• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2022

21:36

Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade

Promo

Politika

Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade

Podeli vest

Rio Tinto je večeras saopštio da je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za projekat "Jadar", te da se poništavaju svi pravni akti u vezi s projektom

Tokom našeg rada na Projektu „Jadar“, uvek smo poštovali zakone Republike Srbije, navodi se u saopštenju kompanije Rio Tinto.

- Razmatramo pravne osnove za donošenje ove odluke i implikacije koje ona može imati na naše aktivnosti i naše ljude u Srbiji - poručuju iz kompanije.

Premijerka je ranije saopštila da je vlada na današnjoj sednici ukinula uredbu i prostorni plan područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit, od 13 februara 2020. godine, te da su time poništeni i svi pravni akti koji su vezani za Rio Tinto, sve dozvole, rešenja, odluke i ostalo.

Ona je na konferenciji za medija nakon sednice vlade poručila da je odluka o tome da se stavi tačka na projekat "Jadar" konačna.

- Mi se Rio Tinta ne plašimo, mi smo ovde zbog našeg naroda i naše zemlje, neka rade (Rio Tinto) šta misle da je najbolje da rade, ovo je konačna odluka vlade - poručila je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 2 godine

Kompanija Rio Tinto što pre da ode iz Srbije, da ne bi plaćali milionsku odštetu za uništeno zemljište na Jadru, ugrožavanje ljudskih prava stanovnika Jadra, korumpiranje i podmićivanje tzv stručnjaka u raznim institucijama, od čega će dobiti samo još veću što materijalnu, što reputacionu štetu. Nikakvog pravnog osnova nema da se dovode u pitanje odluke srpske vlade po pitanju prestanka svih neobavezujućih sporazuma.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17