• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2022

09:29

Srbija svoju politiku neće krojiti po željama svetskh moćnika! Nema povratka u prošlost!

Tanjug/Rade Prelić

Politika

Srbija svoju politiku neće krojiti po željama svetskh moćnika! Nema povratka u prošlost!

Podeli vest

Srbija svoju politiku neće krojiti po željama svetskh moćnika, izjavila je predsednica Vlade i potpredsednica SNS Ana Brnabić koja je naglasila i da postoji realan razlog za optimizam da će gradani 3. aprila izabrati put u budućnost, a ne povratak u prošlost i da će dati poverenje ljudima i timu koji imaju jasan i konkretan plan za budućnost


"Znam da su se u prošlosti neretko donosile odluke koje bi se dopale nekim velikim silama ili moćnicima, ali Srbija više nije takva zemlja", rekla je Brnabić za "Politku" odgovarajući na pitanje da li Srbija može da odoli pritiscima ili je izvesnija odluka o sankcijama Rusiji.

Izbori

Brnabić na pitanja vezana za izbore kaže da pred građane izlaze s konkretnim rezultatima.

"Plata od 635 evra, Klinički centar Srbje, kardiovaskularna bolnica Dedinje 2, brza pruga Novi Sad-Beograd, obilaznica oko Čačka, Institut za razvoj veštačke ineligencije, Centar za sekvenciranje genoma .... jesu dela koja govore bolje i više od hiljadu reči", navela je premijerka.

Na pitanje da li je signal da bi ponovo mogla da bude predsedica Vlade Srbije to što se na listi "Aleksandar Vučić - Zajendo možemo sve" nalazi na 14. mestu, odmah izna istaknutih ličnost iz nauke, kulture, Brnabić kaže da zaista ne razmišlja o tome.

"Mi u SNS se ne borimo za vlast i funkcije već za mogućnost da nešto uradimo za svoju zemlju, rekla je ona i naglasila da imaju najbolji tim i najjaču listu na šta je posebno ponosna", navela je.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vlada će se, kako naglašava, boriti svim snagama da građani u što manjoj meri osete posledice situacije u Ukrajini.

"Ne bih se usudila da predviđam ništa, jer sve zavisi od toga koliko će sve ovo potrajati. Ipak, kao i u slučaju pandemije kada je Srbija među prvima nabavila i repispiratore i najmoderniju terapiju i vakcine, i ovaj put, pre svega zahvaljujući munjevitoj reakciji predsednika Vučića napunili smo robne rezerve i maksmilano spremno dočekali talas problema sa kojima se sada svi suočavaju", navela je ona.

Kosovo i Metohija

Na pitanje da prokomentariše situaciju na KiM, to da Srbi prvi put neće glasati u svojim sredinama, da im stižu pretnje od Kurtija ... Brnabić kaže da je naš narod u petak pokazao koliko je složan, jedinstven, hrabar i odlučan u nameri da iskaže svoje stavove i žaštiti svoja prava.

Nadam se da su to videli i predstavnici privremenih insitucija u Prištini, ali i čitava međunarodna zajednica, rekla je Brnabić.

Na pitanje koliko smo daleko od mogućnosti postizanja istorijskog sporazuma, kaže da se plaši da smo svakim novim potezom Aljbina Kuritija sve dalje i da to nanosi štetu svima.

Navela je da za Briselski sporazum kaže da je mrtav jer drugačije ne može kada neki ljudi u 21. veku ne mogu da ostvare čak ni svoje biračko pravo.

"Zato se plašim da nas svaki Kurtijev potez udaljava od dogovora", rekla je premijerka.

Povoodm sitaucije u regionu kaže da je vreme da prestane praksa, odnosno model ponašanja, da kada niste u mogućnosti ili jednostavno nemate hrabrosti da reakciju usmerite gde treba, iskalite bes na Srbiji.

"Apsolutno nikoga ne ugrožavamo već pomažemo u najtežim trenucima svima i to ćemo nastaviti da radimo bez sumnje", rekla je Brnabić.

"Nastavićemo da radimo na povezivanju regiona, na inicijativi Otvoreni Balkan i da pozivamo sve u regionu da nam se pridruže, gradićemo pruge, puteve i spajati ljude. Za nas je to put ka miru i stabilnosti i način zaštite interesa našeg naroda", kazala je.

Brbabić je rekla da veruje da će izveštaj evropskih posmatrača izbora u Srbiji biti fer po Srbiju.

Na pitanje koliko bi ministara zadržala u vladi, kada bi bila u takvoj prilici, Brnabić kaže da nikada ne komentariše rad ministara u medijima, da ceni rezulate, a da ih je ova vlada svakako imala, što znači da su bili dobar tim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koja li tajna mnogo para našeg

pre 2 godine

Znači, imaćemo reprizu devedesetih. Jupiii ! Bićemo opet milioneri i milijarderi ...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)
EURO 2024

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)

Na dan meča sa Dancima (21.00, RTS 1, Arena Premijum 1) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, Fudbalski savez Srbije podsetio je na podršku koju naši fudbaleri imaju i od najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića.

25.06.2024

07:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija