• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2022

17:29

PETKOVIĆ INSISTIRAO NA FORMIRANJU ZSO! Završen sastanak sa Lajčakom!

sns.org.rs

Politika

PETKOVIĆ INSISTIRAO NA FORMIRANJU ZSO! Završen sastanak sa Lajčakom!

Podeli vest

U Briselu je upravo završen bilateralni sastanak delagacije Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM i glavnim pregovaračem srpske strane Petrom Petkovićem i posrednikom EU u dijalogu Miroslavom Lajčakom

Prema informacijama Tanjuga današnja runda dijaloga Beograda i Pristine će se nastaviti i u kasnim popodnevnim satima u Briselu.

Petković je na početku sastanka sa Lajčkom insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština kako je dogovoreno u Briselu pre skoro devet godina.

Naglasio je da je formiranje ZSO od ključne važnosti za normalizaciju odnosa kao i bezbednost Srba na prostoru KiM.

On je EU posrednicima ukazao i na činjenicu o povećanim broju incidenata nad Srbima na KiM.

Tokom sastanka sa EU posrednicima u dijalogu razmatraju se i teme energetike, a delegacija Beograda insistira na tome da srpske kompanije u skladu sa sporazumom dobiju neophodne licence za snabdevanje električnom energijom, što je uslov za stabilno i bezbedno snabdevanje električnom energijom severa Kosova i Metohije.

Tokom sastanka razmatrana je tema nestalih na kojoj Beograd insistira kao jednom od ključnih civilizacijskih pitanja, navodi izvor iz srpske delegacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija