• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2021

15:04

LJUDI, HVALA VAM! Vina su vam sjajna! Vučić obišao vinariju u Rekovcu!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

LJUDI, HVALA VAM! Vina su vam sjajna! Vučić obišao vinariju u Rekovcu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas vinariju "Lastar" u selu Sekurič, u opštini Rekovac



Vučić je tom prilikom rekao da će vinari moći da izvoze velike količine vina, ako sa Kinom budemo napravili sporazum o slobodnoj o trgovini, kao i da se radi na tome.

Predsednik je obišao prostore gde se pravi, skladišti i proba vino.

Vinarija "Lastar" ima 30 hektara zasada, rekao je za Tanjug direktor prodaje u toj vinariji Goran Mitrović.



Naveo je da se tu proizvode razne sorte vina - Šardone, Pino noar, Tamnjanika, Merlo, Kaberne fran, Rajnski rizling i Vionje.

Kako je dodao, kapacitet vinarije je 250.000 litara, a na godišnjem nivou tu se u proseku proizvede oko 100.000 do 120.000 boca vina.

Osim mladih zasada, za čije su podizanje korišćeni lozni kalemovi proizvedeni u Francuskoj, vinarija "Lastar" poseduje i stare vinograde podignute još 1976. godine.

Vinarija za cilj ima proizvodnju visokokvalitetnog vina, a za najbolje rezultate vlasnici primenjuju redukciju i strogu kontrolu prinosa kako kroz kvantitet, tako i kroz kvalitet.

Kako bi se sprečilo uništavanje prinosa, u vinogradu je instalirana meteorološka stanica pomoću koje se detaljno prate parametri vremenskih uslova i mogućnosti pojave bolesti i štetočina vinove loze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 3 godine

Stvarno prelepa vinarija. Cim budem bio u mogucnosti, potrudicu se da obidjem ovu vinariju u Rekovcu.

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Hvala predsedniku Vučiću što čini za ekonomski oporavak i razvoja naše države. Srbija se zaista razvija i gradi niko više ne radi koliko predsednik Vučić.

Aca

pre 3 godine

Obilazak vinarije je pravi potez koji je napravio predsednik Aleksandar Vučić

Nena

pre 3 godine

Svi naši proizvodi su vrlo kvalitetni, lepo je što se predsednik interesuje za sve u državi i za pitanje proizvodnje i izvoza vina,ako se dogovorimo sa Kinezima oko izvoza biće odlično, veca proizvodnja i vise posla za ljude ,sjajno.Samo napred !

Stevan

pre 3 godine

Vinarija Lastar je zaista na svetskom nivou, o svakom detalju se vodi maksimalna pažnja. Što više ovakvih vinarija i destilerija to bolje.

Ana

pre 3 godine

Srbija je bogata zemlja, ima zaista veoma kvalitetna vina.

Mili

pre 3 godine

Prelepa vinarija...prava uživancija.Bitno je da se ulaže u našu lepu zemlju.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija