• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mod.gov.rs

12.04.2022

15:40

Kurti je poslednji čovek na svetu koji ima bilo kakvo pravo da govori o opremanju Vojske Srbije! To je pouzdan i dobro opremljen sistem!

mod.gov.rs

Politika

Kurti je poslednji čovek na svetu koji ima bilo kakvo pravo da govori o opremanju Vojske Srbije! To je pouzdan i dobro opremljen sistem!

Podeli vest

Izjave Aljbina Kurtija o nekakvoj vojnoj pretnji iz Srbije odavno niko ne može da uzme za ozbiljno, ali on ne odustaje. On lešinari nad sukobom u Ukrajini tražeći u tome razlog da preko reda i na mala vrata uđe u članstvo NATO, pa kada je momentalno odbijen, vraća se svojoj staroj tužbalici da strahuje od vojne snage Srbije, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović čiju vam izjavu prenosimo u celosti

Stvari su potpuno obrnute. Upravo su Aljbin Kurti i njegovi u Prištini najveća bezbednosna pretnja u regionu. Oni se bave ilegalnim naoružavanjem svojih sunarodnika i militarizovanjem Kosova i Metohije, mimo svih sporazuma koji uređuju vojno prisustvo u pokrajini i kažu da je KFOR jedina dozvoljena vojna formacija.

Srbi na Kosovu i Metohiji su jedini narod u regionu koji ima razlog da strahuje za svoju bezbednost, zato što je izložen stalnom oružanom pritisku bezbednosnih snaga Prištine, koje se neprestano ojačavaju, uz kršenje svih važećih sporazuma.

Aljbin Kurti je poslednji čovek na svetu koji ima bilo kakvo pravo da govori o opremanju Vojske Srbije i o njenim kapacitetima. Da možda ne strahuje da je Srbija u stanju da uništi njegovu vojnu avijaciju i da uspešno odvrati njegove raketne napade? Kurti mora da zna da nije ovlašćen i da nema nikakvo pravo da se bavi vojnim i bezbednosnim pitanjima, već da je to isključivo u nadležnosti misije KFOR-a sa kojom Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane Srbije imaju odličnu saradnju.

A što se tiče odbrambenih kapaciteta Vojske Srbije o njima nema razloga da brine niko u regionu ko ima dobronamerne i miroljubive namere prema Srbiji. Vojska Srbije je pouzdan i dobro opremljen sistem koji garantuje bezbednost svim našim građanima i ne predstavlja pretnju ni prema kome. Njen jedini zadatak je zaštita našeg suvereniteta i miran san svih naših građana od svake pretnje koja bi mogla da se pojavi. Zahvaljujući našoj stabilnoj ekonomskoj i političkoj situaciji i zahvaljujući stalnoj modernizaciji naše Vojske i našeg odbrambenog sistema, na kojem posebno insistira predsednik Vučić svih proteklih godina, Vojska Srbije je pouzdan i poštovanja vredan faktor mira. Mnogi, a naročito Aljbin Kurti, ne žele da vide takvu Srbiju, žele da ona bude slaba i podložna svakom pritisku, ali ta vremena su na njihovu žalost odavno prošla.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Briselski sporazum nije Kurtijeva prćija kojom može da raspolaže kako mu volja! Mora da ga sprovede od prvog do poslednjeg slova!
Politika

Briselski sporazum nije Kurtijeva prćija kojom može da raspolaže kako mu volja! Mora da ga sprovede od prvog do poslednjeg slova!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su novi napadi premijera privremenih pristinskih institucija Aljbina Kurtija na Briselski sporazum i Zajednicu srpskih opština i to uoči devete godišnjice potpisivanja ovog dokumenta potvrda da u Prištini, na čelu sa Kurtijem, ne postoji ni promil volje da se preuzete obaveze ispune

11.04.2022

14:54

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija