• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2022

16:57

TO JE NAJMANJE ŠTO TRAŽIMO! Viola opet vrši pritisak na Srbiju, traži da uvedemo sankcije Rusiji!

Politika

TO JE NAJMANJE ŠTO TRAŽIMO! Viola opet vrši pritisak na Srbiju, traži da uvedemo sankcije Rusiji!

Podeli vest

Poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon tvrdi da je ruska kampanja dezinformisanja vidljiva u srpskim tabloidima

- Kao kandidat za članstvo u EU, očekujem od rukovodstva u Srbiji da osudi brutalni rat Rusije u Ukrajini i prihvati sankcije EU. To je minimum koji tražimo - napisala je Fon Kramon na Tviteru.

O situaciji u Ukrajini i pritiscima na Srbiju sinoć u emisiji "Intervju" govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ne bih da plašim bilo koga, ali sitiacija nije dobra. Ne samo tamo, ili ovde, nije dobro nigde. I pošto znam da su mnogi mislili da će ovo biti neki predizborni intervju, ponašaću se suprotno svojim interesima i političke organizacije koju vodim i govoriću o problemima sa kojima se suočavamo.

- Ne krijem svoj očaj jer neću da lažem naš narod. Situacija u svetu je sve gora. Kod nas kažu visoka je cena dizela od 1,6, a za razliku od ostalih imamo najniže cene, imamo i najjeftiniju struju za građane. Da li nas nešto plaši ili ne, ja vam govorim istinu. Kome se ovo isplati da govorim, 15 dana do izbora? Pa šta mislite, da mi nije lakše bilo da obećam besplatne vrtiće za decu? Situacija je ozbiljna, ne znate šta vam donosi sutra. Mi smo domaćini, ali da je situacija teška, teška je. Gledaćemo da obradujemo prosvetare oko prvog maja. Plate u javnom sektoru neće da kasne, pomagaćemo i privatni. Penzije neće da kasne nikada ni dan. Sva plaćanja prema državi neće kasniti ni dan. Obezbedili smo dovoljno hrane, ali hoću da ljudi znaju da to nije džabe - rekao je Vučić.

Džejmi Šej, portparol NATO-a za vreme bombardovanja Jugoslavije, nedavno je govorio kako Kosovo treba da uđe u NATO, a zatim je spomenuo oružje. Vučić je večeras rekao kako mu neće spominjati oružje, već imena najmlađih žrtava NATO bombardovanja 1999. godine i pitao ga li mi mirno spava.

- To je njihova ideja. Oni hoće kroz tu ideju da uguraju, što ja mislim da nije realno, nije im potrebna Srbija kao protivnik, ali nisam ja izmislio priču u UN o izbacivanju Rusa i NATO i Kosovu. Ja sam to prošao 50 puta kroz te papire. Kritične su 4 zemlje NATO, sve sem Kipra. Rumunija, Slovačka, Španija i Grčka. To su vam zemlje koje treba da priznaju nezavinost Kosova, da bi Kosovo postalo članica NATO. Nisam siguran da će tu odluku da donesu. Vidim da Šej dobro prati snaženje Srbije, pa bi želeo da Srbija bude slabija. Ja njemu neću da pominjem oružje, ja ću njemu da spomenem Bojanu Tošović bebu od 11 meseci iz Merdara kod Kuršumlije, Milicu Rakić iz Batajnice i Sanju Milenković i pitam ga sada javno - spavaš li, možeš li da spavaš i da li te nije sramota da govoriš bilo šta o Srbiji? - kazao je Vučić.

Vučić je zatim, govoreći o medijima iz Rusije i Ukrajine, kako će Telekom Srbija koji on koristi, uskoro imati kanale iz Ukrajine, kao i da je državni operater samo nekoliko dana imao problem sa dometom signala RT.

- Ja imam Telekom, Telekom će uskoro imati i kanale iz Ukrajine. Svako neka gleda šta želi. Ja gledam Telekom, to je moja lična odluka, ja ne gledam ovo drogo. Znam da je bilo problema sa RT, dan-dva, jer ne mogu da uhvate signal - kazao je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zlatokosa

pre 2 godine

Srbija je suverena zemlja, ne krši međunarodno javno pravo, ne ugrožava bilo koga, ne šalje ratnike da se bore na bilo čijoj strani , zapravo to je kažnjivo zakonom I ne uvodi sankcije nikome. Nije ih uvoditi ni onda kada su prema proizvodima iz Republike Srbije bile uvedene etničke 100% sankcije od strane prištinskih privremenih institucija. Republika Srbija neguje saradnju, ekonomski razvoj, podržava mir. Tome služio I inicijativa Otvoreni Balkan.

Mito

pre 2 godine

Viola, tvoji zeleni su lagali o nama i bombardovali nas bez odluke SB UN i još ste prekršili vlastiti ustav, i ti imaš obraz da nešto tražiš od Srbije. Viola, ponovo se u Nemačkoj javlja želja za vladanjem svetom. Možda ti nisu rekli Čerčilove poslednje reči: "Ako se Nemačka ujedini probudite me".

Darko

pre 2 godine

Deda joj je sigurno bio neki SS Von Kramon kao i one druge gospodje Von. Fasisti pokušavaju da osvoje evropu. Problem je samo cika Putin!

Pera

pre 2 godine

Alo ženska glavo sjaši više, gledaj u svoje dvorište a ne u tuđe....

Tomas gustafsson

pre 2 godine

Мени је друг Тито, лично, у аманет оставио да пренесем поруку другарици виоли равиојли! Зато вас молим да је објавите! Порука гласи: ДА ГА ПУШИШ, ДРУГАРИЦЕ ВИОЛА!

Rale

pre 2 godine

Mnogo tražite a nikad nam ništa niste dali. Sejali ste smrt u našoj zemlji a sad bi i naše stavove da menjate. Prvo nam bezuslovno vratite Kosovo pa ćemo da razmislimo!

hahaha

pre 2 godine

ma samo trazi... iako si ruzna mozda ga i dobijes...

dera

pre 2 godine

Malo vam je što ste ukraincima podvalili pa bi i nas da gurnete u rupu . Znači mi da uvedemo sankcije Rusiji a vi i dalje uvozite gas i naftu od njih , naravno i ti se dobro snalaziš u narko centru evrope , šiptari znaju da podmažu , i gle ti se ne buniš . Nego ako nemaš druga posla što bi rekli bosanci : Haj , razguli .

Gospođo DOBIĆEŠ sigurno

pre 2 godine

Плавојко, можеш за почетак од нашег председника Вучића, али и од ВЕЛИКОГ броја Срба да добијеш КУР..!!! Заслужила си за све што си до сада чинила и што чиниш, мада нико неће бити срећан што то мора таквој особи. Касније, видећемо.

Milan

pre 2 godine

Ових акрепа из ЕУ ми је пун ...

Mili

pre 2 godine

Minimum koji mi tražimo da osudite genocid nad srpskim narodom 1995 i 1999 godine od strane nato-a-

mile

pre 2 godine

i mi trazimo minimum da EU postuje teritorijalni integritet Srbije, isto kao sto se zalaze za ukrajinski.

Aleksa

pre 2 godine

Ko si ti da Ista trazis od Srbije curko blajhana. U stav MIRNO kad govoris o Srbiji !!!

robija za Rošavog i SNS mafiju

pre 2 godine

Drže zapadnjaci odavno Vučka u šaci. Čim počne da vrda, DEA, FBI, ili EUROPOL pošalju dopis ??? Nek' se spremi Rošavi ?

Rade R

pre 2 godine

Da bi ispoštovao zakon o rodnoj ravnopravnosti, ne znam dali je ispravno reći: gospođo fašistkinjo gledajte svoja posla! Dosta ste nam vi i vaši preci zla naneli! Nemate vi nikakvo moralno pravo da nam se obraćati na takav način! Prevršili ste svaku meru! Jel vam malo bilo da se iživljavate nad nama u dva svetska rata! Da ubijate hiljade i hiljade civila, dece, nevinih ljudi, samo zato što su Srbi! Trebalo bi da vas bude sramota u oči da nas pogledate! Da uvek ustanete, iz poštovanja, kada izgovarati ime naše države, kada želite da se obratite bilo kojem građaninu Srbije a naročito nekom državniku! Sram vas bilo, ako imate i malo obraza! ŽIVELA SRBIJA! ŽIVEO SLOBODARSKI SRPSKI NAROD! A vi gospodo Nemci nešto naučite iz istorije, bolje je za vas!

ratko

pre 2 godine

dobro jel ima ovde neko pametan u vlasti da joj kaze neka p...k.... daj vise neka se nose u 3 lepe,koga se vi misevi bojite fione fon KRAMP

ZAvram

pre 2 godine

Сјашите нам већ једном са грбаче! Пустите нас да живимо своје мале животе како сами знамо и умемо! То је најмање што од Вас и оних, које представљате, тражимо госпођо Грозола фон Крахон! Мрзимо вас из дна душе! Ви сте силеџије, окупатори наше земље, отимачи, убице наше деце, рушитељи наших огњишта! Док живимо, желећемо да вас нека куга потамани, и спаси свет!

Perica

pre 2 godine

Pa dali ova lujka stvarno misli da su nam vrane popile mozak?

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija