• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.12.2021

22:14

PO BRISELU KOSOVO JE ŠVAJCARSKA, A SRBI ŽIVE IDILIČNO! Ni to nije sve, prištinski specijalci mogu na sever kad i gde hoće! ETO, SA KIM MI IMAMO POSLA...

Politika

PO BRISELU KOSOVO JE ŠVAJCARSKA, A SRBI ŽIVE IDILIČNO! Ni to nije sve, prištinski specijalci mogu na sever kad i gde hoće! ETO, SA KIM MI IMAMO POSLA...

Podeli vest

Ako je suditi po izveštaju Evropske komisije, stanje na Kosovu i Metohiji slično je kao u Švajcarskoj, a opaska šefa Kancelarije EU na Kosovu Tomaša Sunioga da ne postoji sporazum koji sprečava kosovsku policiju da rasporedi svoje snage na severu, osim obaveze da o tome obavesti Kfor, alibi je za moguće buduće akcije Prištine u tom delu Kosmeta

Doktor političkih nauka Dejan Vuk Stanković kaže da se stvarni život na Kosovu totalno razlikuje od onoga što je navedeno u izveštaju EK, koji Suniog toliko hvali, kao i da u tom dokumentu nema ni slova o, recimo, borbi protiv terorizama.

- Svaki od tih birokrata koji radi na Kosovu i za Kosovo očigledno moraju da predstave stvari pozitivnije nego što jesu, da bi u suštini opravdali personalno, svako svoje, nameštenje tamo, a EU svoju ulogu - ističe Stanković.

Kosovo je Švajcarska, a gde su prava Srba

Prema njegovim rečima, interesantno je da se niko nije bavio pitanjem statusa srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, koji trpe sve moguće i nemoguće povrede ljudskih prava.

- Nisu se bavili napadima na SPC, na normalan život, čemu su Srbi svakodnevno izloženi. Izveštaj je tako i etnički pristrastan i nerealističan, jer po onome što u njemu piše ispada da je tzv. Kosovo razvijeno kao Švajcarska ili Norveška. A u stvarnosti to nije slučaj - kaže Stanković.

MASKE U PALE, SRBI SU IZIGRANI! ABAZOVIĆ I MILO SE VIŠE I NE KRIJU, URA STALA UZ DPS I IZGURALA MUGOŠU ZA ŠEFA DIK! Ovo ne sluti na dobro, izbori slede, a...

Komentarišući reči Sunioga „da nijedan sporazum u dijalogu ne sprečava kosovsku policiju da rasporedi svoje snage bilo gde na Kosovu, ali kada je u pitanju sever, to podrazumeva koordinaciju sa Kforom", Stanković kaže sledeće:

KPS ne može na sever Kosova kad hoće

- To nije tačno jer postoji deo u Briselskom sporazumu u kome su te stvari jasno definisane i mislim da se i tu izvrdava, kao i u svemu što je do sada potpisano, a sve u cilju da bi se ostvarila albanska pozicija i da bi se Srbi držali u nekoj vrsti političke i bezbednosne neizvesnosti.

Drugim rečima, zaključuje on, to je traženje alibija za eventualne albanske akcije koje bi išle u pravcu bezbednosnih provokacija Srba koji žive na severu Kosova. I to je ujedno i objašnjenje zašto su reakcije Evrope vrlo mlake na sve što se dešava na KiM. 

OSVETA PEKINGA JE BRUTALNA, članica EU priznala Tajvan, nisu svesni šta su učinili! KOMPANIJE IZ EU DOBILE ULTIMATUM, ako odbiju zahtev Kine, ostaće bez stotina milijardi evra!

Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Suniog ocenio je da je Kosovo postiglo određeni napredak u brojnim oblastima, što je, kako je dodao, i navedeno u najnovijem izveštaju Evropske komisije. Suniog je istakao da je Kosovo ostvarilo napredak u tržišnoj ekonomiji, digitalizaciji privrede, unapređenju putne i železničke infrastrukture, ulaganju u obnovljive izvore energije, carinama, porezima i preduzetničkoj i industrijskoj politici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija