• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2021

19:18

BLOKADA NA DRINI NIKADA VIŠE NEĆE BITI, A ŠTO SE TIČE KiM... Vučić o situaciji u regionu!

Printscreen

Politika

BLOKADA NA DRINI NIKADA VIŠE NEĆE BITI, A ŠTO SE TIČE KiM... Vučić o situaciji u regionu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici Vlade i govorio o gorućim pitanjima, a jedna od tačaka bila je i situacija u regionu

- Na KiM imamo sve više problema. Obavestili su nas da nam neće dozvoliti održavenje referenduma na toj teritoriji 16. januara, obratićemo se Briselu da se omogući održavanje referenduma za ljude srpske nacionalnosti. Takođe, ostaje problem neformiranja ZSO. Zabrana ulaska na teritoriju takođe je problem. Mi se ponašamo odgovorno i ozbiljno, a oni ne puštaju ni Petra Petkovića ni druge naše zvaničnike na KiM i to nailazi na sve veću osudu Međunarodne zajednice, ali naravno, to je njihovo čedo koje moraju da ljuljaju i paze. Što se tiče regiona, napredak Srbije i rast BDP oni gledaju sa zavišću, posebno kada je reč o snaženju naše vojske. Jasno je da Zagreb, Priština i delovi političkog Sarajeva izražavaju nezadovoljstvo. Važno je da se držimo Dejtonskog sporazuma i poštujemo integritet Republike Srpske. Mi smo za četiri opštine tamo izdvojili novac. 26 miliona maraka za te siromašne opštine. Srbija gradi škole, domove zdravlja na teritoriji RS, ali Srbija poštuje mir i međunarodno pravo. Uvek ćemo biti uz RS, ali moramo da poštujemo i integritet BiH. Prosečno primanje našeg vojnika je 88.000 dinara. Važne dogovore smo postigli u subotu i nedelju na nivou vojnog vrha. Doneli smo odluku o dodatnom povećanju sredstava za našu vojsku i samo za domaće fabrike namenske industrije. Vojsku nam drži pet okruga juga Srbije. Iz Toplice imamo najveći broj vojnika proporcionalno u odnosu na broj stanovnika. Što se tiče sankcija pojedinim licima u RS moj je predlog da Srbija izađe sa jasnim stavom da se protivi bilo kakvim sankcijama bilo kome iz RS. Nikada više neće biti blokada na Drini i nikada više se Srbija neće odnositi prema zvaničnicima iz RS kao što se nekada odnosila - rekao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ceca

pre 2 godine

Srbija je uvek bila odgovorna i ozbiljna po pitanju Kosova i Metohije dok se Priština igra i sve radi na svoju ruku što nikako nije korektno.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)
Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a nakon što je sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mesta Novi Bečej i Kumane automobilom marke "mercedes GLE" naleteo na bicikliste, majku Moniku Isakov (36) i maloletnu decu, koji su vozili osvetljenim putem.

26.05.2024

15:18

Sport

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija