• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.11.2021

21:13

Selaković ućutkao Gervalu-Švarc u Brižu!

MSP

Politika

Selaković ućutkao Gervalu-Švarc u Brižu!

Podeli vest

Takozvana ministarka spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini Donika Gervala Švarc pokušala je danas da zloupotrebi konferenciju „Razgovor o budućnosti Evrope – perspektive i uloga Zapadnog Balkana“, koju je organizovao Evropski koledž u Brižu, ali je zanemela pred odgovorom šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića

Gervala Švarc je, između ostalog, Srbiju optužila za agresivno ponašanje prema Кosovu, BiH i Crnoj Gori, a ministar Selaković je zapitao da li je moguće da je država koja je tako opisana prva po rastu BDP i privlačenju stranih direktnih investicija u regionu.

Prema njegovim rečima, besmisleno je Srbiju optuživati da želi nestabilnost i rat, jer joj kao ekonomski najnaprednijoj zemlji regiona nestabilnost najmanje odgovara. 

Foto: MSP

Srbija je, kako je objasnio publici, upravo najveći i najiskreniji zagovornik saradnje i ekonomske liberalizacije u regionu. 

Selaković je istakao i da je licemerno da se kao promoter dijaloga i evrointegracija  predstavlja neko ko ne poštuje potpisane obaveze, podsetivši da Priština godinama izbegava da sprovede Briselski sporazum koji je potpisan uz posredovanje EU.

Foto: MSP

Na konferenciji, čiji je moderator bila rektorka Evropskog koledža Federika Mogerini, učestvovalo je više predstavnika ministarstava spoljnih poslova sa zapadnog Balkana, i iznet je niz konkretnih predloga za ubrzanje procesa evrointegracija i unapređenje odnosa EU prema regionu, a u publici su bili studenti Evropskog koledža.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Lavrov i Selaković razgovarali o KiM, Balkanu i bilaterali
Politika

Lavrov i Selaković razgovarali o KiM, Balkanu i bilaterali

MinistrI spoljnih poslova Rusije i Srbije Sergej Lavrov i Nikola Selaković razgovarali su danas telefonom o planovima za dalje kontakte na visokom nivou, rešenju problema Kosova i Metohije i aktuelnoj situaciji na Balkanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih posova Rusije

15.11.2021

19:52

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija