• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2022

10:03

Svim parlamentarnim strankama ispunjene želje! Orlić: Za dijalog uvek potrebna volja dve strane!

ATAIMAGES

Politika

Svim parlamentarnim strankama ispunjene želje! Orlić: Za dijalog uvek potrebna volja dve strane!

Podeli vest

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić, izjavio je danas, pred konstitutivnu sednicu parlamenta, da je za dijalog uvek potrebna volja dve strane, a da su svim parlamentarnim strankama ispunjene želje


Orlić je RTS-u rekao da su prilike u kojem će novi saziv Skupštine Srbije raditi, sve samo ne lake, pogotovo kada se pogledaju dešavanja u svetu, a posebno na Kosovu i Metohiji, ali da će parlamentarna većina snažno zastupati politiku mira i stabilnosti i ekonomskog razvoja.


Što se rada budućeg parlamenta tiče, Orlić je naglasio da je za dijalog u skupštini uvek potrebna volja dve strane i da u većini koja zastupaju politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako je rekao, nikada nije bilo sporno da postoji volja za dijalogom.

"Mislim da smo to u mnogo prilika pokazali, na prvom mestu predsednik Srbije", poručuje Orlić.

On smatra da su predstavnici buduće parlamentarne većine ponudili opoziciji rukovodeća mesta u Skupštini Srbiji "kao što im niko nikada ponudio nije".

Tvrdi da su apsolutno sve želje svima ispunjene i da će potpredsednike imati i oni koji su to želeli, ali nisu mislili da je realno.

"Biće sedam potpredsednika u ovom sazivu, upravo zato da bi i oni dobili priliku. Dobiće pet odbora, kao nikada niko. Dobili su i tretman i priliku i više nego fer odnos. To je suštinsko opredeljenje sa naše strane", poručio je Orlić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 1 godinu

SNS od kada je na vlasti u Srbiji, za razliku od prethodnih vlasti, je uvek nudila opoziciji vanredne izbore i razgovore.

Maja

pre 1 godinu

Velika stvar kod Vucica je koju svi postuju a to je sto mu je stalo da saslusa svakog gradjanina i da se masimalno sve strane zadovolje, tako je i po pitanju dijaloga sa Pristinom samo sto je za to potrebno da se u dijalog ukljuci i Pristina.

Dejan

pre 1 godinu

Sve parlamentarne stranke mogu da zahvale samo predsedniku Vučiću što su danas tu gde jesu, jer da nije spustio cenzus, narod ih nikada ne bi izabrao. Vučić je želeo demokratski Parlament i tako su parlamentarne stranke danas tu, iako i dalje licimerne i zlonamerne.

Dejana

pre 1 godinu

SNS je uvek otvorena za razgovore i pregovore

Jaca

pre 1 godinu

Orlić je mnogo pametan čovek, uvek lepo priča, smiren, vidi se da je obrazovan

Vucko

pre 1 godinu

Vucic je ovde pokazao koliko je otvoren za saradnju sa svima.Tako i treba da radi jedan sposobni drzavnik

Sandra

pre 1 godinu

Ovakve uslove koje su sada dobili u Skupštini Srbije opozicija je mogla samo da sanja. Većina želja im je ispunjena i više ne mogu da kažu kako su uskraćeni u nečemu. Sada samo da se vidi šta će opet da izmisle kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo.

Dejana

pre 1 godinu

Sada kadrovska resenja pokazuju snagu, moc SNS kao politicke snage

Filip

pre 1 godinu

Opozicija je dobila i više nego sto je svojim izbornim rezultatom zaslužila. To je samo jedan u nizu dokaza da je Srbija zemlja visoko razvijene demokratije. To bi i opozicija priznala kad bi bila fer, ali nije.

Sanja

pre 1 godinu

Verujem da će opozicija i ovakvim odličnim uslovima biti nezadovoljna.

Divna

pre 1 godinu

Za dijalog su naravno potrebne obe strane, dogovor i razumevanje. Ulaze mi veliku nadu u uspeh novog parlamenta!

Njanja

pre 1 godinu

Jedino je predsednik Vučić obezbedio takve uslove svim parlamentarnim strankama zahvaljujući njemu je naš parlament demokratski zbog takvih stvari ga građani cene i poštuju

Iva

pre 1 godinu

SNS je i ovog puta pokazala koliko je posebna i najbolja,svi su dobili uslove kakve niko nije do sad.

Tijanaa

pre 1 godinu

Jos samo kada bi opozicionari bili realni i zahvalni na tome. ALi dobro, dobili su sansu pa nek u Skupstini sada kazu narodu svoje misljenje o svakom pitanju.

Roki

pre 1 godinu

Svako ko je imao želju da ucestvuje j radu parlamenta dobio je šansu. Demokratski krajnje.

Sanja

pre 1 godinu

Novi parlament ima snagu i sposobnost da vodi Srbiju.

Nina

pre 1 godinu

Svi da se zahvalimo predsedniku Vučiću jer ovi uspesi se ne bi nizali da nije njega. Srćan rad novoj skupštini i idemo dalje u lepu budućnost!

Mirko

pre 1 godinu

Tako je. Sasvim korektno I na mestu. Svim parlamentarnim strankama ispunjene zelje. To mogu da zahvale nasem predsedniku,a njemu svaka cast na tome sto uslisi svaku molbu I zelju.

Dejana

pre 1 godinu

SNS je prestavljena vizionarskim vodjstvoim predsednika Vucica

Rade

pre 1 godinu

Opozicija je ta koja blokira medjustranacki dijalog. Nadam se da će se u novom sazivu parlamenta konstruktivnije ponašati.

Vojko

pre 1 godinu

Opozicija je dobila mnogo više nego zaslužuje, samo im fali još podrška naroda ,a za to se moraju sami potruditi svojim radom i ponašanjem.

Sanja

pre 1 godinu

Opozicija nikad nije imala ovakve uslove kao sada.

Miki

pre 1 godinu

Odlično. Sada cemo videti ko je došao sa namernom da pravi probleme a ko da pomogne u radu parlementa. Ocekujem jedinstvo i slogu.

Fića

pre 1 godinu

SNS je od početka njihove vlasti bila tu za svaki pametan predlog od strane opozicije.

Sanja

pre 1 godinu

Iako je SNS uvek za dijalog, pokazalo se da opozicija koči svaki razgovor.

Vojin

pre 1 godinu

Svaka cast nasem predsedniku radi ono sto niko do sad nije radio i svi treba da budu zahvalni i sto su tu gde jesu danas.

Milana

pre 1 godinu

Dobar dijalog,kulturan I intelektualan moze da dovede samo do dogovora. Svaka cast nasem predsedniku.Bez njega do takvog dijaloga nikada ne bi doslo.

Vukan

pre 1 godinu

SNS je uvek bio otvoren za saradnju i za konstruktivne predloge. To sto ih opozicija nije imala njihov je problem. Videcemo sada kako ce se ponasati u Skupstini i sa otvorenom mogucnoscu dijaloga.

Sanja

pre 1 godinu

Videćemo da li će i ovim odličnim uslovima uvek nezadovoljna opozicija naći neku manu.

kole

pre 1 godinu

Problem kod opozicije je taj što ni sama ne zna šta hoće i uvek gleda da izazove konflikt bez obzira na sve.

Rade

pre 1 godinu

Drago mi je što vladajuća većina i u novom sazivu parlamenta zagovara mir, stabilnost i ekonomski razvoj. To je najbolji put za izgradnju bolje budućnosti.

RN

pre 1 godinu

Све парламентарне странке могу само да захвале председнику Александру Вучићу за то што су у парламенту. Председник Вучић је хтео демократски Парламент и то је постигао. А то што им је понудио ове функције је његова величина која говори о њему самоме.

Janko

pre 1 godinu

Vladajuca stranka je oduvek postovala i ispunjavala zelje opozicije, ali da bi se normalno funkcionisalo potrebno je da obe strane saradjuju.

Rajko

pre 1 godinu

Parlament je veliko mesto gde avi mogu da se iskazu i pokažu svoje želje za dobrobit Srbije. Ocekujem da će tako i biti. Sve parlamentarne stranke imaju mogućnost da se iskazu.

Ana

pre 1 godinu

Danas je u Srbiji opoziciji ponudjeno i omoguceno da rade i ucestvuju u radu Parlamenta kao nikada do sada.

Tara

pre 1 godinu

Svi trebaju da budu zahvalni predsedniku Vučiću,jer su imali i više nego povoljan cenzus,inače ne bi postojali na listi.

Marina

pre 1 godinu

Zahvaljujuci nasem predsedniku, Srbija je postala jaca i samostalna drzava

Zorana

pre 1 godinu

Verujem da će ovaj parlament biti uspešniji u radu od svih prethodnih!

Mira

pre 1 godinu

Predstavnici opozicije govore o tome koliko su licemerni i bahati.

milos

pre 1 godinu

Opozicija bi volela da bude na vlasti bez volje naroda i zato im je sve malo i sve im smeta.

aca

pre 1 godinu

Sve stranke su ispostovane od strane predsednika Vucica zaista maksimalno. Ono koliko im je svima izasao u susret niko nije pre njega uradio. Interesei gradjana su Vucicu na prvom mestu bili i ostace.

Bojana

pre 1 godinu

Transparentnost u radu i parlamentarizam odlika je vladajuće većine! Sreća je ovog puta potrebna, jer su za rad u interesu naroda uvek bili spremni!

Rade

pre 1 godinu

Jedinstvo sada nam je najpotrebnije. Ukoliko neke stranke i dalje pokušaju da miniraju i prave probleme, siguran sam da će im se na sledećim izborima to obiti o glavu.

kole

pre 1 godinu

Ova vlast je ispala fer, razgovarala je sa svima i svakoga je htela da čuje, a to što bi opozicija da im preotme vlast bez volje naroda je njihov problem.

duk

pre 1 godinu

Ispunjeni svi zahtevi i oni opet nezadovoljni,mozda imaju i neku muzicku zelju!???

Kosta

pre 1 godinu

Orlić je odlično rešenje za predsednika Srbije.

