da pokazuje znake oporavka nakon pandemije.

Foto: Tanjug

Ministar dodaje i da interesovanje italijanskih investitora za tržište Srbije ne opada, već ima tendenciju rasta.

Selaković navodi da Srbija posetu šefa italijanske diplomatije smatra izuzetno značajnom i pravovremenom, s obzirom na potrebu, dodaje, da se se reafirmiše pozitivna agenda, i da se vrednuje ono što jeste uspeh Srbije, kako u regionalnoj politici, tako i na planu evropskih integracija.

Podseća da se poseta italijanskog ministra realizuje nepuna tri meseca nakon njegove posete Rimu, kada je između dva ministarstva potpisan Sporazum o saradnji i razumevanju kojim su definisani konkretni vidovi saradnje od političkih konsultacija, razmene iskustava, razmene iskustava u oblasti ekonomske diplomatije...

Foto: Tanjug

Tema razgovora, dodaje Selaković, bila i stanje u regionu, te navodi da je kolegu iz Italije upoznao sa pregovorima koji se vode između Beograda i Prištine, kao i sa poslednjom rundom razgovora u Briselu koja se održala 15. juna.

Navodi da je zamolio italijanskog kolegu na podršci da se do normalizacije odnosa dođe kroz dijalog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija