• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

19.01.2022

16:10

Nebojša Bakarec: Đilas očajan - nema ljude! Objavio oglas za kontrolore!

nebojša bakarec

Politika

Nebojša Bakarec: Đilas očajan - nema ljude! Objavio oglas za kontrolore!

Podeli vest

Dragan Đilas je čovek koji se ne seća šta je sve govorio, te stoga upada u kontradikcije, i sam razotkriva sopstvene neistine. On već tri godine govori da je njegova stranka SSP strašno jaka po rejtingu, da ima veoma mnogo članova, da će pobediti na izborima 2022. itd. Da je sve to neistina pokazalo se i juče

 

Dragan Đilas je juče na svom Tviter nalogu objavio oglas kojim traži da se njegovoj stranci jave kontrolori za izbore. Đilas je u svom oglasu napisao: „Pozivamo sve koji žele da 3. aprila budu kontrolori - čuvari volje naroda, da nam se jave ili pošalju poruku na: …“ (i naveo je tri broja telefona op.aut.). Taj oglas je objavio i SSP, i svi funkcioneri te stranke. Da je Đilasova stranka jaka, da ima mnogo članova, onda SSP, Đilas i njegova bratija, ne bi putem oglasa i društvenih mreža, morali da kukumavče, mole i kume ljude da im se jave da budu kontrolori na izborima.

Foto: nebojša bakarec

Da su stvari mnogo gore, govori i činjenica da će Đilas i SSP, na izborima 2022. nastupiti u koaliciji, što mnogo olakšava traženje potrebnog broja kontrolora, zbog toga što se u koaliciji, ispunjenje te obaveze deli na koalicione partnere. Đilas i SSP su u koaliciji sa još 6 koalicionih partnera (NS, DS, PSG, PZP, SSS-Skupština slobodne Srbije, sindikat „Sloga“), te se sve obaveze dele na sedam, naravno nejednakih delova, ali ipak sedam delova. Đilasov oglas nam saopštava i otkriva, da ne samo da Đilasova stranka SSP nema potreban broj kontrolora (minimum 8.300- član biračkog odbora ili idealnih 16.600 – član i zamenik člana biračkog odbora – Srbija ima 8300 biračkih mesta), već to nema ni njegova sedmočlana koalicija - SSP, NS, DS, PSG, PZP, SSS, „Sloga“. Da Đilasov oglas razotkriva Đilasove neistine kada govori o tome koliko je strašno jak SSP i koliko mnogo članova ima – o tome svedoči Đilasov intervju za „Danasov“ podkast „Demostat“ od  24.08. 2021. kada je Đilas naglasio (slagao) da SSP ima mnogo više od 20.000 kontrolora. Naslov intervjua je bila baš ta Đilasova neistina: „Đilas: Imamo mnogo više od 20 hiljada hrabrih“. Na postavljeno pitanje „Demostata“: „Da bi kontrola izbora bila efikasna, stranci ili pokretu neophodno je oko 8.300 kontrolora na nivou cele Srbije. Sa zamenicima, taj broj se udvostručuje. Može li vaša organizacija da obezbedi makar minimum od tog broja?“, Đilas je odgovorio tj. slagao: „ja mislim da u Srbiji imamo mnogo više od 20-ak hiljada hrabrih ljudi koji će taj posao, kada se steknu uslovi za izbore, moći da odrade…“. Kao što vidite Đilas je rekao i slagao da SSP ima mnogo više od 20.000 kontrolora. Da je to istina, Đilas ne bi morao dva i po meseca pre izbora, da 18.01.2022. u očaju objavljuje oglas za kontrolore SSP i svoje koalicije. Da potcrtam – Đilasova, Jeremićeva, Marinikina, Lutovčeva i Grbivićeva koalicija „Ujedinjena opozicija“ od sedam stranaka - SSP, NS, DS, PSG, PZP, SSS, „Sloga“, nema ni minimum potrebnih kontrolora (8.300) pa Đilas u očaju mora da lovi kontrolore putem oglasa i društvenih mreža.

Foto: nebojša bakarec

Đilas je slične obmane iznosio i na Glavnim odborima SSP, na primer na Glavnom odboru SSP održanom u Beogradu 22.05.2021. kada je Đilas rekao: „Stranka slobode i pravde ima veliku podršku kod građana i kada bi izašla na izbore, čak i pod ovom uslovima, osvojila bi više 40 poslaničkih mesta u parlamentu. SSP je ušla u sela i zaseoke, gde nikad nije bila ni vlast ni opozicija. Svakog vikenda SSP je u više od 50 gradova i opština… i zato kao stranka danas imamo dvocifrenu podršku“. Iz svega možete zaključiti da SSP ima slabu podršku u narodu, da ima malo članova, i da to isto važi i za Đilasovu koaliciju. Kao što vidite, Đilasov SSP ima toliko malo članova da ne može da pokrije 8300 biračkih mesta sa jednim ili dva kontrolora. SSP ne da nema 16.600 članova, nego nema ni 8300 članova, jer bi onda neki član porodice člana SSP bio dodatni kontrolor. Da stvari budu još gore po Đilasa, ovaj njegov maloumni potez – da putem oglasa traži kontrolore je razotkrio i da sedam stranaka njegove koalicije nema ni 8.300, a kamoli 16.600 članova, a time ni kontrolora!

Đilas ima medijsku moć, ima stotine miliona evra, ali ni jedno ni drugo, ne može da mu obezbedi one temeljne, tehničke stvari potrebne za izbore. Na primer, kontrolore na biračkim mestima, verno brojno članstvo, i najvažnije - glasove građana. Đilas ne može ni da se pohvali izbornim suvislim programom. Osnovne tačke programa SSP su Marinikine i Đilasove teze da su Srbija i srpski narod genocidni, i da su Srbi sa KiM kriminalci. Sledeća tačka programa Đilasove i Jeremićeve koalicije je osveta, revanšizam i lustracija svih neistomišljenika. Takođe, Đilas građanima ne može ni da se pohvali svojim rezultatima dok je bio ministar i gradonačelnik. Njegovi rezultati su – obogatio se, stekao je 619 miliona evra, vršeći državne funkcije, on i njegov DS su doveli „Rio Tinto“, ostavio je Beograd u dugu od 1,2 milijarde evra, na kraju svog mandata, i on i njegova stranka DS, su omogućili Albancima da proglase lažnu državu Kosovo. Đilas danas, nema dovoljno ljudi, ni da jednim kontrolorom pokrije svako biračko mesto – 8300 ukupno. Zbog toga očajnički objavljuje oglase u kojima traži kontrolore. Đilasov oglas je u stvari razobličio sve Đilasove slabosti i obmane.

Foto: nebojša bakarec

Za razliku od njega, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, nemaju neku veliku medijsku moć, nemaju milione evra, ali imaju 750.000 vernih članova SNS, imaju glasove građana i to najmanje 2.000.000 glasova građana Srbije, što pokazuju svi izbori, deceniju unazad. SNS ima mogućnost da svako biračko mesto pokrije sa skoro 100 kontrolora, kada bi to bilo potrebno. Aleksandar Vučić i SNS mogu da se pohvale ogromnim rezultatima u izgradnji i uzdizanju Srbije, novim putevima, prugama, bolnicama, školama, vrtićima, spomenicima, muzejima, prosečnom srpskom platom od 610 evra, i stotinama hiljada novozaposlenih. Aleksandar Vučić i SNS mogu da se pohvale i novim Programom za dalju izgradnju i uzdizanje Srbije, koji podrazumeva fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, širom Srbije, brigu za životnu okolinu, i opet, gradnju novih puteva, pruga, bolnica, škola, vrtića, spomenika, muzeja, nove desetine hiljada zaposlenih, i prosečnu platu od 900 evra, krajem 2025. Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 2 godine

Može da poziva koliko hoće, oni su davno rekli sve što su imali. Podrška 3.aprila ide za SNS, oni su ti koji su zemlju postavili na noge!

Milica

pre 2 godine

Sa tvojim komentarom slaže se najmanje dva miliona građana jer kad pogledaju kroz prozor vide samo nove fabrike, nove škole, vrtiće, voze se novim autoputevima, pogledaju u svoj džep i shvate koliko je puniji nego ranije.

Merima

pre 2 godine

Može da poziva koliko god hoće ali jedno je sigurno da narod ne zaboravlja ko je Đilas i kakav su život živeli za vreme vlasti DS ida niko neće čak ni biti čuvar kutija za opoziciju a kamo li da joj da podršku na izborima.

Ognjen

pre 2 godine

Pošto je definitivno shvatio da više nije bitan koliko je mislio. On se sada nudi i poziva kao da su građani biro za zapošljavanje da se jave kontrolori koji će raditi za njega. Građani su davno rekli sve što su imali. Podrška 3.aprila ide za SNS, oni su ti koji su zemlju postavili na zdrave noge.

Sanja

pre 2 godine

Dokle Djilas ide, pa to je za nepoverovati. Ali opet dzaba mu i to. Nista time nece postici na izborima

Rista

pre 2 godine

Koji Đilas,o kome mi pričamo. To je tajkunski lopov kome više ni rođena mama ne veruje.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17