Sofika

pre 1 godinu

Izuzetno fer i demokratski potez vladajuće stranke koja je dala opoziciji ovoliko važnih funkcija u skupštini. Lekcija svima iz politike i demokratije.

anja

pre 1 godinu

Opozicija je ispostovana kao nikada do sada. Vucic je na delu pokazao da su mu interesi gradjana na prvom mestu a da razlike politickih misljenja ostavlja po strani.

Goran

pre 1 godinu

Vladajuca stranka je otvorena za saradnju sa opozicijom. Interesi gradjana i drzave su najbitniji i to je ocito.

Jana

pre 1 godinu

Parlamentarne stranke sad vide da SNS na čelu sa Vučićem je uvek za saradnju ,tako da i opozicija sad vidi to.

Nikola Aks

pre 1 godinu

Nadam se da će to opozicija znati da ceni.

anja

pre 1 godinu

SNS se odgovorno rukovodi i ponasa. Na prvom mestu su interesi gradjana a sve ostalo se ostavlja po strani. Niko opoziciji nikad nije dao ovoliko koliko je to danas Vucic uradio.

Deja

pre 1 godinu

Treba biti fer i priznati ali od nase opozicije se ne ocekuje fer igra!

anja

pre 1 godinu

Volja svih stranaka je maksimalno ispostovana zato sto Vucic nije sujetan i zato sto su mu gradjani na prvom mestu i tako je dokazao svoju velicinu jos jednom na delu.

anja

pre 1 godinu

Vucic je prvo spustio cenzus a zatim i saslusao svaku stranku. Opozicija ne moze imati primedbu ni na sta jer je Vucic na delu dokazao i pokazao da uvazava misljenje svakoga i ti,e pokazao svoju velicinu jos jednom po ko zna koji put.

Nina

pre 1 godinu

SNS na čelu sa Vučićem uvek je opoziciji nudio razgovore i da kažu šta imaju.Dok opozicija je uvek samo kritikovala i večito imala zamerke.

Rada

pre 1 godinu

Posle svih ispunjenih zelja sve Stranke treba da pohvale Parlamentarizam i da krenu da rade za Srbiju

stevo

pre 1 godinu

Srbija je uvek išla putem mira i stabilnosti.Jakai stabilna vlast dokazuje jaku i stabilnu državu.

sasa

pre 1 godinu

Vladimir Orlic je sjajan izbor za predsednika Skupstine ma sta god suprotno rekli pojedinci iz opozicije.

stefan

pre 1 godinu

Pozdravljam odluku da Orlic bude predsednik Skupstine Srbije, odlican izbor.

Patak

pre 1 godinu

Politika mira i stabilnosti je politika predsednika Vucica koju bi trebalo svi u Srbiji da podrze.

Pavlovic

pre 1 godinu

Svakako,Orlic je zasluzio mesto predsednika Skupstine, verujem da ce opravdati poziciju vrlo brzo.

sledeća vest

TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!
Live TV

Strategija celog regiona je provociranje Srbije! Dojučerašnje komšije targetiraju Srbe i traže njihovu satanizaciju!

Kabinet srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović uputio je urgentan dopis ministru spoljnih poslova u Savetu ministara BiH, Elmedinu Konakoviću, u kome traže da hitno i bez odlaganja odobre dolazak i prelet helikoptera MUP Srbije da bi pomogao u gašenju požara na području opštine Gacko, te da tako pokaže odgovornost prema ljudskim životima. Ovim povodom gosti "Info jutra" Informer televizije bili su profesor dr Milimir Mučibabić, univerzitetski profesor i analitičar i politikolog Ljuan Koko.

17.07.2024

12:34

Hronika

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo
Kriminalna grupa

Članovima "Balkanskog kartela" produžen pritvor! Za dvojicu sud prihvatio jemstvo

Organizatorima i članovima ogranka Balkanskog kartela produžen je pritvor u trajanju do 60 dana, dok je prema osumnjičenom D. Đ. pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, dok je prema osumnjičenima R. R. i V. S. prihvaćeno jemstvo. Ukoliko R. R. i V.S. uplate jemstvo i Višem sudu u Beogradu dostave dokaz o uplati, pritvor će im biti zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta uz elektronski nadzor, potvrđeno je u Višem sudu u Beogradu.

17.07.2024

17:02

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Nemci su ugasili, oni koji ne budu znali da pravilno oslove pripadnike svih 60 polova čeka kazna od 10 hiljada evra!
Sami su tražili

Nemci su ugasili, oni koji ne budu znali da pravilno oslove pripadnike svih 60 polova čeka kazna od 10 hiljada evra!

Zakon o samoopredeljenju koji svakome u toj zemlji dozvoljava da promeni pol i ime koje su mu roditelji dali stupa na snagu u Nemačkoj 1. avgusta! Novi zakon daje znatno više od pristupa svlačionicama, toaletima i drugim prostorima koji su ranije bili rezervisani isključivo za biološke žene. Ali, upravo to bi uskoro mogao postati izvor pravnih sporova i sukoba.

17.07.2024

19:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija