• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2022

09:59

Važniji mi je svaki život Srba na KiM, od glasova! Ako je 55.000 glasova razlika sa kojom treba da pobedim - ONDA NE TREBA DA BUDEM PREDSEDNIK!

printscreen

Politika

Važniji mi je svaki život Srba na KiM, od glasova! Ako je 55.000 glasova razlika sa kojom treba da pobedim - ONDA NE TREBA DA BUDEM PREDSEDNIK!

Podeli vest

Priština je, braneći Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima 3. aprila na teritoriji KiM, želela da isprovocira sukob, kako bi rešili problem sa Srbima zauvek, izjavio je jutros predsednik Aleksandar Vučić i poručio da mu je život Srba sa Kosmeta važnije od svakog glasa koji bi dobio na izborima


Na pitanje da li strahuje od sukoba u regionu, o čemu piše i britanski Gardijan, Vučić je za TV Prva rekao da Gardijan “mnogo voli da laže”, da su “patološki lažovi”, i da ne pamti da je o nekom regionu i zemlji video toliko laži u Gardijanu, kao o Srbiji, dodajući da ništa nije slučajno.


Na pitanje da li je ugrožen mir u regionu, Vučić je odgovorio potvrdno.

“Da li ima pokušaja neodgovornih ljudi da urade nešto? Da. I sve što su neki uradili oko izbora, nadajući se našoj neodgovornoj reakciji, verujući da mogu da izazovu sukob, da reše jednom zauvek problem sa Srbima, da izazovu neku kolonu bez povratka… Iznenadili su se”, rekao je Vučić.

On je dodao da 90 odsto glasova Srba sa KiM dobija on kao kandidat i lista koju predvodi, zbog čega su u Prištini računali da “Vučić neće ni za živu glavu da odustane od 55.000 glasova”, pa će ga naterati u to, a onda će izmisliti incident, napad, da proteraju Srbe sa KiM.

Zato je, naglašava, molio Srbe sa KiM da čuvamo mir, znajući da time sam gubi glasove na izborima, ali da dobijamo sigurnost i bezbednost za ljude.

“A, 50.000 - 55.000 glasova… ako je to razlika sa kojom treba da pobedim, onda ne treba ni da budem predsednik, ni da imamo većinu”, konstatovao je Vučić.

 

Foto: printscreen

On je poručio da je svakako važno da Srbi imaju pravo glasa, jer je to demokratsko pravo, ali da da je važnije da budu živi i nenapadani.

“Da vam ne govorim do čega su službe došle… Jer, Srbi ne bi dozvolili upade sa puškama na biračka mesta, već bi se branili. Da li je važnije jedan život, ili 55.000 glasova? Meni je važniji svaki život”, rekao je Vučić.

Na pitanje ima li Srbija način da se suprotstvati Prištini, Vučić je rekao da ne sasvim, kao što nije imala od 1999. godine.

Osvrnuo se i na saopštenje Miroslava Lajčaka u petak nakon razgovora sa glavnim pregovaračme Prištine, Besnikom Bislimijem, dva dana posle saopštenja Kvinte, i rekao da je to “takva drskost i bezobrazluk, da nema reči”.

“A, ništa niste dogovorili o ZSO, niti ćete razgovarati, niti da Srbi izađu na izbore… Osim o novim pritiscima na Srbiju. I to u trenutku kada se sprečava jedan narod da izađe na glsanje”, rekao je Vučić.
 

Foto: printscreen

Dodao je, međutim, da mora da vodi računa o Srbima sa KiM, jer nije neodgovoran, analitičar, već predsednik zemlje, a svaka njegova teža reč može da ugrozi Srbe.

“Nastaviće sa pristicima… Vidite šta radi Kurti, Ðukanovića, Komišća da ne spominjem… Koriste priliku, jedini posao njihov danas je da, pošto ekonomski ne stoje sjajno, govore protiv Srbije, da Vučić ''mali Putin'', a Srbija ''mala Rusija'' ne bismo li ceo zapad natovarili Srbima na leđa, i ne bi li neko zaustavio naš ekonomski razvoj”, rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija