• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2022

21:40

I U OVIM TEŠKIM MOMENTIMA DRŽAVA RAZMIŠLJA O POMOĆI ZA PROSVETARE! Odluka nakon izbora!

Printscreen

Politika

I U OVIM TEŠKIM MOMENTIMA DRŽAVA RAZMIŠLJA O POMOĆI ZA PROSVETARE! Odluka nakon izbora!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na gostovanju u emisiji na TV Pink napomenuo da u ovim teškim momentima država razmatra o pomoći za prosvetare.

- Imamo bezbroj problema na sve strane. Rađaju se muke gde god da okrenete, svakoga dana se pojavljuje novi problem. Ekonomske posledice, političke, društvene su jezive. Ovo je najteži sukob na evrospkom tlu od Drugog svetskog rata. Za Evropu i sve. Važno je da ljudi razumeju. 

Ja sam rekao Siniši i Ani da pokušamo da nađemo način za jednokratnu pomoć prosvetarima, od 100 evra ili 10.000 dinara. Oni su mi rekli da pogledam stanje u budžetu i koliko ćemo čega morati da kupimo i hoćemo li za sve to imati para ako ovo bude trajalo 6 meseci?

Foto: Printscreen

Mi to nećemo da najavljujemo pre izbora, već ćemo da gledamo da li ćemo moći oko 1. maja da obradujemo prosvetare ili ne? Plate neće kasniti u javnom sektoru, siguran sam i u privatnom.

Penzije nikada neće da kasne ni dana. Sva plaćanja države prema firmama neće da kasne ni dana - rekao je Aleksandar Vučić u emisiji Intervju na TV Pink.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ena

pre 2 godine

Hvala što razmišljate da pomognete prosvetnim radnicima.

Milica

pre 2 godine

U prosveti radim 13 godina, plate nikada veće nisu bile nego sada.Ova pandemija nas je dodatno umorila i nas i decu, ali smo se trudili da kvalitet obrazovanja ostane na onom nivou koa do sada.Pomoć je svakako dobrodošla.

minja

pre 2 godine

Plate i penzije nikada nisi kasnile , neće ni sada a verujem da će predsednik naći rešenje da pomogne i prosvetnim radnicima.

MAJA

pre 2 godine

FINASISKA POMOC KOJU JE DRZAVA DALA PROSVETARIMA ZNACI MNOGO

MAJA

pre 2 godine

Finasiska pomoc koju je drzava dala prosvetarima znaci mnogo.

Iva

pre 2 godine

Prelepa vest za prosvetare. Oni obrazuju našu decu i treba im pomoći.

Njanja

pre 2 godine

Celokupna Srbija je ojačala zahvaljujući predsedniku Vučiću i porast plata treba da bude.

Maja

pre 2 godine

Predsednik se lavovski bori za našu državu i svaka mu čast na tome! Naši građani ne trpe ni jedne jedine sekunde i sve je to odraz vođenja odgovorne politike Vučića!

MAJA

pre 2 godine

Finasiska pomoc prosvetarima je od velikog znacaja

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija