• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2021

12:36

Treba odoleti provokacijama Prištine!

sns.org

Politika

Treba odoleti provokacijama Prištine!

Podeli vest

Srbija treba da učini sve da odoli provokacijama Prištine i da ne ulazi u sukobe, izjavio je potpredsednik SNS Aleksandar Šapić i naveo da odgovoran državnik i političar treba da iscrpi sva sredstva kako bi izbegao sukobe, čak i ako ga, kako kaže, optužuju da nema dovoljno hrabrosti

- Treba odoleti provokacijama i učiniti sve da ne dođe do sukoba, jer ako se desi da vas neko uvuče u sukob i da nemate drugi izlaz, imate moralno i svako drugo pravo da iz tog sukoba tek tako ne izađete - rekao je Šapić za TV Pink komentarišući optužbe prištinskog premijera Aljbina Kurtija da su za krizu na KiM najodgovorniji Srbija i predsednik Aleksandar Vučić.

Šapić je kazao da je problem Srbije bio što je proteklih decenija, kako ističe, olako ulazila u sukobe, a još lakše iz njih izlazila.

Naglasio je da se poslednjih godina stvara nova savremena politika zemlje čiji je utemeljivač predsednik SNS, a zahvaljujući kojoj je, kako kaže, Srbija danas vojno i ekonomski daleko snažnija nego pre nekoliko godina , ali i diplomatski daleko uticajnija i gepolitički pozicionirana na potpuno drugačiji način.

- Imamo komunikaciju čak i sa državama sa kojima imamo dijametralno suprotne stavove, Vučić ima kontakte i sa državnicima sa kojima ne može da nađe nijednu zajedničku tačku. Imamo politiku koja se bavi nacionalnim osvešćivanjem i identitetom, otvoreno se bavimo srpskim narodom, a ne samo građanima Srbije i to je potpuno novo - rekao je Šapić uz ocenu da Srbija treba da nastavi sa tom politikom.

- Ako nastavimo da ekonomski jačamo i gradimo kvalitetne odnose sa regionom i svetom,ako budemo imali stabilno finansijsko tržište i stabilnu političku situaciju, onda će i zemlje u regionu, koje Srbiju doživljavaju kao problem, promeniti stav prema nama jer će videti da im se isplati da imaju dobre odnose sa našom zemljom - naveo je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
volonter

pre 1 godinu

Ama cuti ti lopuzo nebeska!Prvo objasni svoje postupke u vezi dogradnje kuce,ili kupovina kuce od bolesnog coveka na samrti.Sta tebe boli uvo za Kosovo,ti si sebe bar za sada obezbedio sa 400 kvm,sto je "solidno",zar ne vuciceva pudlico?

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija