• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.07.2022

09:23

DANASOV "STRUČNJAK ZA ENERGETINKU" VARAO KLIJENTE! Kao direktor pustio potrošače niz vodu, sa saradnicima ojadio banke!

Printscreen

Politika

DANASOV "STRUČNJAK ZA ENERGETINKU" VARAO KLIJENTE! Kao direktor pustio potrošače niz vodu, sa saradnicima ojadio banke!

Podeli vest

Tajkunski list Danas nastavlja da laže i širi paniku među narodom! Nakon što su preneli lažnu vest hrvatskog portala da Srbiji prete restrikcije struje, sada pozivaju “stručnjake” koji “nisu sigurni da ćemo to izbeći”, iako je EPS odlučno demantovao ove navode i saopštio da ne planira restrukcije struje

Tako su za komentar pozvali “eksperta za energetiku” Velimira Gavrilovića, koji je pričao o, kako navodi, “nedomaćinskom i nestručnom” poslovanju EPS-a, naravno, bez ikakvog utemeljenja.

Da se EPS-om rukovodilo kao u prethodnim decenijama, koje takođe nisu bile idealne ali je bilo domaćinskog odnosa, remonti su vršeni na vreme, ugalj obezbeđen – domaća kompanija sada bi i sa minimalnim viškovima proizvodnje ostvarila istorijski profit. Samo podatak da su se cene na otvorenom tržištu kretale od 40 do 60 evra za megavat sat, a da su sada preko 100, dostižu u pojedinim periodima i 300, 400 evra što je povećanje i do 800 odsto, govori da smo propustili jedinstvenu, neponovljivu priliku da domaću kompaniju postavimo na zdrave osnove – kazao je on.

"Stručnjak" koji je ojadio potrošače

Zanimljivo je da je Danasov “stručnjak” bio direktor firme Energia Gas & Power, koja je prošle godine izgubila licencu za snabdevanje strujom i bankrotirala je. Ova firma je prethodno svojim kupcima, hiljadama malih i srednjih industrijskih potrošača nudila jeftiniju energiju od ostalih. Potom bi, nakon što bi ugovor bio sklopljen, obavestila o jednostranom povećanju cene za 75 odsto.

Pošto ni to nije bilo dovoljno da pokrije njihove pogrešne špekulacije sa cenama, jer su mislili da će cena dalje padati, a ne rasti, na kraju su sve svoje potrošače pustili niz vodu, da se snalaze na tržištu! Naravno, po višestruko većim cenama. U tom procesu su ojadili i banke za nekoliko miliona evra u izdatim garancijama.

Skandalozno je da Gavrilović nakon svega priča o “nedomaćinskom i nestručnom poslovanju” i “propuštenoj istorijskoj šansi”, a još sramnije koga tajkunski Danas predstavlja kao relevantnog sagovornika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 2 godine

Sve je tu jasno, muljator odlično zna kako bi poremećaj na tržištu energije i "neponovljivu šansu" iskoristio da napuni svoje džepove a EPS bi odvukao u bankrot. Nesreća je što ljudi koji čitaju to pametovanje kvazi stručnjaka koje citiraju Danas, N1, Nova, NIN i ostali opozicioni mediji nemaju pojma čak ni o elementarnim informacijama koje bi otkrile kredibilitet tih sagovornika, predstavljenih kao "eksperti". Na žalost, pošto se uglevnom radi o usijanim glavama kojima samo malo treba da se napale, ovakve zapaljive i zastrašujuće izjave lako nalaze plodno tlo pa se ovakve izjave posle prenose od jednog do drugog, gde svako još malo zasoli i doda i eto narativa koji je opoziciji potreban. To što u tome nema zrna istine više nije bitno.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završeno i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija