• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.02.2022

14:27

SPECIJALCI MUP SRBIJE NA TESTU! Vulin i Udovičić na proveri njihove spremnosti!

MUP Srbije

Politika

SPECIJALCI MUP SRBIJE NA TESTU! Vulin i Udovičić na proveri njihove spremnosti!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova zdravlje zaposlenih na prvom mestu i da se tome posvećuje posebna pažnja zbog čega je sa Zavodom za sport i medicinu sporta sklopljen sporazum o dodatnim specijalističkim lekarskim pregledima za pripadnike posebnih jedinica i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova zdravlje zaposlenih na prvom mestu i da se tome posvećuje posebna pažnja zbog čega je sa Zavodom za sport i medicinu sporta sklopljen sporazum o dodatnim specijalističkim lekarskim pregledima za pripadnike posebnih jedinica i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a. 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o svojima. Nastavljamo da ulažemo u zdravstvenu zaštitu svih policijskih službenika i nastavljamo rad na podizanju kvaliteta života i standarda naših pripadnika. 

Foto: MUP Srbije

U cilju unapređenja nivoa zdravstvene zaštite zaposlenih u specijalnoj i posebnim jedinicama MUP-a sa Zavodom za sport i medicinu sporta sklopili smo sporazum o dodatnim specijalističkim lekarskim pregledima.  

Po prvi put potpisujemo ovakvu vrstu sporazuma sa jednom zdravstvenom ustanovom. Lično mi je izuzetno važno i najiskrenije mi je stalo da svaki pripadnik srpske policije bude zdrav, bezbedan i zbrinut. Važno mi je da svaki pripadnik policije zna da može da se osloni na svoje Ministarstvo i da će imati najbolju zdravstvenu zaštitu", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

Foto: MUP Srbije

Ministar policije Aleksandar Vulin, koji je u društvu ministra Omladine i sporta Vanje Udovičića u Zavodu za sport i medicinu sporta obišao policijske službenike koji su po osnovu sporazuma obavili sistematski pregled, istakao je da se za sada ova vrsta zdravstvene zaštite odnosi samo na pripadnike posebnih jedinica i Specijalne antiteorističke jedinice, ali da će Ministarstvo unutrašnjih poslova uložiti maksimalan trud kako bi se on proširio na sve zaposlene i njihove porodice.

Foto: MUP Srbije

„Nastavićemo da ulažemo u podizanje zdravstvene zaštite naših pripadnika kroz zaključivanje ovakvih vrsta sporazuma i sa drugim zdravstvenim ustanovama", istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova je, takođe, napomenuo da je uvedeno i novo dodatno zdravstveno osiguranje zaposlenih za slučaj težih bolesti i hirurških intervencija u iznosu do 100.000 dinara u zavisnosti od težine bolesti.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova čine ljudi. Ulažemo u podizanje kapaciteta i poboljšanje uslova rada, ali briga o čoveku, njegovom zdravlju i potrebama je na prvom mestu", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin. 

„Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je institucija koja se na najvišem nivou bavi prevencijom bolesti i očuvanjem zdravlja i danas nam je posebno zadovoljstvo i privilegija što su pripadnici specijalnih jedinica MUP i ministar Vulin ukazali poverenje Zavodu da obave zdravstvene preglede. Ovi vrhunski ljudi i profesionalci imaju podrazumevano potrebu za visokim nivoom svakog vida spremnosti. Drago mi je što će preko 3.000 pripadnika MUP-a biti u obuhvatu pregleda, čime još jednom pokazujemo interresornu koordinisanost i saradnju na najvišem nivou koja ima za cilj da na svim poljima postižemo najbolje rezultate", poručio je ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija