• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.08.2022

11:57

Popović i Kern potpisali pismo o namerama za OSNIVANJE EVROPSKOG REGIONALNOG INOVACIONOG HABA U SRBIJI!

EIT

Politika

Popović i Kern potpisali pismo o namerama za OSNIVANJE EVROPSKOG REGIONALNOG INOVACIONOG HABA U SRBIJI!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktor Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) Martin Kern, potpisali Pismo o namerama za osnivanje Evropskog regionalnog inovacionog haba (EIT Community RIS Hub) u Srbiji

 

Direktor EIT-a, gospodin Martin Kern rekao je:

- Kao najveći evropski inovacioni ekosistem, radujemo se jačanju saradnje sa Republikom Srbijom u podršci  startapovima, preduzetnicima i studentima da brže implementiraju svoje inovacije.

On je dodao:

- EIT zajednica je već prisutna u srpskom inovacionom ekosistemu, i do kraja 2020. godine usmerila je preko 1,2 miliona evra podrške lokalnim biznisima i inovacionim projektima u proteklim godinama, što je rezultiralo sa preko 9 miliona evra povećanja u investicijama. Radujemo se osnivanju novog „EIT Community RIS Hub-a“ kroz koji će se ova podrška povećati, i omogućiti srpskim inovatorima bolji pristup evropskim fondovima i mogućnostima za saradnju.

- Potpisivanjem Pisma o namerama, intenziviramo veoma uspešnu saradnju Srbije sa Evropskom Unijom u oblasti inovacija i visokih tehnologija - izjavio je ministar u Vladi Republike Srbije Nenad Popović.

- Pismo o namerama odobrili su Evropska komisija i Vlada Republike Srbije, što ukazuje na spremnost obe strane za uključivanje Srbije u koncept Regionalne inovacione šeme EIT-a. Evropski regionalni inovacioni hab, biće krovna institucija za angažovanje velikog broja srpskih učesnika u aktivnostima EIT zajednice u Evropi - istakao je Popović. 

Ova organizacija će promovisati aktivnosti Evropske Unije i mogućnosti saradnje u oblasti inovacija, preduzetništva i tehnologija, i omogućiti članovima inovacionog ekosistema Srbije pristup širokoj EIT zajednici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija